A lángos az ultimate magyar street food, a piacok és a strandok állandó sztárja, a popkultúra szerves része – mi is imádjuk, ezért elhoztuk azt a 13 helyet, ahol szerintünk a legjobb a lángos Budapesten.

1. Lángos Land

A Fény utcai piacon egy ideje már csak a Lángos Land felel azért, hogy ha piacozás közben lángosoznánk egyet, legyen hova fordulni. Az emeleti lángosozó előtt hétvégén már 10-kor áll a sor, és ezen nem is csodálkozunk – nekünk is az egyik kedvenc lángosunk Budapesten. Könnyű, puha, foszlós, jól megpakolva feltéttel. Az ára elég II. kerületi, a sima 1250 Ft, a sajtos-tejfölös viszont már 2200 Ft, igaz, hogy ketten simán osztozhatunk rajta, ugyanis kifejezetten méretes darabokat kapunk. A hagyományos lángosok mellett töltött lángost is választhatunk, ha pedig kevésnek érezzük a hagyományos feltéteket, van extra sonka vagy bacon is. Sőt, azon kevés helyek közé tartozik, ahol káposztás lángost is kapunk!

 • Ár: 1250 Ft-tól
 • További információ itt

2. Strand Lángos & Bistro

A balatonmáriafürdői Lángos World nagy testvére Hűvösvölgybe, a Hidegkúti út elejére hoz nekünk egy falat Balatont. A bisztróban a lángos mellett más strandételek is vannak, de a fókusz a street foodon van. Ugyan kapható a klasszikus sajtos-tejfölös változat is, de a hűvösvölgyi egység specialitása a lángosok különböző nemzeteknek dedikálása, természetesen feltétek által. Így aztán kaphatunk náluk többek között prosciuttós, mozzarellás, fetás-olajbogyós vagy éppen lazacos-kapros lángost is. A kész lángosok nem kifejezetten nagyok, de pont jó méretűek ahhoz, hogy ebédre jóllakjunk tőlük, a feltétek pedig kifejezetten jó minőségűek. A tészta puha, kicsit vékony, hosszan kelesztett, tej- és tojásmentes, egy titkos összetevőnek köszönhetően pedig egyáltalán nem nehéz és olajos.  

 • Ár: 800 Ft-tól
 • További információ itt

3. Sashalmi Piac – Retro Lángos

A Sashalmi Piacon lévő lángosos Retro Lángos néven fut, és ez illik is a termékhez. Gyors és kedves kiszolgálás, nagy adag lángos, könnyű, nem olajos, frissen sütik, és a feltétet sem sajnálják. Az alaplángosokra kérhetünk extra bacont vagy lila hagymát, de van édes is, nutellás vagy lekváros verzióban, de töltött lángosokat is találunk a kínálatban. Az árakon is érződik, hogy nem a belvárosban vagyunk – a sajtos-tejfölös 1700 Ft.

 • Ár: 900 Ft-tól
 • További információ itt

4. Lángosos – Fehérvári úti Vásárcsarnok

Az Allee közelében is hódolhatunk a lángosozás művészetének, a vásárcsarnok emeletén találjuk a Lángos-palacsintát, ahol értelemszerűen palacsintát is ehetünk. A környék eléggé pörög, így egészen biztos, hogy frissek az alapanyagok. A sajt és a tejföl minősége nem kiemelkedő, az utóbbi egy kissé folyós. A lángostészta nem rossz, de egy kicsit vastag, annak fog igazán bejönni, aki nem szereti a ropogós lángost, hanem a puhára hajt. A  mérete nagyjából közepes. Ha a környéken járunk, és rákívánunk a lángosra, teljes nyugalommal tolhatunk be egyet ezen a helyen. Árban verhetetlenek, a sima 600, a sajtos-tejfölös pedig 900 Ft.

