A tajvani street foodra specializálódott Baotiful a nyitás óta már alaposan kivívta magának az elismerést, mégsem tud nyugton maradni: tegnap megnyitották alkoholra specializálódott helyüket a szomszédban, ahol rengeteg olyan különleges keleti itallal találkozhatunk, amelyekkel a városban csak elvétve fordulnak elő. Ellátogattunk a nyitóbulira.

Már régóta tudtuk, hogy készül valami a Baotiful háza táján, és arról is voltak információink, hogy az új hely kimondottan alkoholra fog specializálódni. A nyitóbuli után most az kell, hogy mondjuk, megérte rá várni. A tajvani étterem melletti helyiség még a nagy testvérnél is jobban visszaadja az ázsiai "kártyabarlangok" romantikáját, ráadásul úgy, hogy ezt az egészet alkoholmámorban is megélhetjük.

Az Impostor névre keresztelt hely tulajdonképpen a Baotiful melletti, indusztriális belső udvar, ahol megelevenedik az ázsiai utcák hangulata, de ugyanakkor tökéletesen illeszkedik a Szabadság téri elhagyatott MTV-székházhoz is.

A lényeg persze a pultban található: a választékban a jól megszokott felhozatal (és a kiváló magyar borok) mellett rengeteg olyan különlegesség szerepel, amivel tényleg csak elvétve találkozhatunk Budapesten: ilyen például a Choya Sake, vagy a Sanwa Shochu. Ezeket 780–1480 Ft-os áron kóstolhatjuk meg, illetve vannak még a whiskyk, amelyek közül a japán felhozatal a legerősebb. Mi Nikka From The Barrelt, Suntory Hakushu Reserve-t kóstoltunk, és nagyon szeretnénk belőle rendszert csinálni, az egyetlen baj azonban, hogy sajnos ezeknek az italoknak néha elég borsos az áruk (780–3240 Ft), viszont akinek elég edzettek az ízlelőbimbói, az értékelni fogja a kalandot.

Az Impostor a koktélokra is nagy figyelmet fordít: kihagyhatatlan például a Shark nevű italuk, amely passionfruitból, mézvízből, citromléből, tojásfehérjéből és szódából áll, de érdemes bevállalni egy Crystal Jame-et is, amelynek alapját a szilvalekvár képezi. Ezeknek az ára egységesen 1780 Ft.

A hely nyitott, ezért a jelenlegi felállás szerint egy egynyári bár lesz, de vannak arra vonatkozó tervek, hogy hogyan fog ez a projekt folytatódni a jövőben. Addig is, míg a dolgok rendeződnek, mindenképpen érdemes útba ejteni, ha az ember a pesti belvárostól kissé eltérő élményre vágyik.