„A vibe szó mindig mást és mást jelent, pont ezért tökéletes név a partysorozatnak.” – mesélték az alapítók. Budapest legújabb havi rendszerességű LMBQT-estje elsősorban azoknak szól, akik nem elégednek meg a megszokottal és nyitottak az újdonságokra – valamint szeretnének karakteres díszletek között, laza hangulatban jót bulizni. Két tánctér, befogadó közösség, egy safe place, ahol mindenki önmaga lehet. Ez a Vibe.

„A humor és a pozitív életszemlélet. Alternatívát szerettünk volna nyújtani mindazoknak, akik másként gondolkoznak a hazai LMBTQ kultúráról, nyitottak az újdonságra és nem elégednek meg a megszokottal.” – felelik a szervezők arra a kérdésünkre, hogy mi inspirálta a Vibe indulását. Mikor megjegyezzük, hogy egy ilyen kezdeményezést nem feltétlenül a Gödör Klubbal köt össze az ember fejben, annyit mondanak, hogy mindenképp egy két tánctérrel rendelkező helyet szerettek volna, ami mellett csak hab volt a tortán a viszonylag indusztriális, letisztult atmoszféra, ami jól passzol a karakteres, kicsit trashi és kicsit csillogó díszlethez, plusz a jó lokáció – a Deák Ferenc tértől csupán pár perc séta.

A hormonhouse és a mainstream pop között ugráló szelekciót egy speciális vogue show koronázza meg, miközben találkozunk mindenféle emberrel: van, akikláncokba és bőrbe öltözött, de olyan is akadt, aki „csak” hétköznapi öltözetben jött le, hogy jól érezze magát és táncoljon. Nagyon jól megfér egymás mellett mindenféle és -fajta ember, senki sem néz ki semkit, a diszkógömb alatt mind egyek vagyunk. A partyt követően ezt jelezzük is a csapatnak, akik megerősítenek minket abban, amit egész este éreztünk: itt mindenki az lehet, aki.

A hazai LMBQT-színteret illetően viszont már nem ennyire pozitívak: „Látszólag egyre több a lehetőség, de mégsem érezni a pozitív hatást. Eljött az ideje az új kezdeményezéseknek. Szerintünk a legnagyobb hiba a hazai meleg jogokkal foglalkozó szervezetek és azok kommunikációja, ami a saját közönsége számára is riasztóvá, taszítóvá teszi a közeget. A másik fájó pont, hogy az adóforintjainkon gyűlöletre és uszításra nevelik az embereket és teljesen mindegy, hogy ki ellen.” Pont ezek ellen próbálnak tenni a Vibe-bal, ahova szeretettek várnak mindenkit, legyen bármilyen nemű vagy beállítottságú. Legközelebb október 22-én, amelyről azt ígérik, csillogósabb, meghökkentőbb, trashibb lesz, mint az első felvonás. Mi ott leszünk, mert havonta egyszer egy igazán ékszíjledobós-észelvesztős party nemcsak belefér, de egyenesen kötelező.