szabadidő

szerkesztés

Tavaszváró workshopkörkép – A kutyanyakörv-készítéstől a palántaültetésig

Szerzők

 • We Love Budapest

2021. 02. 23. 11:05

Még fel sem ocsúdtunk a szibériai hideg okozta sokkból, de már arra lehetünk figyelmesek, hogy egy hét múlva itt a március. Hivatalosan ugyan majd csak 21-én köszönt be a csillagászati tavasz, de ez mit sem változtat azon, hogy gondolatban mi már búcsút intettünk a télnek. Szerencsére kirándulni és piacozni egyre több lehetőségünk van, de a színházak, a mozik, a szórakozóhelyek még mindig zárva tartanak. Ha valami közösségi szórakozásra vágyunk, és szeretnénk lekötni a kreatív energiáinkat, akkor az egyik lehetőség, hogy workshopok után nézünk. A kis létszám és a megfelelő óvintézkedések betartása garantálja a biztonságot, és a kerámiázástól a fafaragásig számos kreatív elfoglaltság közül választhatunk. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorral.

Fotó: Kamay Ko

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb eb a vidéken – Kamay Ko Doggie Workshop

1/7

Címkék

A kiegészítőkkel, táskákkal és bravúros kollaborációkkal operáló Müskinn egykori társalapítója, Sziládi Noémi új vizekre evezett, és idén létrehozta Kamay Ko névre keresztelt márkáját. A középpontban a fenntarthatóság, a technológiai kísérletezés, a merész és erős vizualitás áll. Érdemes lecsekkolni a debütáló kollekció darabjait, hímzett pulóvereket és szitanyomott táskákat is találunk a felhozatalban. A Kamay Ko a városi ebeket sem hagyja cserben, március 6-án, a Doggie Workshopon egyedi nyakörvet készíthetünk kis kedvencünknek.

A kiegészítők formáját és színét mi választhatjuk ki, és legyen akár agarunk, akár tacskónk, a méretet személyre – vagyis ebünkre – szabhatjuk. A workshop a fenntarthatóságra fókuszál, régi nejlonzacskók újrahasznosításával készíthetjük el az egyedi nyakörveket. A workshopra érkezhetünk modellünk társaságában vagy egyedül, de érdemes hamar lecsapni a helyekre, mert a maximális létszám 4 fő! A workshop helyszíne a SISKO Studio, ahol a Kamay Ko mellett megtaláljuk Virágéknál kreatív műhelyét, Sapi ékszereit és a Nandi izgalmas darabjait.
 

 • Időpont: március 6. 13:00–18:00
 • Helyszín: SISKO Studio, 1085 Budapest, Somogyi Béla utca 18.
 • Ár: 19 990 Ft
 • Facebook-esemény

Fotó: Anna Amélie

Alkoss együtt a tervezővel – Anna Amélie táskakészítő workshop

2/7

Címkék

Budapesten egyre több izgalmas tervezői márka nyitja ki kapuit a nagyközönség számára, az Anna Amélie showroomjában nemcsak egy táskatervező műhelyébe pillanthatunk be, de akár együtt is alkothatunk a márka megálmodójával, Oláh Annával. Az Anna Amélie workshopjain belekóstolhatunk a bőrös szakma alapjaiba, és Anna segítségével elkészíthetjük egyedi táskánkat.

A műhelyben minden eszköz adott, számos fajta bőrből válogathatunk, a részletek személyre szabásával pedig egyéniségünkhöz illő darabot alkothatunk. Legyen szó kisebb méretű clutch-ról, praktikus hátizsákról vagy elegáns válltáskáról, számos modell elkészítése közül választhatunk. Márciusban négy alkalommal lehet jelentkezni az egész napos workshopokra, ahonnan nemcsak egy páratlan táskával, de szuper élményekkel gazdagabban térhetünk haza.

 • Időpont: március 6., 7., 13. és 14. 
 • Helyszín:  A|A Studio – 1056 Budapest, Irányi utca 9.
 • Ár: Táskától függően 20 000 és 60 000 Ft között, a választható modelleket a honlapon lehet megtekinteni
 • Facebook-esemény

Fotó: EVUS

Kortárs hímzés keretben – Evus-workshop

3/7

Címkék

Kisgyerekként sokan bámultuk a nagyit, ahogy újabb pulcsik, sapkák, sálak, horgolt terítők és hímzett csodák bújnak ki a kezei alól, a szerencsések el is leshettek tőle pár fogást. De valljuk be, akkoriban nem sokunk kapott kedvet ezekhez a nem túl vagánynak tűnő elfoglaltságokhoz. Azonban most – leporolva és kortárs köntösbe bújtatva – visszatérőben vannak a régi hobbik, sokan ragadtunk kötőtűt a karantén alatt, és reneszánszukat élik a fonalboltok, nem is beszélve a horgolásról és a hímzésről. Ha a nagyitól nem lestük el a trükköket, és az online tutorial videók se csábítanak, akkor mindenképp látogassunk el Mezei Éva, az Evus márka megálmodójának workshopjára, ahol szuper kortárs hímzéseket készíthetünk.

