shopping

szerkesztés

Ezért várjuk a telet! – kabátmustra magyar tervezők darabjaiból

Szerzők

 • We Love Budapest

 • Rothman Gabriella

2018. 10. 24. 16:58

Bár még laza felsőkben rójuk Budapest utcáit, hamarosan melegebb holmikra is szükségünk lesz. Hazai tervezők kabátjai közül válogattuk ki hét kedvencünket, amelyek nem csupán igényesek, de inspiratívak is, sőt több szezonon keresztül is elkísérhetnek majd.

Fotó: Oleg Borisuk

CAKÓ

1/7

1023 Budapest, Margit utca 3.

Több Infó

Címkék

Gyönyörű meleg színekkel, rezes, rozsdás tónusokkal, mustársárgákkal, valamint narancs árnyalatokkal és nagyon puha, simogató alapanyagokkal készült a téli szezonra Cakó Kinga márkája. A kollekciót a földszínek mellett a tervező édesapjának, Cakó Ferencnek a homokanimációi is inspirálták. A sorozatban egy pihe-puha, hatalmas galléros szövetkabát és egy hosszú szabású ballon is helyet kapott. A különleges helyszínen készült kampányfotók tökéletesen visszaadják a széria hangulatát és ihletését.

 • WEB
 • Facebook
 • Instagram
 • Kapható: saját showroom
 • Árak: ballon kabát 45.000 Ft, narancs szövetkabát 65.000 Ft.

Fotó: Polyák Attila

ESZKA

2/7

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 9.

Több Infó

A kötött anyagok elválaszthatatlanul hozzátartoznak az őszi-téli ruhatárhoz. Szakos Kriszta szinte kizárólag ezzel a technológiával készít ruhákat és persze kabátokat. A hidegebb napokra melengető hosszú változatok készültek, amelyek között extravagáns darabok és visszafogottabb modellek egyaránt megtalálhatók az Eszkára olyannyira jellemző változatos szín- és mintavariációkban. Ha unod, hogy mindenki egyforma, ha nem szeretnél beleszürkülni a hétköznapokba, akkor biztosan szeretni fogod!

Fotó: NUBU Flagship Store

NUBU Flagship Store

3/7

1061 Budapest, Andrássy út 13.

Több Infó

Címkék

Mi máshoz nyúlhattak volna inspirációért a NUBU tervezői, ha nem egy jelentős magyar művész munkáihoz? Idén Bak Imre festőművész geometrikus szerkezetű munkái állnak a fókuszban. A tervezők a 60-as és 80-as évek jellegzetes darabjait gondolták újra, klasszikus, mégis modern és időtálló stílusban. A geometriára építő feszes rendszer a sziluettek mellett az anyagválasztásban, sőt a részletmegoldásokban is megjelenik. Ennek egyik visszatérő eleme az a méretes karika, amely a kabátok övére is felkerült.

 • WEB
 • Facebook
 • Instagram
 • Kapható: saját üzletek
 • Ár: NOLI gyapjúszövet kabát "D" karikás övvel 149.900 Ft.

Fotó: TOMCSANYI

TOMCSANYI

4/7

Címkék

Dóri 2018-as őszi-téli kollekciója egy képzeletbeli utazásra invitál a budapesti M3-as metró vonalára. A téma az állomások színvilága, amely az ott látható tűzzománc képek hangulatában és a modellek elnevezésében egyaránt visszaköszön, az elmaradhatatlan saját tervezésű print pedig zsúfolt mozgólépcsős jeleneteket „ábrázol”. A mi kedvencünk az ELMUNKAS névre keresztelt, kabátként is viselhető meleg piros, öves kardigán, ami bármilyen téli szettet élettel tölt meg.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

konsanszky - Dóra Konsánszky

5/7

1016 Budapest, Aladár utca 17. fsz.2.

Több Infó

Címkék

Születésnapi sorozattal összegzi eddig pályáját Konsánszky Dóra, amelyben a régebbi kollekciók legsikeresebb, ikonikus darabjainak újratervezett változatai kaptak helyet. A széria fontos elemei azok a printek, amelyeken a tervező által elvégzett École de la Chambre Syndicale francia divatiskolában kapott diploma részletei láthatók. A széria kabátjai szokás szerint vagány sziluettekkel készültek mosható báránybőrből és gyapjúból, jellemzően fekete, illetve hideg ciánsárga színben.

Fotó: Celeni Facebook Oldala

Celeni

6/7

1054 Budapest, Aulich utca 4.

Több Infó

Címkék

Cselényi Eszter egy mára kihalófélben lévő kézi technikára, a palóc szőttesre építette aktuális kínálatát. A széria nem direkt utalásokkal játszik, ehelyett a hevesi szőttesek különleges univerzumának hangulatát szeretné a mai nő számára a mindennapi életben is hordható darabokon keresztül megmutatni. A szőttesek világa csupán a részletekben jelenik meg, hol a ruhákon elbújtatva, hol éppen azok belsejében. A kabátoknál a púderes, teveszín és fekete használata dominál.

Fotó: INQ Concept

INQ concept

7/7

Címkék

Trendeken átívelő, remélhetőleg örök darabokkal jelentkezett az INQ concept ebben a szezonban. A szuper klasszik egyenes szabású télikabátok magas minőségű gyapjúfilcből készülnek, a két állandó fazon homok, mély szürke és sötétkék színekben lesz elérhető élénk skarlátpiros selyembéléssel. A jó hír, hogy az INQ FRAME a férfiakra is gondolt, ezért az egyik fazont férfi változatban is elkészítette, sőt termékei hamarosan már online is elérhetők lesznek.

Hasonló tartalmak

Admin mode