Shopping
Karácsonyi vásárok Budapesten, kicsit másképp
Fotó : Csudai Sándor / WLB
Sólstafir

Összegyűjtöttünk pár opciót, ha az adventi forgatagok, kürtőskalácsok, forralt bor és a szokásos ajándéktárgyak helyett különlegesebb élményre vágyunk.

Karácsonyi Design Bringa Vásár Advent a Kiscelli Múzeumban Karácsonyi lakásvásár a Terezában Óbudai dizájn piknik Vegan Sunday Christmas Market Karácsonyi pop-up Franziskánál Nordic XMAS Market Bográcsgulyás és karácsonyi vásár a Czakó Piacon Csak a Mentes Karácsonyi Vásár Kiskertpiac – Zöld Ünnep Adventi prémium art fair Ajándék Terminál az Allee-ban Markett dizájnvásár a Lumen Kávézóban Szimpla Kutya – Kutyabarát karácsonyi vásár

Karácsonyi Design Bringa Vásár

Az igazán keményvonalas biciklisek télen sem békávéznak, persze kellenek a profi kiegészítők a hidegben tekeréshez.

Fotó: Csudai Sándor / WLB

A Bendzsóbringaruha, a Bringadivat, a Fapedal, a Körben Biciklis Ékszerek, a NightStory, RACKA, Vintagebringa közreműködésével rendezi meg dizájnvásár-sorozatának első alkalmát a B-terv Közösségi Műhely és Kávézó.

 

Advent a Kiscelli Múzeumban

A kastélyban minden adott egy igazán különleges naphoz. A múzeum szoborcsarnokába települ a WAMP, és lesz zseblámpás kriptatúra, tárlatvezetések, ajándékkészítés, és a Letterpress workshop keretében üdvözlőlapot nyomtathatunk a Nemzeti Dal nyomdagépén.

Fotó: Kőrösi Tamás / WLB

Karácsonyi lakásvásár a Terezában

A megunt, de jó állapotú holmik vására a mexikói étterembe költözik, ahol külön sarok is lesz a dizájnerek, tervezők, saját márkával rendelkező árusok számára.

Fotó: Mudra László / WLB

Óbudai dizájn piknik

Az Esernyősben egyedi ajándékokra lelhetünk az ünnepi készülődés forgatagának négy adventi hétvégéjén.

Fotó: Esernyős

A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal kreatív alkotásokkal, tervezők és designerek művészi munkáival fogadja a betérőket.

 

Vegan Sunday Christmas Market

Miért kéne a lemondásról szólnia a karácsonynak, mikor minden megoldható egyéni étkezési szokásokkal is? Az Anker’tben a Vegan Food Fest csapata ezzel a rendezvénnyel zárja az évet december 16-án.

 

Karácsonyi pop-up Franziskánál

Az egészségtudatos étkeiről (és persze a sütisdobozairól) ismert Franziska december 13. és 16. között ideiglenes karácsonyi kuckót varázsol Batthyány téri reggelizőjéből.

Fotó: Forgács Zsuzsi / WLB

Kaphatóak lesznek saját sütiválogatásai, lesz Nemesi Anna pop-up store, Bazsalikomos Kert teavásár, Geopen könyves kuckó, valamint karácsonyi ajándékkártya-készítés a Franziska-desszertdobozokhoz.

 

Nordic XMAS Market

A karácsonynak nem feltétlenül kell csillogónak, tarkának és glitteresnek lennie. December 5. és 23. között a minimalista, visszafogott karácsony jegyében a Wild Flower Barban üvegbúrába bújtatott fenyők, csodaszép koszorúk, dán illatgyertyák, fali makramék, északi stílusú kaspók és még sok más értékálló ajándék kapható.

Fotó: Wild Flower Bar

Bográcsgulyás és karácsonyi vásár a Czakó Piacon

Ha szombat, akkor a termelői piac a Czakó kertben! December 1-jén mindez az ünnepi asztalra szánt finomságok hozzávalóival és bográcsgulyással fog kiegészülni.

Fotó: Gábor Szabó/We Love Budapest

 

Csak a Mentes Karácsonyi Vásár

A Duna Palotában december 8-án megrendezett vásáron mindent megtalálunk, ami az ételérzékenyeknek, alternatív étkezési szokásokat folytatóknak is kerekké teszi a karácsonyát, és még étkezési tanácsokat is kaphatunk.

 

Kiskertpiac – Zöld Ünnep

A városi kertészek kedvenc vásárát december 2-án ünnepi hangulatban rendezik meg az Anker’t-ben.

Fotó: kiskertpiac

Adventi prémium art fair

Több mint 40 kortárs iparművész dizájntermékei közül válogathatunk december 8-án a B32 Galéria és Kultúrtérben.

 

Ajándék Terminál az Allee-ban

Idén már második alkalommal vásárolhatunk hazai tervezőktől egy plázában. Az Ajándék Terminál az Allee Bevásárlóközpontba költözik, magyar designerek termékeit felvonultatva.

 

Részletek

Markett dizájnvásár a Lumen Kávézóban

December 8-án a város legjobb cuccai, ruhadarabok, kerámiák, kitűzők, zine-ek, hímzések és sok más egyéb ajándék közül válogathatunk a Lumen a kávézóban. 

Fotó: Kőrösi Tamás / WLB

Részletek 

Szimpla Kutya – Kutyabarát karácsonyi vásár

December 8-án a Kutyabarát.hu és a Szimpla Kert szervezésében kutyabarát karácsonyi vásárt tartanak, ahol a kézműves kellékek, kutyabarát termékek beszerzésén túl a látogatók megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait is.

Fotó: Mudra László / We Love Budapest