A workshopon sorra vehetjük a legalapvetőbb öltéstípusokat és mindent, amit a hímzésről tudni érdemes. Természetesen semmit nem kell vinnünk magunkkal, a szükséges kellékeket és eszközöket a helyszínen megkapjuk. A workshop során egy 11 cm átmérőjű fa hímzőkereten készíthetjük el az egyedi alkotásunkat, így a foglakozás végén kész képpel térhetünk haza. Az egyedi mintákról a foglalkozás előtt privát üzenetben egyeztethetünk. A hímzésen túl bepillanthatunk Evus műhelyébe is, ahol izgalmas textilalkotásokkal találkozhatunk, a házigazda pedig sütivel, forró teával, limonádéval és barátságos hangulattal vár minket.

 • Időpont: március 20., április 10. és május 15. 10:30–15:30
 • Helyszín: Budapest, VIII. kerület, Népszínház utca
 • Ár: 14 500 Ft / alkalom (páros kedvezmény: 10%,
  ha kétszer is mennél: 20%)
 • Facebook-esemény

Fotó: S.K. Műhely

Saját kerámia, saját kezűleg – Korongozószombatok az S. K. Műhelyben

4/7

Címkék

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kerámiázás, és felfutóban vannak az egyedi, kézzel készült agyagholmik. Mi is beszámoltunk már például a SUSU Keramika műhelyéről, ebben a válogatásunkban pedig hazai designerek izgalmas kerámiaalkotásait szedtük össze. Agyaggal dolgozni első pillantásra nem tűnik bonyolult műveletnek, ám nemcsak az alapanyagok beszerzése, de az agyag kiégetése és mázazása is nagy szakértelmet igényel. Szerencsére Budapesten számos jól felszerelt műhelyt találunk, ahol felkészült szakemberektől leshetjük el az alapfogásokat. A több mint 20 éve működő budai S. K. Műhelyben szombatonként például korongozni tanulhatunk, de számos más alkalmi és rendszeres foglalkozás is vár minket.

A korongozóworkshop két szombatot foglal magában, először a korongozás alapjait sajátíthatjuk el, ahol elkészíthetjük első korongozott kerámiánkat, két hét múlva pedig, mire kiszárad az agyag, visszatérhetünk az utolsó simításokra, ekkor esztergálhatjuk és díszíthetjük színes földfestékkel munkánkat. Ezt követően a műhelyben kiégetik és mázazzák az elkészült tárgyakat, melyeket aztán a megbeszélt időpontban vehetünk át. Ha jobban belemélyednénk a korongozás rejtelmeibe, akkor van lehetőségünk 5 alkalmas bérletet is venni, ahol az agyagtípusok kiválasztásától a mázazásig minden folyamatot alaposan megismerhetünk.
 

 • Időpont: március 6. és 20. 15:00–18:00 / március 13. és 27. 15:00–18:00
 • Helyszín: 1124 Budapest, Sion lépcső 8.
 • Ár: 30 000 Ft
 • Facebook-esemény

Fotó: Faművelők Workshop

Fafaragás felsőfokon – Faművelők workshop

5/7

Címkék

Amikor arra vagyunk kárhoztatva, hogy naphosszat a számítógép előtt üljünk, és most, hogy a szabadidőnk eltöltése is korlátozva van, egyre nagyobb az igényünk, hogy valami kézzel foghatót alkossunk. Ám erre nem mindig könnyű elszánni magunkat, a YouTube ugyan tele van DIY tutorial videókkal, de például a fafaragás rejtett fogásait nem biztos, hogy maradéktalanul el tudjuk sajátítani az online térben. A Faművelők XV. kerületi műhelyében szerencsére minden eszköz és szakértelem rendelkezésünkre áll. Workshopjaik alkalmával bevezetést kapunk a fafaragás világába, és megtanítanak egyszerű fajátékok, használati és dísztárgyak készítésére.

