budapest

szerkesztés

Rendkivüli közlekedési eszközök

Szerzők

  • We Love Budapest

2011. 03. 25. 1:00

Most eláruljuk mik a legszenzációsabb utazási eszközök a városban.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Budavári Sikló

1/4

1013 Budapest, Clark Ádám tér

Több Infó

Címkék

A sikló a budapesti közlekedés egyik gyöngyszeme, mivel a város legszebb részén, a Clark Ádám tértől a Budai Várig közlekedik. A 95 méter hosszú és 48 százalékos emelkedésű vonalán az utasok 51 méter magasra jutnak fel. A siklót 1870-ben nyitották meg az utasok számára, ezzel a második legrégibb Európában. Az eredeti megsemmisült a II. világháború során, 1986-ban újra megnyitották és gyaloghidakkal is kiegészítették. 1987 óta az Unesco Világörökségi listáján is szerepel, mint a budapesti dunai panoráma egyik meghatározó szelete. Reggel 7.30 és este 22.00 között működik, jegyet a végállomásokon lehet váltani, egy utazás 840 forint, a retúrjegy 1450 Ft.

Fogaskerekű vasút

2/4

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.

Több Infó

Címkék

A Budai-hegyek kényelmes és egyedülálló módon közelíthetőek meg a fogaskerekű vasúton. Egész évben kora reggeltől késő estig közlekedik, mely érvényes vonaljeggyel vehető igénybe. Alsó végállomása a Városmajorban, felső végállomása pedig a Széchenyi-hegy tetején helyezkedik el, ahonnan a Normafa egy könnyű sétával megközelíthető. A hangulatos és látványos utazási élmény garantált.

Zugligeti Libegő

3/4

1121 Budapest, Zugligeti út 97.

Több Infó

Címkék

A Budai-hegyek másik kedvelt alternatív utazási és kirándulási célpontja a Libegő. A felső végállomás szomszédságában található az Erzsébet-kilátó, ahonnan Budapest legszebb látképe tekinthető meg. Visszaereszkedve a városba a főváros leghosszabb panorámáját élvezheti az utas, valamint a Zugligeti villanegyedbe és kertekbe kaphat betekintést. A Nyugati pályaudvartól a 291-es busszal közelíthető meg az alsó végállomás. A menetjegy ára 750 Ft, a retúrjegy 1300 Ft.

Gyermekvasút

4/4

1021 Budapest, Hűvösvölgy

Több Infó

Címkék

A Magyar Államvasutak üzemeltetésében az 1950-es évektől működő egykori úttörő vasút ma is várja a vendégeket, de 1990-től Gyermekvasút néven. Jellegzetessége az, hogy számos beosztásban valóban 10-14 éves gyermekek végzik a feladatokat, természetesen felnőtt vasutasok és nevelőtanárok irányítása mellett. Ezért eszükbe se jusson csodálkozni, ha egy kiskamasz kéri el jegyeiket kezelésre, hanem nyújtsák át neki, és ő a legnagyobb profizmussal fogja végezni munkáját. A Gyermekvasút a Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy között húzódik, menetrendjét érdemes előre megnézni, mert előfordul, hogy naponta változtatják. Az út érinti a Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központot (egykori úttörőtábor), ahol rengeteg szórakozás, kalandpark, paintball pálya, tűzrakó helyek és még sok más várja nem csak a gyermekeket.

Hasonló tartalmak

Admin mode