shopping

szerkesztés

Pihe-puhaság az idei őszre – magyar tervezők szuper lakástextíliái

Szerzők

 • Rothman Gabriella

2020. 09. 29. 12:15

Ahogy hűvösebbé válik az idő, egyre több időt töltünk otthon a négy fal között. Az alábbi összeállításban olyan hazai designerek újdonságait mutatjuk be, akiknek a termékeivel melegebbé teheted és feldobhatod a hálószobád vagy a nappalid.

Fotó: Jardin Del Aylaan

Dreaming Threads

1/6

Címkék

Révész Eszter nemrég alapított márkájával egy régi álom megvalósításába kezdett bele. Szeretné, ha az általa megálmodott textilek – kézzel szövött szőnyegek, faliképek és gyárilag kivitelezett anyagok, melyek párna vagy méteráru formájában érhetőek el – sok ember otthonába jutnának el, és közvetítenék azt a rajongást, amit ő érez a textilek iránt. Az első kollekció a FOLK-A-LOT nevet viseli, amely magyar folklórmotívumokat dolgoz fel egy kortárs otthonba is beilleszthető módon. A tradicionális mintákat és technikákat újragondolva izgalmas kompozíciók és színpárok születtek. Eszter egyedi textilek tervezését és a kínálatban szereplő termékek személyre szabását is vállalja.


WEB
 
Facebook
 
Instagram
 


 • Árak:
  Szőnyegek: 100.000–149.000 Ft , Párnák: 35.000 Ft 
 • Kapható: MONO art & design


Fotó: Veszprémi Lili

Veszprémi Lili

2/6

Címkék

A fiatal tervező munkáinak legfőbb inspirációja a természet. Előszeretettel választ növényi vagy állatos motívumokat, amelyeket finoman absztrahálva alakít személyessé. Bár Lili egyelőre elsősorban egyedi megrendelésre készít tárgyakat otthonokba, hotelekbe és irodaházakba, a közeljövőben elkészül az első olyan kollekció is, amelyből már webshopban és boltokban is lehet válogatni. A gyapjúszőnyegek etikus körülmények között kézzel készülnek egy magyarországi gyártónál, a párnákat és egyéb lakástextileket pedig egy családi közösség varrja a márka számára.


WEB
 
Facebook
 
Instagram
 

 • Árak: Scattered szőnyeg180x200 cm: 235.000 Ft, Nesting szőnyeg180x230cm: 310.000 Ft,  Eco printelt pamut párna: 9.000–16.000 Ft, ágytakaró: 20.000-45.000 Ft
 • Kapható: egyedi rendelésre

Fotó: ESZKA

ESZKA

3/6

Címkék

Szakos Kriszta márkáját elsősorban az elképesztő mintákkal teleszórt, őrült színpárokban tobzódó kabátjairól, pulóverekről ismerjük, A hobbiprojektként indult brand darabjai azonnal felismerhetők annak ellenére is, hogy limitált példány készül az egyes mintákból. A puha kötöttek egy ideje már a nappalikba is bekerülhetnek egy takaróból és párnából álló szett formájában. Az Eszka markáns stílusa a lakásdekor vonalon is működik. Készítésükhöz kizárólag természetes és újrahasznosított fonalakat használnak fel, a kész darabok pedig könnyen kezelhetők és kíméletesen moshatók is.


WEB
 
Facebook
 
Instagram
 

 • Árak: Párnahuzat és takaró 15.990 Ft
 • Kapható: saját webshop és bolt

Fotó: WHAT THE RUG

WHAT THE RUG

4/6

Címkék

Lovrity Anna Katalin animációs és illusztrátori munkáiban egyedi hangulatú, különleges világot teremt. Ezt a szabálytalan, szögletes elemekből álló grafikai stílust ültette át lakástextilekre, és készített egy négydarabos kéziszövött kollekciót. A szériát tervezője utazásai és a Vulkánsziget című filmjében megjelenő tájképek inspirálták. Az elkészült darabokon sziklás tájak, áramló folyók, vízesés és tengerpart látható. A fenntartható gondolkodás, az újrahasznosítás a tervező mindennapjainak része, így kiemelten fontos számára, hogy minőségi és etikus körülmények között készülő tárgyakat hozzon létre. A faliképek élőben a The Garden Studióban láthatók.

 

Instagram
 
 

 • Ára: 259.000 Ft
 • Előrendelés: itt

Fotó: Ouroboros

Ouroboros

5/6

Címkék

Diósi Rita makraméi sallangmentes, tiszta formáikkal szuperjól mutatnak szinte bármilyen enteriőrben. A tárgyak megszületését hosszú tanulás és kísérletezés előzte meg, ugyanis alkotójuk majd egy évig csak olvasott és gyakorolta a különféle dekorációs és tengerész csomókat, mire neki mert ugrani az első makraménak.

Alapvetően lakásdekorációs tárgyakat – fali díszeket, növény-, fűszer- és gyümölcstartókat csomóz, de egyre nagyobb fantáziát lát a használati tárgyakban is. Márkaneve a felhasznált kötél kígyószerű tekeredésére utal. A saját farkába harapó kígyó ősi szimbóluma jól kapcsolódik a makramé, mint mesterség újjáéledéséhez, másrészt tökéletesen leírja a kötél önmagába újra és újra visszatérő mozgását.


Facebook
 
Instagram
 

 • Árak: Falidíszek: 25.000 – 45.000 forint között, mérettől függően.
 • Kapható: rendelésre

Fotó: BOO Studio

BOO Studio

6/6

Címkék

A vadonatúj kezdeményezés alapítói, Kele Ildikó és Lebó Eszter egy olyan márkát álmodtak meg, amely felidézi a gyermekkor játékosságát, őszinteségét és kíváncsiságát. Minden megőrzött tárgy, a róluk elraktározott emlékek és fényképek egy-egy történet darabjai, a szüleink és nagyszüleink törődése, amiért hálásak vagyunk, hogy megtapasztalhattuk. Ezt a feltétlen szeretetet és gondoskodást szeretné a BOO Studio továbbadni ragyogó színű, extrapuha merinóigyapjú-fonalakból kötött gyermek és felnőtt kiegészítőivel. Praktikus, multifunkcionális termékei hazai kötödében kézzel készülnek a legnagyobb odafigyeléssel. A takarók és kendők mellett októberben érkeznek a hidegebb napok kötelező kellékei, a sapkák és sálak is.
 
WEB
 
 

Hasonló tartalmak

Admin mode