gasztró

éjszakai élet

szerkesztés

Bélától Gusztiig – 20 teraszos hely, ahol kiélvezheted a tavaszt

Szerzők

  • Kovács Dávid

2022. 04. 29. 13:12

A szeszélyes április több teraszos hely számítását keresztülhúzta, ami a terasznyitást illeti, ugyanakkor a bátrabbak már néhány hete nyitva vannak, a többiek pedig a május beköszöntével csatlakoznak hozzájuk. Össze is gyűjtöttük a 20 kedvenc kiülős helyünket, ahol munka után vagy hétvégén igazán jólesik egy – esetleg több – fröccs, akár néhány finom falat társaságában.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Kabin

1/20

1138 Budapest, Népsziget út 727.

Több Infó

Címkék

A Kabin a vadregényes Népsziget egyik legkedveltebb helye, egyben Budapest egyik legjobb naplementenéző szpotja az újpesti vasúti híd pesti lábánál. Az április 29-től visszatérő placcon igazán jól érezhetik magukat kicsik és nagyok egyaránt, de kutyával is sokan látogatják a Duna közelsége miatt is izgalmas Kabint. A különböző italok mellett burgereket, mártogatósokat és quesadillákat is kóstolhatunk itt.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Garden Placc

2/20

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 17.

Címkék

A Rómain tavaly megnyitott Garden Placc az aktívan és passzívan pihenni vágyókat is várja, hiszen bárjuk és ételeik – többek között deep burgerrel – mellett játszótér, konditerem, sőt teniszpálya is a vendégek rendelkezésére áll. Ha mindez nem lenne elég, SUP-ot, illetve kajakot és kenut is bérelhetünk náluk – persze az italozást tartogassuk inkább az evezés utánra.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Nemdebár

3/20

1025 Budapest, Széll Kálmán tér 5.

Több Infó

Címkék

A Széll Kálmán tér ikonikus helye egész évben számos zenész és művész törzshelye, itt szinte bármikor találkozhatunk néhány ismerős arccal. A családias hangulat mellett a remek underground zenék és a kiemelten kutyabarát hozzáállás is erősíti a Nemdebár vonzerejét, ahol a bejárat elé is kiülhetünk, de a belső udvaron is helyet foglalhatunk a szabad ég alatt.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Csendes Társ

4/20

1053 Budapest, Magyar utca 18.

Több Infó

Címkék

A Csendes Társ egy igazi oázis a belváros közepén, ami sokban köszönhető a közvetlen szomszédságában elterülő Károlyi-kertnek. Amikor éppen nem az igencsak bő itallap miatt választjuk a Csendest, többféle reggelit is kérhetünk, de a konyha a nap további részében is nyitva tart. Kombinálva egy sétával a Károlyi-kertben, randihelyszínnek sem utolsó, de mindig érdemes előre asztalt foglalni.

Fotó: Kiss Bálint - Socially

aMajomhoz

5/20

1122 Budapest, Maros utca 56.

Címkék

2020-ban nyitott meg Buda titkos kertje, mely várhatóan idén is számos alkalommal csempész majd be fesztiválhangulatot a Városmajorba. Az aMajomhoz borkínálatát a DiVino biztosítja, de külön gin- és champagne-pult is rendelkezésre áll, az állandó street foodról a Burger Market gondoskodik, illetve ideiglenes kitelepülésekre és különböző programokra is lehet számítani a korábbi szezonok alapján. 

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Kis Fecske Presszó

6/20

1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.

Címkék

A tavasz megérkeztével tulajdonképpen az egész Mikszáth Kálmán tér egy nagy terasszá változik, élettel és mediterrán hangulattal megtöltve a környéket. Több hely közül is választhatunk itt, melyek közül nekünk a Kis Fecske Presszó az egyik kedvencünk, köszönhetően lazaságának és pénztárcabarát árainak. Ebédmenüjüket mindennap 12 és 16 óra között kérhetjük.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Bp BARbq Terrace

7/20

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 115.

