Élmény
Ezek voltak a We Love Budapest legolvasottabb cikkei 2016-ban
Fotó : Juhász Norbert / We Love Budapest
Ezek voltak a We Love Budapest legolvasottabb cikkei 2016-ban

Tavaly ilyenkor “gyerekes”, hamburgeres és archetípusos témák végeztek a We Love Budapest év végi, legolvasottabb cikkeit összegyűjtő listájának dobogóján, idén viszont teljesen másfajta anyagok lettek a legnépszerűbbek.

#10 Nyolc különleges játszótér, amiért megéri Budapesten gyereknek lenni #9 145 éves építészeti remekmű Kőbánya alatt – ilyen a Kőbányai víztározó #8 Grandiózus Picasso–kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Galériában #7 Budapesti bakancslista – 20 dolog, amit csinálj a nyáron #6 Sajttortázó nyílt a Nagykörúton – Say Cheese! #5 Ilyen nincs és mégis van: fagylalttal töltött kürtőskalács #4 20 teraszos hely 2016 nyári szezonjára #3 Ilyen, mikor Ryan Gosling vizes öltönyben kávézik a Gellért medencéjében #2 Itt nézz meccset Budapesten a foci Eb ideje alatt! #1 Budapest 2016: így változik a város idén

#10 Nyolc különleges játszótér, amiért megéri Budapesten gyereknek lenni

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Ez egy igazi tavaszi téma meglepő módon főleg kisgyerekes családoknak. Ebben az összeállításban 8 mesejátszóteret gyűjtöttünk össze a város különböző pontjain; van köztük olyan, amely igényes környezettel bír, másik csúszdával, míg némelyikben szabadtéri kondipark és esetenként állatkert is található.

#9 145 éves építészeti remekmű Kőbánya alatt – ilyen a Kőbányai víztározó

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Kőbánya sokkal izgalmasabb környék, mint gondolnánk: a Dreher Sörgyáron, egykori Globus Konzervgyáron, az összesen 35 kilométer hosszú pincerendszeren kívül is találunk bőven érdekességeket. Ilyen például a Fővárosi Vízművek legrégebbi, ma is működő létesítménye, az 1868-71 között megépült víztározó, mely minden évben csak egyetlen napra válik látogathatóvá a nagyközönség számára. Mi is ellátogattunk oda és a sztorik mellett látványos képekkel mutattuk be a helyet.

#8 Grandiózus Picasso–kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Galériában

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
Mivel a világ bármely részén tolonganának egy ilyen kiállítás megrendezéséért, így túlzás nélkül óriási szó, hogy a Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésének eredményeként egy ilyen tárlatot sikerült a városba csábítani áprilisban. És nem csoda, hogy az elmúlt század egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb hatású művészének budapesti kiállítását bemutató cikkünkre ennyien voltatok kíváncsiak.

#7 Budapesti bakancslista – 20 dolog, amit csinálj a nyáron

Fotó: https://www.pexels.com/
Nyáron kezdtünk el évszakokra bontott bakancslistákat gyártani, azaz összegyűjtöttünk egy rakás programot, hogy mit csinálj Budapesten az adott időszakban. Az első és igen csak sikeres ilyet az őszi, végül a téli követte – utóbbi néhány, azóta már ‘megtörtént esetet’ leszámítva még mindig aktuális, szóval melegen ajánljuk a hidegre.

#6 Sajttortázó nyílt a Nagykörúton – Say Cheese!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Egy levesező vagy tésztázó nyitására ritkán kapjuk fel a fejünket, na de ha sajttortázót alapított valaki, arra igen. Októberben Say Cheese! néven indult útjára a sajttorta-forradalom Budapesten; a Nagykörúton található kis üzletben befőttesüvegben árulják a különféle kreálmányokat a brownie alapú, meggyestől a vajkekszes málnás-manduláson át zabkekszes karamell- banánosig.

#5 Ilyen nincs és mégis van: fagylalttal töltött kürtőskalács

Tovább robogva az édességvonaton, utánajártunk, tényleg létezik-e és lehet-e Budapesten kapni a töltött kürtőskalácsot. Létezik, lehet, és meg is kóstoltuk a szabadalmi joggal védett Töltött Kürtőst, melynek habos verziója valamivel könnyedebb, mert nem éreztük annyira édesnek a csokis-banános tejszínhabbal megrakott változatot, mint az eperöntettel csurgatott vaníliafagylaltosat. Egyébként almás-fahéjas és nutellás-tejszínhabos is létezik még, egy százassal olcsóbban, a fagyishoz képest.

#4 20 teraszos hely 2016 nyári szezonjára

Fotó: https://www.pexels.com/
Szerencsére a budapesti nyarat temérdek szuper helyen ünnepelhetjük: pazar kilátással, sok ismerőssel, jó borokkal, színes székeken ülve, gömbizzók fényében, néha nagy bulikba torkolt eseményeken. Teraszos összeállításunkban a még mindig hangulatos romkocsma ugyanúgy megtalálható volt, mint a topszálloda tetőterasza, a strandból kertté változott szórakozóhely, a bohémtanya vagy a sok kávézóval/kocsmával benépesült, közkedvelt tér.

#3 Ilyen, mikor Ryan Gosling vizes öltönyben kávézik a Gellért medencéjében

Fotó: GQ magazin Twitter-oldala
A GQ szerint a legjóképűbb, legszellemesebb színész a magazin számára állt/ült be különböző pózokba és helyszínekre Budapesten, többek között lazán ücsörög mezítláb a Gellért Fürdő kőpadján, öltönynadrágban és fehér ingben. Ha Ryan Gosling mindezt legalább havonta egyszer megtette volna különböző ikonikus fővárosi helyszíneken, egyes egyedül ő szerepelne ezen toplista mind a 10 helyén.

#2 Itt nézz meccset Budapesten a foci Eb ideje alatt!

Fotó: Bódis Krisztián / We Love Budapest
Az idei labdarúgó-Európa-bajnokság azért volt különleges nekünk magyaroknak, mert 44 év után végre nem csak a tévé előtt nézték a tornát a válogatott játékosaink. Gyakorlatilag az összes budapesti vendéglátóhely megtelt a mieink mérkőzései idejére, pedig mi csak a szabadtériek közül ajánlottunk 14-et.

#1 Budapest 2016: így változik a város idén

Fotó: Tiba Építész Stúdió
Jó pár dolog épült idén és fog is még a következő években a városban. Alaposan körbenéztünk még a 2016-os év elején, és összegyűjtöttük, hogy milyen fejlesztések várhatók a közeli és távolabbi jövőben a fővárosban. A látványtervekkel alaposan telepakolt gigantikus anyag lett a We Love Budapest legolvasottabb cikke ebben az esztendőben.