Élmény
7 különleges szállás a Dunakanyarban, ha számít, hol alszol
Fotó : ODU House
ODU House

Ajánlottunk már strandokat, street food helyeket, éttermeket, kirándulóhelyeket és programokat is a Dunakanyarban a nyárra, eljött az idő, hogy arra is adjunk pár tippet, hogy a sokféle aktív tevékenység után hol érdemes álomra hajtani a fejünket. 7 szuper szállást gyűjtöttünk össze a régióból, kicsit tágabbra véve a határokat; kedvenc verőcei és zebegényi helyszíneink mellett most Bánkon és Alsópetényen is szétnéztünk.

Teraszház Zebegény Royal Club Hotel Visegrád Natura Hill Zebegény Prónay-kastély – Alsópetény Árnyas Dió Lombház – Verőce ODU House – Verőce Tó Wellness Hotel, Bánk

Teraszház Zebegény

A patak partján és az erdő mélyén a csendet csak a madárcsicsergés és a víz csobogása töri meg. Az elegáns enteriőr és a vadregényes külső tér ideális a kikapcsolódáshoz.

Fotó: Teraszház Zebegény
Fotó: Teraszház Zebegény
Fotó: Teraszház Zebegény

Royal Club Hotel Visegrád

Vihetjük akár a kisbabánkat is, mert itt minden bababarát, a környék pedig egyedülálló. Az egész család együtt csobbanhat és kirándulhat nagyokat.

Fotó: Royal Club Hotel
Fotó: Royal Club Hotel
Fotó: Royal Club Hotel

Natura Hill Zebegény

Pihenés a levendulavirágok között – ahol végtelen a nyugalom és a csend. A hely étterme a környék alapanyagaiból összeállított, mindig változó étlappal vár minket. Megközelítés a Szarvas út felől.

Fotó: Natura Hill Zebegény
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Fotó: Natura Hill
  • Zebegény, Szarvas út felől megközelíthető, külterület, 2627 Hungary

Prónay-kastély – Alsópetény

2011 óta szolgálja a vendégeit ez a páratlan adottságú, Heritage Hotels of Europe-díjjal kitüntetett kastély, ősfákkal, korhű berendezésekkel, ahol mindenki szippanthat egyet az arisztokrácia levegőjéből. Mindez egy karnyújtásnyira Budapesttől.

Fotó: Prónay-kastély Alsópetény
Fotó: Prónay-kastély Alsópetény
Fotó: Prónay-kastély Alsópetény
  • 2617 Alsópetény, Petőfi út 52.

Árnyas Dió Lombház – Verőce

Ez a meseházikó igazi különlegesség a Dunakanyarban. Izgalmas pihenőhely, ahol a teraszon lengő hintaágyba a Duna illatát hozza a szél, és esténként a tűz pattogása mellett élvezhetjük a csendet.

Fotó: Zirig Árpád
Fotó: Árnyas Dió Lombház
Fotó: Árnyas Dió Lombház
  • Verőce, Guruntyi dűlő, 2621 Hungary

ODU House – Verőce

Puha, meleg fészek a hegy oldalában. Igényesen kialakított hely, organikus környezet és persze kert, ahogy kell: tűzrakóval, árnyas fákkal, pompás panorámával.

Fotó: ODU House
Fotó: ODU House - Verőce
Fotó: Odú

Tó Wellness Hotel, Bánk

Itt kerékpározhatunk, csónakázhatunk, sőt pecázhatunk és teniszezhetünk is. Esténként finom jazzt hallgathatunk remek ételek mellett.

Fotó: Tó Wellness Hotel
Fotó: Tó Wellness Hotel
Fotó: Tó Wellness Hotel

A cikk a DunakanyarGO-val közösen készült.