budapest

Nappal kicsit minden más – 6 kihagyhatatlan bulisorozat világosban

Szerzők

  • Wágner Gábor

2019. 07. 24. 13:40

Örök dilemmája minden bulibárónak, hogyan érje el azt, hogy a másnap is legyen egy rendes nap, ne pedig egy olyan, ami lényegében kiesik az életéből. Csak hát amikor egy buli alsó hangon is este 10-kor nyitja meg kapuit, éjfélre pörög fel, aztán egyszer csak reggel lesz, úgy nehéz ezt a küldetést beteljesíteni. Szerencsére azonban létezik már egy másik megoldás is, amikor beköszönt a jó idő, és az ember hamarabb megy ki a szabad ég alá. A nappali bulik fő jellemzője, hogy valamikor az ebédet követő szieszta után kezdenek délután, és akkor érnek véget, amikor az esti partik még csak ébredeznek.

A budapesti nappali bulik valamikor az évtized elején kezdtek divatba jönni, és bár nem lett belőlük mozgalom, hanem inkább stagnál jelenleg a piac, azért mindig találni egy-egy ilyen eseményt a nyáron. Akár minden héten is. Az időközben kieső nappali bulisorozatokat (például legnagyobb fájdalmunkat, a Vituki strandon megrendezett Pool&Beert) pedig mindig pótolja egy-egy új jelentkező. Összeszedtünk párat.

Fotó: Lick The Click/Facebook

Lick The Click! Sunburst

1/6

Annyira repül az idő, hogy közben észre sem vettük, hogy az A38 Hajó Orrteraszán a nyári idényben, minden szombat délután megtartott bulisorozat immár a kilencedik évadába lépett. A 2005-ben, három DJ-producer által alapított kollektíva tagjai, akik zeneileg a minimal és tech house irányából érkeztek, 2011-ben gondolták úgy, hogy az addigra nagy népszerűségre szert tett klubestjüket, ami az őszi, a téli és a tavaszi szezonban nagyon pörgött, nyáron se pihentessék. Csakhogy a tartalomhoz kerestek egy új formát, és ez lett a Sunburst, ami a mai napig – és ezt nyugodt szívvel kijelenthetjük – a legjobb nappali buli a városban, ráadásul ingyenes.

Míg korábban délután 2 és este 8 között ment a verőfényes partizás, addig manapság már kicsit eltolva, délután 4 és este 10 között, az viszont semmit nem változott, hogy ha jó a hangulat és a DJ-k is úgy gondolják, kicsit tovább tolják a bulikát. A Sunburst egyébként köszöni szépen, jól van, és ha nem tör ki világháború vagy nem köszönt be a világvége, akkor még nagyon sokáig élvezhetjük a partizást a 30 fokban. Ha nem voltál még, érdemes próbát tenni vele, de vigyázat: nagyon addiktív.

Fotó: A38/Facebook

Sunday Session

2/6

A nyári szezonban nincs vasárnap Sunday Session nélkül, ami a Sunburst-höz hasonlóan szintén A38 Hajó, Orrterasz és ingyenes, sőt még az időpont tekintetében is megvan a közös pont: délután 4-kor kezd és este 10-kor zár. A zene azonban részben más, jóval eklektikusabb, mivel a DJ-pultban egy igazi legenda, Palotai Zsolt áll, akinek az ízlésébe, és ebben tényleg semmi túlzás nincs, minden zenei stílus belefér. De persze a nap kötelez, és a vasárnap egyfelől kipihenése a mögöttünk lévő hétnek, illetve rápihenése az előttünk állónak, úgyhogy a Sunday Session ehhez mérten inkább egy könnyű, zenei ejtőzés a Dunán ringó hajón, semmint ordas nagy bulizás. Persze azért a táncolás itt sincs betiltva.

Részletek

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Cruisin

3/6

Az előző két buli egy olyan hajóhoz kötődik, ami kikötve áll a Duna-parton, ez viszont egy olyanhoz, ami el is indul. A 2014-ben indult Cruisin lényege pont ez: nappali buli egy hajó fedélzetén jobbnál jobb elektronikus tánczenékre. Az indulás délután 2 óra, az érkezés pedig este 10, a hajó pedig a Szabadság híd és a Petőfi híd közötti Valdermar és Nina Langlet rakpartról (ami a budai oldal) indul. A Cruisin bulik nem annyira rendszeres események, mint a Sunburst vagy a Sunday Session, de azért akad belőle pár a nyárra. A legközelebbi július 27-én, amikor Carl Craig DJ-producer istenség osztja majd a lapokat partizóknak, persze nem ingyen, és hát amellett se menjünk el, hogy a Cruisin brigád felel a Sziget Cruisin Boat Party-kért is, amikor egy héten át mindennap mozgásba lendül a partyhajó.

Részletek

Fotó: Cinematiné/Facebook

Cinematiné

4/6

Az idén hatéves, szintúgy nappali bulikra szakosodott Cinematiné sem állandó partykkal tolja, csak ha van mondanivalója, vagyis külföldi fellépő a hazai erők mellé. Ez persze semmit nem von le az értékéből, a Cinematiné már csakúgy fogalommá vált városszerte, mint fenti testvérei. A manapság a Rióban celebrált bulisorozat még csak a 21. eseményére készül, ami hat év alatt tényleg nem sok, de fő a szerénység, na meg a minőség – és talán így lesz belőle menőség. Az augusztus 3-án délután 2-kor kezdődő bulira egy holland (Eelke Klein) és egy francia (Rodriguez Jr.) vendég-DJ érkezik, és aki még folytatná, annak sem kell pánikba esni, mert a buli a Track Terrace-on folytatódik.

Részletek

Fotó: Akvárium Klub/Facebook

Sun & Soda 

5/6

A tavaly nyáron indult nappali bulisorozat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az Akvárium Teraszra varázsolja „a tengerparti strandok és a trópusi hangulatú partyk világát”, ami, valljuk be, tenger nélkül, a vízszint alatt kicsit nehézkes, de a szervezők mindent megtesznek a tökéletes illúzióért. Például műfűvel, minimedencékkel, nyugágyakkal, színes dekorációkkal, rengeteg növénnyel, és nem utolsósorban atomjó zenékkel, amiket részben világsztár DJ-k prezentálnak. A havi rendszerességgel megtartott Sun & Soda idén kétszer már volt, tiszteletét tette Sasha illetve a Guy J-Henry Saiz páros, augusztusban pedig érkezik a GusGus Izlandról. A buli ebéd után közvetlenül, 1-kor kezdődik és este 10-ig tart, ott azonban csak látszólag ér véget: bent az Akváriumban, a VOLT Lokálban folytatódik.

Részletek

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Track on Deck

6/6

A nappali bulik legfrissebb hajtása a Varoom csapat Track on Deck nevű bulisorozata, aminek a Batthyány tér közelében, a parton álló TRIP hajó ad otthont, és akárcsak az A38 hajós rendezvények, úgy ezek is ingyenesek. A délután 5-kor kezdődő és este 10-kor záródó bulik júliusban kezdődtek, és idén már csak egy időpontjuk lesz, augusztus 24-én, de ahogy a szervezők elmondták, idén csak a beetetés volt, jövőre a terveik szerint jobban rákapcsolnak. Bízunk benne, mert egészen lenyűgöző élmény a naplementében a Parlament épületében gyönyörködni, miközben lelkünket lágy négynegyed simogatja.

Részletek

Hasonló tartalmak