Nem attól lesz valami rom, hogy omlik a vakolat és pókok mászkálnak mindenfelé. Legalábbis, ha vendéglátóhelyről van szó. Legalábbis, ha Szabó Tibort kérdezzük. Neki az számít, hogy olyan környezetet teremthessen a Rengeteg RomKaféval, ahol különleges ingerek és néhány közvetlen szó is társul a csodás ízek mellé. Mindennek persze ára van, amire egy külön felirat is felhívja a figyelmet: very slow food, azaz a maximum a gyorsan lehúzott eszpresszó, papírpoharat senki ne is keressen!

Míves történet

A kávézó beceneve (Míves 2.0) arra utal, hogy a Tűzoltó utcai helyszínt megelőzően, Tibor Miskolcon működtette a teázó-csokizót. Négy éves történelemmel a háta mögött

érkezett a Míves Budapestre, és szerencsére sikerült minden kincset magával hoznia, hogy itt is megteremthesse azt a légkört, amiben az ember sok-sok forró ital után is találhat meglepetéseket. Az ihletet anno az adta Tibornak, hogy a pedagógus múlt, és a szülői ösztönök azt súgták neki, kell végre egy olyan hely, ahol a gyerekek is ugyanolyan jól érzik magukat, mint nagykorú kísérőik.

Persze ez nem azt jelenti, hogy egy nagyobb bögre már nehezen fér el az asztalokon a sok kütyütől, inkább arról van szó, hogy belefér az összképbe a színes krétától a plüss mackón át, a porcelánkészletig minden. Ha valaki Meseországból érkezett (vagy bizonyos szerek hatására azt hiszi, igazából ott él), annak könnyen lehet otthonos a közeg, egyébként inkább varázslatos az egész.Pult-kémia

A Rengetegben minden személyesebb, mint egyébként. Ennek pedig az egyik legegyértelműbb jele a beszélő étlap, alias Tibor. Az írásos választék még várat magára, de igazából jobb is így, senki nem olvasná végig azt a gyűjteményt, amelyben minden egyes variáció benne lenne. Egyébként pedig gondoljunk a fákra, ha már az alapanyagok fair trade gazdaságokból származnak!

Szóval a kínálatról Tibort érdemes kérdezni, aki szívesen teljesít extrém kívánságokat is, de gyakrabban fordul elő az, hogy ő ad tippeket. Az árak miatt nem kell agódni, ha egyszer megjegyezzük, az elmúlt évekből ítélve nem nagyon lesz változás. Egy krémsajtos-áfonyás eszpresszóval, egy fahéjas cappucionóval (370 forint plusz ízesítés átlagosan 50-100 forint) vagy akár egy rumos forrócsokival (600-800 forint) bármelyik napszakot nyakon önthetjük, biztos, hogy több érzékünk frontján is örömteli lesz az élmény.Kreatív hála

Értelmezve azt a két tényezőt, hogy Tibor mindent maga készít el, illetve elő, és a kávézó egész héten tíztől tízig nyitva áll, a Budapestre vonatkozó kérdésünk kicsit értelmét veszti. Tibor igazából az ismerős és a világ legkülönbözőbb pontjairól érkező vendégeiből nyeri az energiát.

Erre pedig sokan olyannyira ráéreznek, hogy a vendégkönyvbe rótt emlékeken túl, saját kezűleg készített ajándékokkal is kedveskednek neki. Nem is beszélve azokról a babafotókról, amelyek olyan egykori törzsvendégektől érkeznek, akik még a Míves 1.0-ban találtak egymásra! A legjobb az egészben, hogy minden olyan vendég, akit nem zavar a félhomály, szereti, ha kedvesen megszólítják, és nem kap sikítófrászt, ha tíz percnél többet kell várni egy tejeskávéra, úgy érzi már az első alakalommal, hogy Tibor mindezt abszolút meg is érdemli.