látnivalók és kultúra

szerkesztés

10 budapesti szabadtéri mozi a balzsamos nyárestékhez

Szerzők

  • Kovács Dávid

2021. 06. 18. 15:40

Ahogy a júniussal megérkezett a tartós jó idő, a szabadtéri mozik szezonja is beindult. Össze is szedtük nektek, hogy hol mozizhattok idén nyáron a szabad ég alatt, a vízparti helyszínektől a kerthelyiségeken át egészen a tetőteraszokig.

A kertmozik látogatási feltételei változóak, ezért minden esetben érdeklődjetek előre az oltási igazolvány szükségességéről!

Fotó: Budapest Kertmozi / Facebook

Budapesti Kertmozi – Több helyszínen

1/10

Több helyszínen

Címkék

A Budapest Film Zrt. kertmozijai idén nyáron is visszatérnek, a helyszínek közt találjuk a Városmajori Szabadtéri Színpadot, a Hunyadi teret, a Városháza parkot és a Virág Benedek Házat is. A vetítések 2021-ben is ingyenesek, ám előzetes regisztráció mindenképpen szükséges.

További infók és műsor

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró / Facebook

Partmozi – Fellini Római Kultúrbisztró

2/10

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Címkék

A legegyedibb hangulatot talán a Fellini Római Kultúrbisztrónál érdemes keresni, hiszen itt a Dunával a háttérben nézhetjük újra kedvenc filmjeinket a nyár folyamán. A vetítések szerdánként 21.15-kor kezdődnek, de érdemes korábban megérkezni, hogy biztosan legyen helyünk. A részvétel itt is ingyenes.

További infók és műsor

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Esernyős Kertmozi – Esernyős

3/10

1033 Budapest, Fő tér 2.

Címkék

Az óbudai Esernyős belső udvarán is évek óta tartanak nyaranta szabadtéri mozizásokat, ez pedig nincs másként idén sem. Ide 800 (diák és nyugdíjas), illetve 1000 Ft-ért válthatunk belépőt, cserébe biztosan lesz helyünk. Legközelebb július 8-án lesz előadás, ekkor a Lufi című tibeti drámát nézhetjük meg.

További infók és műsor 

Fotó: Kultik Terasz / Facebook

Kultik – Corvin Plaza & KÖKI

4/10

1083 Budapest, Futó utca 37. és 1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75/A–C

Címkék

Ezen a nyáron már két, a Kultik hálózatába tartozó szabadtéri mozi is megnyílt a fővárosban, ugyanis a Corvin Plaza teraszán üzemelő Kultik Terasz mellett a KÖKI teraszán is élvezhetjük a közönségkedvenceket és a premierfilmeket, sőt bábszínházi előadásokkal is kiegészül a program. A legtöbb előadásra jegyvásárlás szükséges, de ingyenes vetítésekkel is készülnek.

További infók és műsor

Fotó: Budapest Garden / Facebook

Garden Kertmozi – Budapest Garden

5/10

1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.

Címkék

A Budapest Gardenben valamennyi film megtekintése ingyenes, itt szerdától szombatig múlathatjuk az időt szabadtéri mozizással. A műsorban elsősorban nagy kedvencek szerepelnek, a Blöfftől a Grease-ig, A bakancslistától a Deadpoolig. A vetítések 21 órakor kezdődnek.

További infók és műsor 

Fotó: Kőbányai Kortárs Kultúr Központ / Facebook

4K Kertmozi – Kőbányai Kortárs Kultúr Központ

6/10

1102 Budapest, Füzér utca 37.

Címkék

A Kőbányai Kortárs Kultúr Központ udvarán főként az európai, valamint a művészfilmek kapnak főszerepet, az ingyenes vetítések kéthetente, csütörtökönként követik egymást. A filmek kiválasztásának elsődleges szempontja, hogy az adott alkotás kritikailag elismert, de ne rongyosra játszott legyen, illetve hogy kontinuitásban legyen az előtte és utána lévőkkel.

További infók és műsor 

Fotó: Budapest Rooftop Cinema

Budapest Rooftop Cinema – Mammut Tető

7/10

1121 Budapest, Lövőház utca 2–4.

Címkék

2021-ben már nyolcadik szezonját kezdi meg a Budapest Rooftop Cinema, melynek ismét a Mammut Tető ad otthont. A teljesen megújult és kibővített helyszínen nagyobb nézőtér, extra mozivászon és a legújabb digitális vetítéstechnika várja a filmrajongókat. A klasszikusok mellett itt is lesznek premierek, de tematikus programok is, a Women's Night-estéktől az Audiovisual Live Cinema-performanszokig.

További infók és műsor 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

VÁRkert Mozi – Várkert Bazár

8/10

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2–6.

Címkék

A Várkert Bazár Szárazárok színpadánál kéthetente szerdán tartanak filmvetítéseket, leginkább hazai alkotásokból szemezgetve. Vászonra kerül például a Spirál, a Hab és a Becsúszó szerelem is, de az idei Friss Hús filmfesztivál legjobbjaiból is készül egy válogatás. A belépés egységesen 2500 Ft-ba kerül.

További infók és műsor 

Fotó: Mad Scientist / Facebook

Mad Kert Mozi – Mad Scientist

9/10

1106 Budapest, Maglódi út 47.

Címkék

A Mad Scientist sörfőzdénél kialakított Mad Kertben is visszatért a mozizási lehetőség, ami a fogyasztó vendégek számára ingyenes. A kultfilmeken kívül lesznek aktualitások – például megemlékezés Jankovics Marcellről –, valamint többek között MOME Anim-válogatás is.

További infók és műsor 

Fotó: Xu Rui / Három Szerb Kávéház

Kertmozi – Három Szerb Kávéház

10/10

1056 Budapest, Szerb utca 3.

Címkék

A Három Szerb Kávéház tavaly nyílt meg a Szerb utcában, és az irodalmi beszélgetések, valamint a közéleti vitaestek mellett filmvetítéseknek is otthont ad. A részvétel itt is ingyenes, ezt a helyszínt elsősorban azoknak ajánljuk, akik inkább a visszafogottabb, családias hangulatot kedvelik.

További infók és műsor 

Hasonló tartalmak

Admin mode