Az Ape Regináról már megénekeltük, hogy ízig-vérig-pukkadásig olasz, pontosabban szicíliai, de kíváncsiak voltunk, hogy a nyitási időszak lecsengése után mi a helyzet Angelo konyhája táján. Jelentjük, az "all you can eat" rendszer még mindig remekül működik, a grissini és a pizzatészta továbbra is ott roppan, ahol kell, az emlegetett séf pedig kitartóan olaszul, időnként angolul kommunikál a vendégekkel. Ennél több hitelesség nem is kell. A látogatásunk során kicsit beszélgettünk Angelóval (helyi tolmács szolgáltatását igénybe véve), és újrakóstoltuk a kínálatot.

Az év elején került ki a Podmaniczky utca 18.

alatti ház homlokzatára egy három kerekű Piaggio motor, jelezve, hogy megnyitott az Ape Regina. A hely három dolog miatt keltette fel akkor az érdeklődésünket a jópofa logón túl: ez a stílusos enteriőr, az olasz fogásokban dúskáló kínálat és az "all you can eat" rendszer. Az elsőt fölösleges lenne túlmagyarázni, elég ránézni a képekre vagy egyenesen besétálni az étterembe.
A második pontnál ki kell emelnünk, hogy habár olasz szavak díszelegnek az étlapon és a táblákon, az ízek szicíliaiak. Ezt pedig azért említjük külön, mert az eddig megszokott "olasz konyhával" ellentétben itt a túlzó fűszerezés, sós, fokhagymás íz elmarad. De helyette van sok hal (még a carbonara tésztában is), citrom, kapribogyó, meg nagyon jellegzetes rakott padlizsán és olasz lecsó (caponata). A receptek egyenesen a csizma alján lévő szigetről származnak, sok Angelo családjából, és habár mi nem lehetünk a megmondói, hogy ezek egy katániai család asztalán is megállnák-e helyüket, a visszajáró dél-olasz vendégek minket meggyőztek.

Na és akkor jöjjön a harmadik pont; mi mindent lehet enni ott, ahol mindent lehet? Az Ape Reginában jól működik az all you can eat rendszer, bátran lehet hozni mamát, papát, nagynénit, üzlettársat, hogy aztán egy fix árért (ebéd: 3990 Ft, vacsora és hétvégi étkezések: 5990 Ft) annyi olaszságot ehessünk, amennyit szeretnénk. Ezen a ponton adnánk azért egy jó tanácsot: legyünk egy kicsit itáliaiak, és tényleg mindenből csak egy kicsit szedjünk, és azt ráérősen csipegessük el. Így nagyobb valószínűséggel marad hely a mennyei tiramisùnak vagy mascarponés pohárkrémnek is a szeánsz végén. Plusz pont egyébként, hogy nem szükséges számolgatnunk az italok összegét sem, hiszen ezek is beletartoznak az árba.Levestől desszertig mindent kóstoltunk, de mivel azt mondják, egy jó olasz éttermet a pizza alapján lehet felmérni, íme az ítélet: a tésztája kívül ropogós, belül puha, nem túl vékony, ellenben bőségesen megpakolt, és habár az olaszok kettéhajtva, előételnek eszik, mi igencsak elteltünk tőle. Pedig vigyáztunk a mennyiségre. A pastákat egy pultnál tudjuk kérni, olasz-angol-magyar-jelnyelv keverékével, egyenesen Angelótól. Persze magyarul is megértenek bennünket, de lássuk be, szórakoztatóbb "Un spaghetti di bolognese per favore!" felkiáltással rendelni. Angelónak elég szilárd meggyőződései vannak arról, milyen szósz milyen tésztához passzol, és érdemes megfogadni a tanácsát. Mi így tettünk, úgyhogy a ház specialitását, raviolit kóstoltuk padlizsános, tejszínes Ape Regina raguval, és bármikor újra megismételnénk.

Mi nagyon szeretünk enni, sokat és sokfélét, ezért bírtuk a helyet. És bátran ajánljuk azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Akkor is ideális helyszín, ha valamilyen családos vagy céges összejövetelre keres valaki igényes helyet, hiszen itt akár 120 fő is le tud ülni egyszerre. És a végére még két plusz tipp: séfajánlat és hétköznapokon ebédmenü is van.