shopping

szerkesztés

A ruha teszi a rockert! - Alternatív ruhaboltok Budapesten

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 11. 08. 1:00

Nem a ruha teszi az embert, kivéve ha az illető éppen egy koncertre készül. Ilyenkor igenis fontos, hogy az öltözék zenekaros, szegecses, koponyás, szakadt, vagy régi legyen, de persze mindez együtt is jól működik. Azok, akik még aludni is ingben mennek gyakran nincsenek túl jó véleménnyel a tömegből kitűnő punkokkal, hippikkel és rockerekkel, akiknek egyébként is sok bajuk van azzal, hogy nehezen találnak maguknak ruhát, ha vásárolni támad kedvük. Sajnos kevés olyan üzlet van Budapesten amik rock’n roll életérzéssel pakolják meg a polcaikat, de szerencsére, aki keres az talál. Mi kerestünk, és a következőkre bukkantunk.

Fotó: Last Fire

CD Pince

1/6

Bár ma már az mp3 a legnépszerűbb formája a zenék tárolásának, a CD-k nem akarnak teljesen eltűnni az életünkből. Ahogyan anno ez a bakelittel is megtörtént, még mindig akadnak olyan zenerajongók, akik szeretik megérinteni kedvenc dalaik hordozóit. Hozzájuk szeretne szólni a CD pince, ahol a hatalmas zenei választék ellére nem igen találunk Justin Biebert, vagy Birtney Spears-t. Ami itt van, az maga a rock’n roll. Persze ez az egész nem csak a zenéről, hanem az életstílusról is szól, ezért itt minden egyéb kellék is megvásárolható. Vannak itt zenkaros pólók, sapkák, szegecses övek, felvarrók, tollak, nyakláncok, bögrék, sőt, még együtteses vekkerek is.

Cím: VII. ker. Erzsébet körút 37.
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 10:00-18:00 , Szombat: 10:00-15:00

Fotó: Wachsler Vica - We Love Budapest

Alterego Shop

2/6

Mindenkiben szunnyad egy vagány alteregó és ha akarjuk, elő is jön. Ha igényes minőségi ruhát szeretnénk venni, de nem szeretnénk felétlenül a Ramones tagjaira hasonlítani, akkor érdemes benézni az Erzsébet körúti Alteregoba. Ez az üzlet egy érdekes keveréke az igényes kategóriába tartozó turkálóknak és az extrém sportokkal foglalkozó üzleteknek. Amellett, hogy izgalmas használt ruhákra bukkanhatunk, válogathatunk jól ismert márkák vadonatúj darabjai közül is, vagyis a bolt tökéletes keveréke a trendinek és az alternatívnak. Az árak lényegesen jobbak itt, mint egy deszkás boltban, főleg, ha a nem ragaszkodunk az újhoz és úgy döntünk, turkálunk valamit.

Alterego Shop
Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 4.
Weboldal

Viking Metál

3/6

A skandináv metál a hosszú hajról, a hörgésről és a feketéről szól. Ha ez a bolt egy ember lenne, akkor nagyjából ugyanezekkel a szavakkal tudnánk jellemezni őt. A fabútorokkal berendezett üzletben nemcsak ez a stílus képviselteti magát, a polcokon mindenféle gitárzenével összefüggő dolog megtalálható. Emellett persze a legváltozatosabb kiegészítőket is beszerezhetjük itt, amiktől a koncertezős ruházatunk teljes lesz. Nincs nagyobb élmény, mint a sörpénzt egy zenekaros pénztárcából elővenni.

Cím: 1132 Budapest, Nyugati tér 5.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 17:00

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Iguana Retró

4/6

Újat venni mindenki tud, kincseket találni viszont csak kevesen, hacsak nem itt próbákozunk. Ez a bolt még az alternatív kategórián belül is underground. A már 15 éve működő retro/vintage Iguana mindenkinek tartogat valamit, aminek semmi köze a futószalagokon gyártott tömegcikkekhez; itt minden darab egyedi, néha lázadó, szegecses, zenekaros és gyakran egészen különleges. Az itt kapható ruhák és kiegészítők már kiválogatva kerülnek a boltba a világ számos pontjáról és csakis a legjobb darabok kerülnek a polcokra, nem mellékes, hogy nagyon baráti árakon. Érdemes rendszeresen “ éppen erre járni”, mert a kínálat folyamatosan változik, az ember mindig rábukkanhat valamelyik fogason egy olyan ruhára, amire már nagyon régóta vágyik.

Iguana Retro Fashion (bezárt)
Cím: 1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

Lucky 13

5/6

Lángcsóvát húzó dobókockák, kockás padló, egy üveg whisky, zenegép és bőrkabátok…erről szól az igazi rock’n roll. Az 50-es éveket idéző stílus pillanatok alatt képes reakcióba lépni a korunk szellemének megfelelő irányzatokkal és az eredmény: egy robbanás és még több rock’n roll. A nagy fogyasztású amerikai autót ugyan máshol kell beszereznünk a szetthez, de ha egy matrózos, pin-up lányos tetoválásra vágyunk, akkor semmi probléma. A bolt a Renegade Tattoo mellett van közvetlenül, akivel karöltve, tökéletes harmóniában és együttműködésben képviseli azt a kort, ami már több mint fél évszázada nem megy ki a divatból.

Cím: Budapest, Bródi Sándor utca 17.
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 11:00-19:00

Rockpince

6/6

Ha bilincset, bögrét, egy villámot szóró felhőt, vagy egy denevért szeretnénk venni, akkor ide kell jönni a Rockpincébe. A választék elég nagy ahhoz, hogy a vásárlás végére a szatyrunkba kerüljön egy fűző, egy kalap, egy koponya alakú hamutartó is. Az üzlet főleg fekete és a bíbor színekre és a keményebb rock/gót kultúrára épít, nem túl sok hely marad a többi alternatív irányzatnak, de ez nem baj. Aki hajlamos néha vámpírrá változni, az otthon érzi majd magát a boltban.

Cím: 1062 Budapest, Teréz körút 27.
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 10:00 - 18:00, Szombat: 10:00-14:00

Hasonló tartalmak

Admin mode