A Vak család Egere nyári álma után szeptemberben nyitott ki újra a Paulay Ede utcában. A hangulat a régi; ismerős alakok köszönnek vissza a fotós falról, csontvázak üldögélnek a plafonon és sárga nyomok vezetnek a sokat látott tánctérre. Ami viszont új, az a hamburgerkínálat, a házi koktélvariáció és a kézműves sör. Kipróbáltuk mindet, beleértve a tavasszal felújított házibuli termet, ahol pálmafák és 9 falra vasalt extra vendég között kisebb-nagyobb társaságok beszélgethetik és táncolhatják át magukat a következő napba.

A VakEgér nem új játékos a budapesti éjszakában, sőt valószínűleg már jókora törzsvendég-táborral bír, és itt most nem az állandóan ott lógó csontvázakra gondolunk. A klub nem egy tini-főhadiszállás, inkább a 30 feletti korosztályt célozza, alapból csak 21 éves kor felett lehet belépni. És ha belépünk, nosztalgikus hangulaton, kacsaburgeren, rozmaringos koktélon és italtőzsdén át vezet az út. Mindezek a hely szoros tartozékai, igaz, van, ami egészen újonnan került be a képbe.

Az elszeparált, házibuli teremnek becézett helyiség például tavasszal kapott friss designt, így került össze a nagymama éléskamrája és képkerete a lila neon megvilágítású bárpulttal. A terem az egyedi tervezésű fotós elemekkel kiegészített tapétától lesz igazán különleges; egy lakás helyiségei elevenednek meg, ahol a nappali tévéjében a Mézga család megy éppen.

Ezen kívül extra vendégeket is felfedezhetünk; a klub más pontján is feltűnő iskolás lány vagy éppen egy rapper fiú köszön vissza a falról. A helyiség maximum 40-45 fős csapatok részére kiadó és van egy DJ-pultja is, ahova saját telefonokat is lehet csatlakoztatni, szóval bárki rezidens lemezlovassá válhat egy éjszakára.Ki kell emelnünk a hely újonnan étlapra varázsolt hamburgereit is, amiből 6-féle variáció létezik. Mi egy Kacsaburgert (1490 Ft) és egy Malacburgert (1490 Ft) kóstoltunk, amit nem éppen rendhagyó módon tortilla csipsszel tálaltak. A kacsamell-filéből összeálló húspogácsa omlós volt, és a rá kerülő lilahagyma-lekvárral jó összhangot alkotott. Minden burger házi, krémes és pikáns remulád mártással van megpakolva, így abszolút nem alkoholt felszívó vacsorának, hanem külön élménycikknek javasolnánk.

Italok tekintetében a VakEgér még mindig hódít egyedülálló tőzsdés rendszerével. A kijelzőkön mindig az aktuálisan tőzsdére került 9 ital jelenik meg, aminek az árai az itallapon feltüntetetthez képest percenként változnak fogyasztástól függően. Aki nem bírná az izgalmas játékot a számokkal, az állandó árban lévő, szezononként változó házi koktélokhoz is fordulhat. Mi így tettünk: egy Eperjót (1290 Ft) és egy Spicy Mule-t (1290 Ft) kóstoltunk, előbbi gin, eperpüré, bazsalikom és tonik kombóval, utóbbi pedig Absolut Peppar, lime, Kardamon likőr és gyömbérsör variációjával borzolja a kedélyeket. Mindezt pedig „a város leggyorsabb pultjánál” rendelhetjük meg, ahol állítólag 2, maximum 3 perc alatt garantáltan kiszolgálnak.A VakEgérbe érdemes leugrani csak egy italra vagy hamburgerre, de ott maradni is a szép emlékeket idéző falak között, miközben mai slágerek szólnak a tánctérről például DJ Chucky vagy DJ Master keverésében. Egy-egy vakegeres buli után pedig az is előfordulhat, hogy dömperrel kiegészülve buszozunk haza, vagy egy extra napszemüveggel a fejünkön távozunk, hiszen rendszeresen tartanak tematikus esteket. Ha pedig elszeparáltan ejtőznénk, abban a bizonyos nappaliban senki sem fog zavarni.

VakEgér Tőzsdekocsma 1061 Budapest, Paulay Ede utca 2.
+3670 3339633
Facebook