Élmény

6 dolog, amit mellőzhetnének a turisták Budapesten a Matador.com szerint

Fotó : Juhász Norbert / We Love Budapest
6 dolog, amit mellőzhetnének a turisták Budapesten a Matador.com szerint

A Matador.com egy 6 eddig íratlan, ám fontos “szabályból” készített leírást azoknak, akik Budapestre érkeznek az egyre elérhetőbb fapados járatokkal.

Nap mint nap keveredhetünk idegesítő szituációkba a belvárosban, melyeket zömében turisták okoznak. Mikor sietünk, de a Király utcán előttünk rostokol egy beerbike 12 hullarészeg hollanddal, vagy mikor kedvesen szóbaelegyednénk a kedvenc bárunkban egy szimpatikus külföldivel, hogy megkérdezzük, mit látott eddig Budapestből, de csak üveges tekintettel három másik kocsmát sorol fel. A Matador.com-on megjelent egy cikk, mely a fővárost és lakóit védi. Hiszen egy-egy kellemetlen helyzetben melyikünk tud toleránsan és elnézően bólintani: szedjék csak szét a várost, addig is javul a GDP. Tiszteljük meg egymást – erről készített egy 6 pontos gyűjtést Barbara Litzfellner. Miket ne csináljon az utazó, ha Budapestre érkezik?
6 dolog, amit mellőzhetnének a turisták Budapesten a Matador.com szerint
Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
  • Ne használja az utcát mellékhelyiségnek!

Sajnos a  bizonyos részei bűzlenek, ugyanis sokan úgy gondolják, a nyilvános WC egyenlő a kapualjakkal. Felháborító, hogy a kutyájukat sétáltatók, a munkába indulók kerülgethetik a foltokat és tócsákat. A cikk azt ajánlja, ha nem bírják tartani magukat, akkor vagy ne igyanak annyit, vagy ugorjanak be egy következő bárba. 

  • Ne vonja be a városlakókat a búcsúbulijába!

Értjük, hogy nagyon jó murinak tűnhet a munkából hazatartó lokálpatriótákkal tangózni az , vagy csókot könyörögni, de mégsem az. Ha egy lánytársaságot látnak egy helyen, beszélgetni, akkor ők nagy valószínűséggel nem szeretnének részt venni a legénybúcsúban. Nem azért, mert rossz fejek, hanem azért, mert nem emiatt gyűltek össze. Számos olyan hely van egyébként, ami egyértelműen visszautasítja a legény-/leánybúcsúkat, ezzel is a vendégek kedvébe járván. 

  • Ne vetkőzzön!

Egy budapesti nyáron simán lehet 35 fok és az esti lehűlés sem garantált, de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy félmeztelenül járja a várost, netán ebédeljen, sörözzön egy teraszon. Ha otthon sem ülnek be fedetlen torzóval ebédelni, akkor itt miért gondolják, hogy elfogadott? Se otthon, de itt se tegyék.

Anonymus Café Vajdahunyad Castle Budapest
Fotó: Norbert Hartyányi / We Love Budapest
  • Budapest nem bordély!

Vannak helyek, ahol nagyobb eséllyel lehet becsajozni, akár csak egy éjszakára is, s ez így van a világ bármely városában. Azonban kellemetlen, erőszakos, modortalan “ismerkedés” semmilyen nőnél nem nyerő. Budapesten sem.

  • A VII. kerület lakói is pihenni szeretnének!

A  bárjai sokszor 24/7-ben nyitva tartanak és ugyan akár egy helyinek is izgalmas lehet egy Wesselényi utcai, vagy  vándorlás, de ezek a házak nem egy film díszletei, hanem nyugalomra vágyó háztartások, otthonok. Innen korán reggel munkába indulnak. Így, ha nagyon  jó ötletnek tartják a Barbie Girl elmés versszakainak üvöltését hajnali 5-kor, előbb gondoljanak bele ebbe is. 

  • Budapest egyáltalán nem csak egy divatos partyváros, hanem maga a történelem!

Elképesztően gazdag történelmi múlttal bíró város Budapest. Világhírű zeneszerzők, írók, feltalálók, tudósok szülővárosa, kulturális és történelmi központ. Nem csak egy olcsó sörökkel kecsegtető szép főváros. Nagy luxus lenne hát kihagyni a valós felfedezését. A cikk olyan programokat is említ, mint például az  vagy a  látogatása. Továbbá hosszú sétákat a lenyűgözően sokszínű budapesti építészet felfedezését is ajánlják az anyagban, ami biztosan sokak tetszését elnyeri majd.