A Szabadság tér környékén kávézót nyitni olyan, mint magyarként buszsofőrnek lenni Londonban: nem nagy szám. Viszont ha az ember tud olyat, amit mások nem, akkor mégiscsak lehet értelme a dolognak. Egy esős novemberi reggelen teljesen véletlenül tévedtünk be a Pazar Caffee-ba, ahol a kb. 5 négyzetméteres zsúfoltság ellenére is sikerült egy kicsit ott ragadni. De hogy miben rejlik a hely varázsa, az számunkra is rejtély.

Úgy 2 percnyi sétára a Szabadság tértől, egy szemerkélő esőtől hűvös reggelen találtunk rá a PazarCaffe-ra. Őszintén bevallva, azért tértünk be, mert éppen egy vendég sem volt bent, de a hely méretéből adódóan nem biztos, hogy egy kisebb sor esetén is úgy gondoltunk volna, hogy kivárjuk. A körülbelül 5 négyzetméteres helyiségben a berendezés egy 4 férőhelyes, utcafrontra néző asztalból, egy telezsúfolt pultból és egy galériából áll, ergo nincs itt semmi látnivaló, de valami mégis vonzza a szemet.

Kávénkat elvitelre kértük, de mégis leültünk egy pár percre, ami elég volt ahhoz, hogy magunkba szívjuk a hely hangulatát, amelyről eldönthetetlen, hogy vajon a retró önkiszolgálós szóda, a zöldségekkel és kávéval telepakolt mérleg, az ezeréves kávédaráló, vagy az otthonos rumli biztosítja-e. Hamar rájöttünk, hogy ez nem is fontos, a lényeg, hogy a hely rendben van.

A pazar választék ellen sem lehetett semmi kifogás, sőt: van pazar espresso (450 Ft), ristretto (380 Ft) americano (410 Ft), latte (kicsi: 630 Ft), jeges kávé, mellettük pedig olyan különlegességek is, mint a chai latte, a pazar joghurt (380 Ft), a pazar gyümölcsöspohár (550 Ft), a szörpfröccs és a frissen facsart gyümölcslevek.

Sokak nagy örömére szójatej és rizstej opciók is rendelkezésre állnak, ha valakinek gondjai lennének a tejjel, egy így készült lattét 740 Ft-ért kaptunk meg.

A helyen egyébként 100%, olasz pörkölésű saját arabicával dolgoznak. Ami még szuper, hogy a szörpökből és a kekszből nagy kiszerelésben is lehet vásárolni otthonra.

Ha valami szilárdabb dologra vágyunk, akkor választhatunk prémiumkategóriás szendvicseket a világ minden tájáról, francia péksüteményeket, a naponta váltakozó házi torták és a házi bukták közül. Ezért első ránézésre nem nehéz összetéveszteni a helyet egy alternatív cukrászdával vagy pékséggel. Mindezt, ha úgy gondoljuk, akkor a hely előtt a párkányon ülve is elfogyaszthatjuk, ahol erre a célra hangulatos párnákat és kis asztalt is találunk.
Facebook
Cím: 1054 Budapest, Akadémia utca 9.