A foglalkozásokat profi faragóműhelyben tartják, de azokat az eszközöket és technikákat, amiket mutatnak, könnyedén tudjuk utána otthon alkalmazni és saját fafaragványokat készíteni. A 2x3 órás alkalmakon meghatározott témákon keresztül vehetjük végig a fával való munka lépéseit, elsajátíthatjuk a faragás alapjait és a biztonságos felületkezelési technikákat. Március 13-án és április 10-én faállatokat, március 27-én és április 24-én pedig gomba- és manóházat készíthetünk. A korlátozott számú helyek gyorsan fogynak, de várólistára is fel lehet iratkozni, így ha megürül egy hely, azonnal értesítenek minket.

 • Időpont: Faállat Fafaragás Workshop: március 13. és április 10. 9:00–16:00 / Gomba- és Manóház Fafaragás Workshop: március 27. és április 24. 9:00–16:00
 • Helyszín: Budapest, XV. kerület
 • Ár: 12 000 Ft
 • Facebook-esemény

Fotó: Woodivity

Komplett ékszerszett – Woodivity Epoxy Ékszerkészítő Workshop

6/7

Címkék

Új hobbit találni nem mindig egyszerű, belevágni pedig pláne nem, főleg, ha olyan terveink vannak, hogy fával vagy épp epoxigyantával kísérleteznénk, hiszen már a megfelelő alapanyagok és eszközök beszerzése is fejtörést okozhat. Szerencsére Budapesten egyre több magas színvonalú DIY-műhelyt találunk, ahol profi segítséggel kóstolhatunk bele a kézművesszakmák rejtelmeibe. A Woodivityben minden a fa körül forog, 300 négyzetméteres műhelyükben teljes infrastruktúrát és profi segítséget biztosítanak a fával való munkához, de a szakképzett asztalosok gyártással is foglalkoznak. Február 27-én izgalmas workshoppal készülnek, ahol az epoxigyanta rejtelmeivel ismerkedhetünk meg. A hőre lágyuló anyag egyik varázslatos tulajdonsága, hogy segítségével bármit megőrizhetünk az örökkévalóságnak.

A workshopra személyes apró kincsekkel készüljünk, például egy kaviccsal, érmével, gyönggyel, melyet szívesen viselnénk magunkon, ezek fogják képezni ékszerszettünk alapjait. Medált, fülbevalót és gyűrűt is önthetünk a 4 órás foglalkozáson, de erre a workshopra már csak pár szabad hely van, így érdemes hamar lecsapni rá. Március 7-én az Epoxy Deluxe Workshopon átfogóbb tudást szerezhetünk a gyantaöntésről, de érdemes figyelni az oldalt, mert tavasszal fafaragó- és pirográfia-workshopokon is részt vehetünk majd.

 • Időpont: Epoxy Ékszerkészítő Workshop – február 27. 10:00–14:00 / Epoxy Deluxe Workshop – március 7. 9:00–17:00
 • Helyszín: Woodivity, 1116 Budapest, Fehérvári út 132.
 • Ár: Epoxy Ékszerkészítő Workshop: 18 900 Ft / Epoxy Deluxe Workshop: 89 000 Ft
 • Facebook-esemény

Fotó: Plante Budapest

Online zöldségpalánta-nevelő workshop – Plante Budapest

7/7

Címkék

A tavasz közeledtét nemcsak a napsütéses órák számának exponenciális növekedése, a hóvirágok előbukkanása, de a balkonkertészek első paradicsompalántái is jelzik. Márciusban már pont ideje lesz elvetni a magokat, és ehhez most profi segítséget kaphatunk a Plante Budapest csapatától. A zöldségpalánta-nevelő workshop ugyan online zajlik, de nem kell rohanni a virágboltba, hiszen minden szükséges eszközt – a vetőmagoktól kezdve a kókuszroston át a lebomló cserépig – megkapunk. Az eszközöket akár személyesen is átvehetjük, vagy kérhetjük házhoz szállítással.

Azonban az, hogy mihez kezdjünk a sok izgalmas hozzávalóval, majd csak az online workshopon fog kiderülni, ahol Váczi Kornél, a Plante kertésze fogja elmagyarázni, hogyan váljunk profi balkonkertészekké. Lesz szó öntözésről, tápozásról és mindenről, ami fontos lehet a termesztéshez. Ha mindent az utasítások szerint csináltunk, és a növények is úgy akarják, akkor a nyárra koktélparadicsom-, petrezselyem-, bazsalikom-, édesburgonya- és rukkolatermések büszke tulajdonosai lehetünk.

 • Időpont: 2021. február 28. 17:3019:30
 • Helyszín: Zoom online meeting
 • Ár: 12 000 Ft
 • Facebook-esemény

Hasonló tartalmak

Admin mode