Címkék

A Bp BARbq Terrace a 2020-as nyár egyik legnagyobb dobása volt a Római-parton, ráadásul annak a még kevésbé zsúfolt részén, a Yacht Club Budapest egyik kikötőjében – így a víz felől is megközelíthetjük. Árnyas, vízparti helyszínen élvezhetjük tehát az Akácfa utcából már jól ismert Bp BARbq-s húsokat, mindezt pedig tetézi, hogy számos vízi sport kipróbálására is lehetőség van, sőt motorcsónakot is bérelhetünk.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Kőleves Kert és Vendéglő

8/20

1075 Budapest, Kazinczy utca 37–41.

Több Infó

Címkék

Április 29-től már a Kazinczy utcai Kőleves Vendéglő kertjében is fogyaszthatjuk a környék egyik legjobb ebédmenüjét 11.30 és 15 óra között, utána pedig a szezonálisan változó étlapról válogathatunk, elsősorban a zsidó konyha fogásai közül. Akármelyik mellett döntünk is, a bohém, egyben retró hangulat mellett a remek ételek is garantáltak.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Pántlika

9/20

1146 Budapest, Hermina út 47.

Több Infó

Címkék

A Pántlika ilyen-olyan néven már a 60-as évek óta a Városliget szerves része, azóta szolgálja ki étellel – a Budapest burger kötelező! – és itallal az erre járókat és a pihenni vágyókat. A Kertem Kőbányára költözésével a park talán utolsó olyan helye maradt, ahol igazán békebeli, nyugodt, jó értelemben vett retró és családias hangulatra számíthatunk, szaladgáló gyerekekkel és lehulló falatokra vadászó, nedves orrú négylábúakkal az asztalok között.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Zöld Küllő

10/20

1146 Budapest, Paál László út / George Washington sétány

Címkék

A zöld küllő egy idehaza gyakran előforduló harkályféle, amely egyrészt 2022-ben az év madara címet viselheti, másrészt a Városliget egyik kedvelt egységét is róla nevezték el – igaz, néhány évvel korábban. A Zöld Küllő egy egykori trafóház helyét foglalta el a Vajdahunyad vára mögött, s nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. Ide kiülni megenni egy jó burgert, lepényt vagy éppen salátát tényleg olyan, mintha csak odahaza tartanánk kerti partit.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Zsiráf és Zsiráf Buda

11/20

1062 Budapest, Teréz körút 53. és 1024 Budapest, Kis Rókus utca 2–4.

Címkék

Az Eiffel téren 2016-ban megnyílt Zsiráf mára már jól bejáratott nyári hellyé vált, akusztikus koncertekkel, szuper lángossal, mexikói és BBQ street foodokkal és bulikkal, de ha valaki csak legurítana néhány sört a haverokkal, az is megtalálja itt a számítását.

A tesó Zsiráf Buda tavaly nyár óta várja vendégeit a Széllkapu Parkban, ahol ugyan egész évben nyitva tartanak, de a jó idő beköszöntével a hatalmas teraszukon is helyet foglalhatunk. Gin-tonik-választékuk külön említésre méltó, de rumok, whiskyk, borok és sörök terén is izgalmas a kínálat. Az italok mellett érdemes a nápolyi pizzájukat is kipróbálni.

Fotó: Nap Bácsi - Facebook

Nap bácsi

12/20

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 9.

Több Infó

Címkék

Főként hétvégente, sokszor már túlzsúfoltnak érződik a Római-part, de a Nap bácsi továbbra is a nyugalomról szól a fából készült nyugágyaival, rendszeres bográcsozással, kisüzemi sörökkel, házi limonádékkal és a Tilos Rádióból ismert DJ-kkel. Április utolsó napjaitól már ők is nyitnak, ha az időjárás is úgy akarja.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Bambi Eszpresszó

13/20

1027 Budapest, Frankel Leó út 2–4.

Több Infó

Címkék

A legendás Bambi Eszpresszó már a 60-as évek óta biztos pontja a budai oldalnak, ráadásul az enteriőr a mai napig változatlan és ugyanazt a hangulatot tükrözi, mindemellett terasszal is rendelkezik, így ezen listánkból sem maradhatott ki. Akár reggelire, akár csak egy kávéra vagy fröccsre térnénk be, itt biztosan nem érnek majd meglepetések, hiszen a kínálat is csak minimális változáson esett át az évtizedek során.

