Hamisítatlan provence-i ízekkel ismerkedhettünk meg a Café Provence Bistroban. Az étterem már négy éve üzemel (főleg kávézóként ismerhettük idáig); ugyanakkor nemrég a francia Provence tájegység ételkincsei is felkerültek a kínálatba.

A hely tulajdonosai Szerdahelyi Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült az amerikai metropoliszban.

A házaspár ezután Magyarországra költözött és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül családbarát környezettel várja a vendégeit.

Az étterem kertjében gyümölcsfák roskadoznak terméssel, levendula illat terjeng mindenhol szemtelenül, és a gyermekek is legalább annyi szórakozási lehetőséghez jutnak erre, mint a petanque-ozni vágyó felnőttek. A hely gyermekspecialitása például az alábbi palacsintaköltemény.

A megújult konyhában nemzetközi, bisztró stílusú fogások készülnek, amelyek elsősorban a francia gasztrokultúra legjelesebb szereplőit sorakoztatja fel.

A kóstolómenü alapján, mi szívből ajánljuk a helyet mindenkinek, aki szereti a francia konyhát, és minőségi alapanyagokból szeretne egy jót vacsorázni. Bár az étterem a budai vendégeknek kedvez leginkább elhelyezkedésével, mindenképpen érdemes kilátogatni egyszer a II. kerület csücskébe, ha egy kis zöldre, vendégszeretetre és szívből jövő francia gasztronómiára vágyunk!