Shopping
Itt vásárolj bringát – Különleges bicikliboltok Budapesten
Fotó : csajbringa.hu
Itt vásárolj bringát - Különleges bicikliboltok Budapesten

Soha nem látott méreteket öltött Budapesten a bringa-jelenség, aminek mi személy szerint nagyon örülünk. Úgy gondoltuk, hogy a tavaszi melegedés miatt kialakult monumentális igények miatt a Körben csapat egyik tagjával: Németh Ádámmal összeszedjük azokat a biciklikkel foglalkozó boltokat, amelyek valamiért különlegesek. Tippként elöljáróban annyit, hogy szerintünk érdemes használt kétkerekűkben gondolkozni, és nem szabad sajnálni plusz 5-10 ezer Ft-ot a megfelelő láncra/lakatra.

Lányosan vagány - csajbringa.hu Kétkerekű underground - Rocket Bikes Az utca hőse - Bajnok Kerékpár Szaküzlet  Az egysebességes hipszter - Primicicli A futár bázis - Recikli Műhely Profizmus a város szélén - Maxi Bike Apróhirdetés, nagy választék - Bikemag

Lányosan vagány - csajbringa.hu

Fotó: csajbringa.hu
A kifejezetten lányokra optimalizált üzletet három srác találta ki, amikor az egyikük barátnőjét szerették volna meglepni egy egyedi kerékpárral. Mivel nem találták sehol, amit kerestek, ezért elhatározták, hogy saját maguk fogják azt megépíteni. A dolog annyira jól sült el, hogy először a barátnők, majd azok barátnői, végül pedig sokan mások is rendelni kezdtek tőlük.
A csajbringa.hu-ra a minimalizált dizájn, műszaki téren pedig a legjobb ár/érték arány jellemző. Dizájnban elég rugalmasak a srácok, viszon csak egyféle váztípussal dolgoznak, amire aztán lehet színt választani. Különlegesség, hogy online is megtervezhetik a hölgyek a számukra legideálisabb bringát egy Facebookos app segítségével, amennyiben lájkoljuk őket. A srácok természetesen csak olyan bringát gyártanak itt, amikre a saját párjaikat is szívesen felültetnék. Annyit még érdemes tudni, hogy a csajbringások nem számítanak a legolcsóbbnak, de egy szenvedélyes bringás lánynak megéri a befektetést, ha nem ajándékba kapja 

Cím: 1033 Budapest, Bogdáni út 1.
Facebook

Kétkerekű underground - Rocket Bikes

Fotó: Rocket Bikes
A Rocket Bikes egy underground kerékpárbolt és műhely, amely 2010-ben nyitott. Az üzlet szolgáltatásai közé tartozik  a régi klasszikus és retro városi, verseny és országúti kerékpárok javítása, felújítása, dizájnolása, átépítése, de természetesen vásárolni is lehet, használtan és újonnan egyaránt. A bolt jól fel van szerelve, kínálatukban állandóan megtalálhatóak retro és klasszikus városi, illetve országúti kerékpárok, ezeken kívül pedig különböző alkatrészek és egyedi kiegészítők. A bringákból szinte bármilyen méretű, felszereltségű és dizájnú darabokat tartanak, és ezeket teljesen személyre szabottan fel tudják újítani. Szerintünk itt legjobban a használt bringákra éri meg rárepülni, hacsak a kedves vásárló nem teljesen fanatikus. 

Cím: 1066 Budapest, Dessewffy u. 18-20.
Nyitva tartás: H-P: 11-19  SZ: 10-14
Weboldal
Facebook

Az utca hőse - Bajnok Kerékpár Szaküzlet 

Fotó: Bajnok Kerékpár Szaküzlet
A 2006 óta működő Bajnok kifejezetten fixikre, illetve egysebességes bringákra specializálódott, ezen a területen viszont tényleg rászolgálnak nevükre. A Szív utcai üzletet sokéves biciklifutárkodás tapasztalatából építették fel (Herce Hurca), így biztosra mehetünk, hogy jó kezekből jön, amit itt vásárolunk. A szolgáltatások között természetesen ott van a biciklik összerakása, a szervízelés, illetve az alkatrészek és a kiegészítők. Emellett a bolt hangulatát is megdícsérhetjük: a srácok jó fejek, profik és egyébként is ez a biciklis futárkodás egyik ikonikus helye Budapesten

Cím: 1063 Budapest, Szív utca 11
Nyitva tartás: H-P 12-20
Weboldal
Facebook

Az egysebességes hipszter - Primicicli

Fotó: Primicicli

A Primiciclinél fixi/pálya és egysebességes bringákkal foglalkoznak. Ez az üzlet inkább a hipszter vonalat képviseli dizájnos, egyedi kétkerekűkkel: az itt készült bringákból két ugyanolyat biztosan nem fogunk látni. A bringaépítés mellett itt is foglalkoznak minőségi kiegészítőkkel és alkatrészekkel. Külön lenyűgöző, hogy milyen sok márkát forgalmaznak; ha esetleg nem tudnánk dönteni, akkor a profik szívesen segítenek.

Műhely: 1037 Budapest, Szélvész u. 5/9.
Időpont egyeztetés: 06/30/2424554
Facebook

A futár bázis - Recikli Műhely

Fotó: Recikli Műhely

A futárszcéna ikonikus helye a Recikli, ahol az ország legjobb olasz kerékpárjait szerezhetjük be. Ők amúgy mindennel foglalkoznak: vannak mountain bike-ok, fixik, városi bringák, országúti bringák, férfi és női kerékpárok, de vannak alkatrészek, biciklisruhák és kiegészítők is. A szervíz itt egyébként kiemelkedően jó, simán rendbehoznak bármit, ami elromlott, de ha csak egy kis dizájnt akarunk, akkor le is festik a kedvencünket. 

Cím: 1119 Budapest, Bartók Béla út 117-121
Nyitva tartás: H-P: 12:00-20:00, Sz: 10:00-14:00
Facebook 
Honlap 

Profizmus a város szélén - Maxi Bike

Fotó: Maxi Bike

A Maxi Bike azért szuper, mert egyrészt hatalmas árukészlettel rendelkezik, másrészt pedig igencsak jó minőségű nyugati bringákkal kereskednek normál áron, 2 hónap garanciával. Ők egyébként nem csak eladnak, hanem vesznek és cserélnek is, fő területük pedig a Mountain Bike, az országútik és a trekkingek. Márkák terén nem ismernek határokat, és alkatrészekkel is eléggé jól állnak: vehetünk váltót, hajtókart, kereket, féket, nyerget, gumit, csavart, vagy bármilyen kütyüt, amit el tudunk képzelni. Az üzlet egyébként Érden van, de ezt még bele mertük venni a listába, mert egyrészt enélkül nem lenne teljes a lista, másrészt onnan akár vissza is bringázhatunk Budapestre

Cím: 2030 Érd, Budafoki út 39
Weboldal
Facebook 

Apróhirdetés, nagy választék - Bikemag

Fotó: Bikemag
Ez ugyan nem egy üzlet, hanem egy online magazin, de mégis foglalkoznak biciklikkel, ha esetleg a cikkek alapján valakinek megjönne a kedve a vásárláshoz. Az oldalon kizárólag apróhirdetésekkel találkozhatunk, ezek viszont szakértők által moderáltak, ellenőrzöttek, tehát attól nem kell félni, hogy valaki rossz döntést hoz. Természetesen mindent megtalálunk itt helyben, ami a bringázáshoz szükséges: vannak komplett kerékpárok, kiegészítők, alkatrészek, ruházat és védőfelszerelés. 

Weboldal