Idén hetedik alkalommal jelentkezik a rendhagyó Art Moments művészeti fesztivál. A szokásos múzeumi vagy galériás környezet helyett a Városligeti tó vizén idén a legfrissebb közép-európai és arab műveket vehetjük szemügyre.

Az idei programot elsősorban a "melting pot" jegyében állították össze, aminek az eredménye elsősorban két szekcióban, a közép-európai és az arab kortárs művészetet bemutató terekben ragadható meg. A CAP Kuwait a hazánkba sokadszorra visszatérő Abed el Kadiri közreműködésével tart többnapos performanszot, de bemutatkozik az Egyesült Arab Emirátusokban működő Abu Dhabi Art Hub is.

A bejárattól néhány méterre tekinthetjük meg Kelemen Zénó vízre helyezett szobrát, a Möbius hajója című alkotást. A vízen úszó kiállítási térre lépve megismerkedhetünk többek között a Liget Budapest rehabilitációs tervével és a park múltjával, Pistyur Imre Munkácsy-díjas szentendrei művész lávakőbe faragott alkotásaival, Asztalos Zsolt Eszperantó című videóinstallációjával, valamint a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! tervezési pályázat idei legjobb tíz alkotásával..

Kétségkívül látványos kiállítási tárgy az az autómodell, amely a Mercedes és a MOME jó évtizedes formatervezési együttműködésének idei közös dizájn projektje. Emellett a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem végzős hallgatóinak - részben általunk is bemutatott - "best of" műveiből láthatunk válogatást. Mindezek után joggal merül fel a kérdés, hogy ha ennyi jó formatervezőnk van, mit keresnek a tavon a háttérbe beúszó rémes, autókat idéző színes vízibiciklik.

A kiállításokat és performanszokat többek között változatos irodalmi, színházi és filmesprogramok egészítik ki. Nem kérdés, idén is a tavon a helyünk.