 • Ár: 650 Ft-tól
 • További információ itt

5. Rózsa Lángos – Újpest

Az újpesti szakrendelők melletti lángososnál hatalmas, békebeli lángosokat kapunk. A lángosbódé 10 éve a környékbeliek kedvence – nem csoda, a méretes lángosokban van munka és anyag is, ugyanakkor nem nehezek, viszont borzasztó laktatóak. Ha itt lángosozunk, nyugodtan hozzunk partnert, mert egy egészet nem olyan egyszerű egyedül begyűrni. A feltétet sem sajnálják róla, legyen szó fokhagymáról, tejfölről vagy sajtról. Töltött lángost is tartanak, és a szinte mindennapinak számító sonka, bacon, lila hagyma töltelék mellett sajtos csirkés, csilis babos és bolognais tölteléket is választhatunk.

 • Ár: 700 Ft-tól
 • További információ itt 

6. Hűvösvölgyi Lángosozó

Ennek a helynek nincs szüksége reklámra, ugyanolyan intenzitással pörög, mint akár 10 éve, szinte nincs olyan pillanat, hogy ne állna sor előtte. A kis zöld  bódé külseje sem változott, és szerencsére a lángostészta minősége sem – csak az árak változtak, de még mindig barátinak mondhatók. A különlegesség a füstölt sajtos és a káposztás lángos, de hogy könnyebb legyen összehasonlítani a többi lángosozó termékével, a klasszikus sajtos-tejfölös lángost próbáltuk. Persze ízlések és pofonok, de számunkra az ideális lángos olyan, aminek nincs kemény, ropogós része: általában belül vékonyodik el annyira a lángostészta egyes helyeken, hogy roppanóssá válik. Ezen a helyen pedig azt élveztük, hogy az egész lángos – a szélétől a közepéig – pihe-puha, a tészta könnyed és lágy. Ebből adódóan ne egy hatalmas, kinyújtott méretű lángost képzeljünk el! Bőven meg volt szórva sajttal és tejföllel is, picit talán a fokhagymás kence volt elfáradva. Ha a kezünk csúszna az olajtól, egy klasszik (kék) nyomós kutat is találunk a stand mellett, illetve le tudunk ülni egy kis padra, evés után pedig bevehetjük magunkat az erdő sűrűjébe, hogy szép környezetben sétáljuk le a magunkra pakolt kalóriákat. Találunk még a lángos mellett melegszendvicset, hot dogot, hamburgert és palacsintát is.

 • Ár: 770 Ft-tól
 • További információ itt

7. Jászai Gourmet Lángos

A Jászai Mari tér mellett 1,5 éve nyitott lángosozó más irányból közelíti meg a műfajt, mint a legtöbb lángosos – kapunk ugyan sajtos-tejfölös-fokhagymás lángost is, de a porondon az extrább, különleges alapanyagokkal felpimpelt lángosok vannak. A kiszolgálás kicsit lassú, látszik, hogy műgonddal rakják össze a lángosokat. Akárcsak a hűvösvölgyi Strand Lángos & Bistro esetében, itt is más népek konyháiból kölcsönöztek ötleteket, van itt spanyolos lángos chorizóval és pata negra szalámival, olasz prosciuttóval és pestóval vagy francia brie sajttal és articsókával, de a pizzázóktól kölcsönzött négysajtos is a szortiment része. Mi kivételesen nem a sajtos-tejfölöst próbáltuk, hanem a Bretagne-ról elkeresztelt lángost fekete fokhagymával, fokhagymatextúrákkal és sóvirággal. A lángos jóval kisebb egy átlag piacos darabnál, és a ropogósabb, szárazabb fajta, így aki unja a habos-puha lángosokat, az nagyon fogja szeretni. Árban természetesen jóval a piacos darabok felett vannak, de elvitelre kérhetünk alaplángosokat, ezeket 1000 Ft alatt találjuk. Felárért ugyan, de vegán lángost is kérhetünk, mentes feltétekkel. Ha a lángossal nem laktunk jól, desszertnek kérhetünk fánkot. 

 • Ár: elvitelre 899 Ft-tól, gourmet-lángosok (csak helyben fogyasztásra) 1900 Ft-tól
 • További információ itt

8. Rétesbolt – Bikás park

A Bikás park közvetlen közelében a Kelenföldi Városközpont összességében eléggé deprimáló környezete biztosítja a nosztalgikus, rendszerváltás korabeli atmoszférát ehhez a kifejezetten finom lángoshoz. Az átmérő nagyjából 20 centi, a tészta ropogós, kellően vékony, nem túl olajos, a sajt és a tejföl is rendben van, és ezenfelül is elképesztően sokféle feltét közül választhatunk. A Google-ön feltüntetettel ellentétben vasárnap nincsenek nyitva, hétfőn viszont szeretettel várnak minket. A sörpad egy kicsit ragad, de a lángos friss és ízletes, amúgy sem eltartott kisujjal szoktuk enni. Ha fér még belénk, akkor a lángos mellett – ahogy a hely neve is mutatja – szuper, kézzel nyújtott réteseket is kaphatunk.