Fotó: Mad Garden Buda - Mad Scientist

Mad Garden Buda

14/20

1033 Budapest, Miklós tér 1.

Címkék

Mad Garden Buda újonc az óbudai Selyemgombolyítóban, azonban a Mad Kertben, illetve a Madhouse-ban már kellő rutint szedtek össze ahhoz, hogy itt is stabilan megvethessék a lábukat. Lévén a Mad Scientist sörfőzde új helyéről van szó, itt is a sör körül gravitál minden – igaz, nem kizárólagosan –, lazább hangulatban, mint a Madhouse-ban, de elegánsabb körülmények között, mint a Mad Kertben. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró

15/20

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Több Infó

Címkék

A Nap bácsihoz hasonlóan a Fellini Római Kultúrbisztró is egy jól ismert hely a Római-parton. A kultúrbisztró megnevezés nagyon is találó, hiszen rendszeresek az akusztikus koncertek, a filmvetítések, a művészeti workshopok és a vásárok is. Étlapjukon főként vega és húsos street foodokat találunk, szomjunkat pedig sörökkel, fröccsökkel, borokkal, limonádékkal és ciderrel is olthatjuk, de rövidekből sincs hiány. Hivatalosan május 1-jén nyitnak, de a próbaüzem már április 29-én elindul.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

N28 Wine and Kitchen

16/20

1065 Budapest, Nagymező utca 28.

Több Infó

Címkék

Az N28 Wine and Kitchennel tavaly nyáron bővült a Nagymező utca kínálata. Itt minden a borok körül forog, a konyhát is a minőségi és gondosan válogatott tételek határozzák meg, és hiába van szó elsősorban borbárról, az ételek színvonala abszolút pariban van a borokéval. Tematikus vacsoraestjeik mellett rendszeresen szerveznek borkóstolókat is.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

BÉLA

17/20

1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

Több Infó

Címkék

A BÉLA hamar a Bartók Béla út nagy kedvence lett utánozhatatlan, bohém hangulatával és közvetlenségével. Az elmúlt hónapokban egy felújításon is átesett, így áprilistól megújult formában várja új és visszatérő vendégeit, többek között árnyékos teraszával. Elsősorban randikhoz, baráti beszélgetésekhez ajánljuk, egy pohár ital mellett, de ha megéheznénk, a konyha sem okoz csalódást.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Bereg Embassy Bar & Cafe

18/20

1015 Budapest, Batthyány utca 49/B

Több Infó

A beregi régiót a Hattyúház udvarán ételekkel és italokkal is megidéző Bereg Embassy Bar & Cafe a főváros egyik leghangulatosabb kerthelyisége. Borokban és kézműves sörökben is erősek, de a burgereik is magukért beszélnek, mindemellett ebédmenüre is beülhetünk hozzájuk, ha jó ár-érték arányban keresnénk valami finomat a környéken.

Fotó: Halas Guszti / Facebook

Halas Guszti

19/20

1237 Budapest, Vízisport utca 34.

Több Infó

Címkék

A Ráckevei-Duna partján, a soroksári Vízisport utcában találjuk a Halas Gusztitahol Budapest egyik legjobb hekkjét ehetjük, de fogast, keszeget, harcsából készült halászlevet, rákfalatkákat és tintahalkarikákat is kérhetünk. Aki kevésbé preferálja a halételeket, az különböző sült kolbászok közül válogathat a hűsítő italok mellé.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Zengő Bár

20/20

1088 Budapest, Krúdy utca 6.

Címkék

A Krúdy utcában 2020-ban megnyitott Zengő Bár is elsősorban a borkedvelőknek jelenthet izgalmat, de a rövidital-kínálat is impozáns, a whiskey-k, ginek és rumok között is találhatunk nem mindennapi tételeket, kiegészülve hazai főzdék kraft söreivel. Az italok mellé tapasokat kérhetünk, és érdemes figyelni az eseményeiket is, ugyanis rendszeresen tartanak kóstolókat és kvízesteket.

Hasonló tartalmak

Admin mode