A piacos vietnami, ahogy korábban írtunk róla, a városba költözött, ugyan ekkor még az Ernő utcára gondoltunk és az új Dang Muoira (vivát!). Most fokozzuk kollektív örömeinket, hiszen még közelebb van az autentikus Vietnam: Dang Muoi Pho Bistro nyílt a minap a Nagymező u. 51-ben, rögtön a Bajcsy mellett.

Ez utóbbi hírt bátorkodunk is kijelenteni június legjobb hírének. Aki járt már a Józsefvárosi piacon található büfében vagy egy kicsit közelebb, az Ernő utcában, valószínűleg e sorok olvasása közben most egyöntetűen bólogat, aki viszont még nem, javasoljuk, hallgasson ránk, és egyszer ebédeljen a Dang Muoiban. Bármelyikben. De leginkább a belvároshoz legközelebb eső, frissen nyílt Pho Bistroban, egy sarokra a Toldi mozitól és kettőre az Andrássytól.

A legújabb Dang Muoi kívül-belül autentikus, lásd fent a futófény-cégért, illetve bent a kis szentélyt, az egész enteriőrt és a felszolgált ételeket. A minőség változatlan, annak, aki szereti a vietnami konyhát, itt nem tévedhet - ezt sorra erősítik meg a gasztrónómiai magazinok és blogok is (Dining Guide, Toplista Gasztronómia 2013 kiadvány, Moha és Sáfrány).

Azt pedig, hogy mennyire lehet sikeres egy kis piacos büfé, jól példázza a masszív, visszatérő közönség, Budapest kreatív társadalmával az élen, ahogy korábban fogalmaztunk. Na és a Dang Muoi sikerén felbuzduló vietnami gasztro-térnyerés, avagy az utóbbi egy évben gombamód nyíló bisztrók: Abszolút Pho a Kazinczy utcában, Funky Pho a Jókai térhez közel, Csillagánizs a Veres Pálné utcában. Azoknak, akik vágynak a kritikára: hosszas tesztelés után kijelenthetjük, a Dang Muoi messze a legautentikusabb.

Az étlapon körülbelül 55 (!) fogás található a klasszikus pho bo-tól a különféle tekercsekig, békacombon át a legérdekesebb vega fogásokig és bubble tea variációkig. Ez egyébként épp a fele az Ernő utcai étterem által biztosított szortimentnek, ott körülbelül 110 étel közül lehet szemezgetni. A legújabb Pho Bistro reggel tízkor nyit, és este tízkor zár, már be is üzemelték a szélessávú internetet, és persze frissen készül minden. Foursquare-trending gyanús. Go pho!