 • Ár: 850 Ft-tól
 • További információ itt

9. Lángos a Hunyadi téri csarnokban

A Hunyadi téri Vásárcsarnokban lévő lángosozó igazi kis retró csoda, mind ízben, mind környezetben. A lángosok mellett palacsinta is van a kínálatban, a menzás tea pedig különösen nagy kedvenc a vásárlók körében. A lángosok minden esetben frissen készülnek, és eklektikusan elegyítik a puha és roppanós tésztát – alapvetően könnyed, itt-ott ropogós falatokkal tarkított lángostésztát kapunk itt. A tulajdonos, Hegedűs Csaba 2012 óta csinálja a lángost a csarnokban – fun fact: korábban a Hiltonban főzött. A Hunyadi téri lángosos ma már fogalomnak számít, a helyiek mellett nagyon sok külföldi is itt harap először lángosba. Az árak a belvároshoz képest nagyon barátiak, és érdemes helyben fogyasztva, az egyik könyökölőn megenni a kiszemelt darabot, közben pedig élvezni az egyre kevesebb helyre jellemző „szocreál″ hangulatot.

 • Ár: 750 Ft-tól
 • További információ itt

10. Krumplis Lángos – Flórián tér

A Flórián téri aluljáró nem az a hely, amire először gondolunk, ha az jut az eszünkbe, hol lehet ízléses körülmények között álldogálva bekapni pár falatot – ebből is látszik, hogy a Flórián téri Krumplis Lángosnál valamit nagyon tudnak, mert a körülmények ellenére töretlen a népszerűségük. A lángos kifejezetten puha, könnyű, jól hajtogatható, itt-ott ropis részekkel tarkítva. A kiszolgálás kedves és gyors, sok a törzsvendég, és a helyben fogyasztásnak van egy sajátos hangulata. Különlegességnek számít a kapros-tejfölös és a töltött hagymás-tarjás lángos, és mindenféle óriás palacsintát is készítenek helyben, ha van még hely a lángos után.

 • Ár: 750 Ft-tól
 • További információ itt 

11. Retro Lángos

Amikor a lángos bizniszmodellként sem utolsó – az Arany János utcai metrómegálló mellett lévő bódé mindig is a város egyik kedvenc helye volt, mióta azonban helyszínt váltottak, nemcsak a környezet lett más, de a hírük is nagyobb. Az árakon sajnos látszik, hogy a turisták is első körben ide jönnek, ha a magyar lángost akarják kipróbálni. Sima lángos is van, de egyértelműen az extrákra mennek, kaphatunk a magyarostól a tzatzikisen át a tépett húsosig mindent. A kínálatban találunk gluténmentes és vegán lángosokat is. A lángosok közepes méretűek, nem túl puffancsosak, de ha rendesen megpakolják, akkor jól lehet lakni velük.

 • Ár: 1900 Ft-tól
 • További információ itt

12. Dunaparty Megálló

A XI. és a XXII. kerület határán lévő double-decker idén lett nagykorú – pont 18 éve szolgálja ki a környékbelieket lángossal, hekkel és különböző strandos ételekkel. A lángosok között van sima és extrább is – többek között gíroszos, bolognais, csilis babos darabok. A töltöttek közül itt is van kolbász, sonka, lila hagyma, virsli és mustár, de ha úgy érezzük, hogy egy teljes méretűt nem tudunk megenni, esetleg több ízt próbálnánk, akkor minilángos is van a kínálatban. A lángosok egyébként a puha, pufi, kívül roppanós iskolát erősítik, és a feltétekkel sem bánnak kesztyűs kézzel. 

 • Ár: 950 Ft-tól
 • További információ itt

(Borítókép: Polyák Attila - We love Budapest)

Címkék