shopping

szerkesztés

Magyar divattervezők különleges alkalmakra

Szerzők

2011. 02. 16. 1:00

Az alábbiakban felsorolt divattervezők a város leghíresebbikei, így már büszkélkedhetnek saját belvárosi szalonnal, s legújabb kollekcióikat mindenki izgatottan várja az új évszakok érkezésekor.

-

1/8

A külföldön tanult, s mára már nemzetközi sikerekre szert tevő tervezők elsősorban az elegáns, alkalmi vonalat erősítik, így ha nagy vagy kisestélyiről, koktélruháról és nadrágkosztümről álmodunk, esetleg egy magyar tervezésű menyasszonyi ruhában akarjuk kimondani a boldogító igent, akkor bizony ezek a boltunk értünk vannak. Ha szeretjük az elismerő, netán irigykedő tekinteteket, akkor gyorsan gyűjtsünk be egy magyar darabot ezektől a tervezőktől, s nyugodjunk meg, ezek a ruhák nem fognak szembejönni velünk sehol a világon.

Náray Tamás

2/8

Az Opera mellett található a város egyik legelismertebb divattervezőjének boltja. Náray Tamás a rendszerváltás után jött haza Magyarországra, miután Párizsban kitanulta a ruhatervezés mesterségét. 2000-ben nyitotta meg első szalonját, amellyel ügyesen berobbant a divatszakmába. A hűvös elegancia képviselője kiemelkedő az estélyi ruhák, kosztümök és koktélruhák megálmodásában. A visszafogottság, a dekadencia és a varázslatos színvilág tartja életben a Náray kollekciókat, amelynek darabjai megvásárolhatóak Dubaiban, az Egyesült Államokban és Németországban is. A tervező egyértelműen a klasszikus értékek képviselője, akinek ruhakölteményeit gyakran láthatjuk a magyar hírességeken, illetve a legnépszerűbb televíziós produkciókban.

Tóth Bori

3/8

A Náray showroom-tól csak egy sarokra található Tóth Bori szalonja, amely szintén az újraértelmezett elegancia oltárán áldoz. Az ünnepelt divattervezőnő a modern, urbánus formavilág híve a mai üzletasszony stílus középpontba állításával. Akik a bájosság, s a visszafogottság hívei és emellett szeretnek igazi nőként megjelenni, azoknak muszáj begyűjteni egy darabot a lenyűgöző szalonból.

Zoób Kati

4/8

Hazánk elsőszámú alkotóművésze Zoób Kati, aki ebben az évben Shanghai-ban nyerte el a legmodernebb és kreatívabb tervező díját. Kati a legkülönbözőbb iparágak területén bontakoztatja ki tehetségét az épületdesigntól egészen a kézműves bőrtermékekig. Az individuális tervezőnő azonban ruhadesignerként lett híres, színes, kreatív és játékos ruhakollekcióival. Az egyik legérdekesebb projectje a Zsolnay-Katti Zoób együttműködés volt, amely ékszerek darabjait a világhírű Harrod’s áruházban is árusítják. Emellett Bécsben, Grazban, Párizsban, Dubaiban és Shanghaiban is vásárolhatunk Kati Zoób termékeket.

Fotó: Makány Márta

Makány Márta

5/8

Hasonló kuriózumnak számít Makány Márta, az állandóan mosolygó tervezőnő, aki „A légy önmagad és érezd jól magad!” mottóval lopta be magát a magyar divatimádók szívébe. A ruhakollekciók főként a személyiség természetességét és individualizmusát hangsúlyozzák az estélyi s koktélruhák palettáján. Emellett Márta a magyar sportolók, zenészek felkarolója, hiszen nemegyszer támogatja őket saját tervezésű ruháival. Makány emellett a házasodni készülő nők szintén nagy kedvence, hiszen esküvői ruhái lélegzetelállítóak. Az olasz Vogue Sposa-ban, illetve az orosz Wedding magazinban is láthatóak voltak munkái. A Báthory utcai üzlet mellett Japán, Dél-Korea, Nagy-Brittania és Ausztrália is szívesen értékesíti a szebbnél szebb darabokat.

Fotó: Konsanszky

konsanszky - Dóra Konsánszky

6/8

1016 Budapest, Aladár utca 17. fsz.2.

Címkék

A város másik érdekes tervezője Konsánszky Dóra, aki Párizsban sajátította el a három dimenziós szabászat és a francia fűzőkészítés csinyját-bínyját. A designer hatás és a francia couture pikantériáját bemutató kollekció a csendes elegancia jegyeit hordozza magában. Az Év divattervezője nagy divatmagazinoknál dolgozott, mint stylist, illetve számos divatcikk szerzője volt. A Konsánszky ruhákat a Károly körúton találod a tervezőnő saját boltjában.

Léber Barbara

7/8

A Spanyolországban tanult Léber Barbara tehetségéről bőven elég annyi, hogy nemrég Michelle Obama viselte egyik kreációját. A ma már két szalonnal rendelkező tervezőnő elsősorban az elegáns, kifinomult, örök értékeket felvonultató, nőies nőknek tervez esküvői, báli és koktélruhákat. Barbara a férfiakra is gondol, így ők is bátran betérhetnek a belvárosi, illetve a budai üzletek egyikébe. A francia, olasz, angol, portugál selymek és csipkék minősége önmagukért beszélnek. A Haute Couture kollekcióban pedig egyedi, s megismételhetetlen darabok szerepelnek, így ha valami igazán különlegesre fájna a fogunk, Léber Barbara mindig kiváló választás.

Fotó: Daalarna

Daalarna

8/8

1054 Budapest, Alkotmány utca 16.

Címkék

„Érzéki megjelenés felejthetetlen alkalmakra”, avagy Daalarna, a magyar menyasszonyok Mekkája. Benes Anita álmodta meg azokat az izgalmas formákat, amelyek a csábító anyagokkal megteremtik az időtlen eleganciát. A menyasszonyok, férjek, koszorúslányok és örömszülők részére tervezett ruhaköltemények Dalaarna stílusa összetéveszthetetlen, éppen ezért számos hazai híresség ebben áll az oltár elé. A különleges ruhaköltemények az Alkotmány utcai boltban vásárolhatóak meg.

Hasonló tartalmak

Admin mode