shopping

szerkesztés

A legmenőbb divatkiegészítők hazai designerektől

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2015. 02. 26. 17:35

Ha szeretnél kitűnni a tömegből, fontosak számodra a részletek, és olyasmire vágysz, ami nem csupán ütős, de egészen biztosan nem jön veled szembe az utcán, mutatjuk kikre érdemes figyelni. Előre szólunk, a szelekció ezúttal is meglehetősen szubjektív!

Virivee

1/7

Címkék

Sokak számára gyűlölt viselet a harisnya, szerintünk azonban az egyik legizgalmasabb kiegészítő, ami bármilyen semleges szettet feldob és különlegessé tehet. Így gondolja Vig Virág is, aki grafikusként ugrott fejest a harisnyagyártásba, hiszen egy termékkísérlet eredményeképpen döntött úgy, hogy komplett vállalkozást kerekít extra harisnyái köré. Az üzlet beindításához szükséges tőkét - egyébként Magyarországon elsőként - egy közösségi finanszírozású kampány segítségével teremtette elő, s az ötlet életképességét igazolja, hogy ma már a világ negyven országában hordanak Virivee harisnyákat. A szivárvány minden színében kapható színátmenetes, ombre harisnyák egyedi fejlesztésű festéssel készülnek, s a printelt változatok skálája is rohamléptekkel gyarapszik. A tavaszi szortimentben már két újabb, egyelőre szupertitkos termékcsoport is helyet kap majd. Ha minket kérdeztek, a háromszöges leggingsek a legvagányabbak.

WEB
Facebook
Ár: 7 900 forinttól
Kapható: online és 1072 Budapest, Dob utca 24.

Pikkpack

2/7

Címkék

Egy cipő, ami lapos borítékban érkezik, te állíthatod össze saját kezűleg, és választhatod ki a ruhatáradhoz legjobban passzoló fűzőket. Ez a Pikkpack, amely nem csupán egy a világszerte hódító DIY áramlatba illeszkedő cipellő, de az utóbbi időszak legmenőbb magyar márkája, sőt egy minden részletében okosan felépített sikertörténet is. Az ötlet egyszerű, a design pazar, a kivitelezés nagyszerű. Az alkotó, Gulyás Sári célja egy olyan cipő megtervezése volt, amely a lehető legtakarékosabb anyagfelhasználással készül, s a készítés utolsó lépésében a felhasználó maga is aktívan részt vesz, és így az első pillanatoktól kötődik a választott darabhoz. Az egyetlen bőrlapból kézzel összefűzhető „bocskor” egyelőre barna és fekete színben kapható, s összesen hétféle fűzőből választhatsz, amelyek között – bringások figyelem – fényvisszaverő csíkkal ellátott változat is található. A cipők bélés nélkül készülnek, s főként tavaszi és nyári időszakban praktikus a viselésük.

WEB
Facebook
Ár: 30 000 forinttól
Kapható: online az etsy-n és a saját oldalukon

Fotó: Bertalan Péter És Pálmai Anikó

Battila

3/7

Címkék

A tavaly ősszel debütált márka szemüvegkeretei már most a kedvenceink közé tartoznak. A kézzel készült egyedi darabok nem csupán a formájukkal lopták be magukat a szívünkbe, de a felhasznált, tapintásra késztető anyaghasználatuk is különleges. Választhatsz lehelletfinom fafurnér, acetát, vagy betonréteggel hódító változatot. A sok-sok modell közül nem nehéz kiválasztani az arcformánkhoz legjobban passzoló darabokat, amelyek kétféle szárhosszal választhatók így biztos, hogy nemcsak szépek, de kényelmesek is. Ha valami igazán személyre szabott szépségre vágysz, limitált szériájú, számozott példányok közül is szemezgethetsz, s minden egyes szemüveghez egy gyönyörű és praktikus fadoboz is jár. A Battila szeret kísérletezni, más márkákkal is szorosan együttműködni. Ennek eredménye az Ivanka Betonnal közösen kifejlesztett betonszéria, és a Napsugár von Bittera tervezte, idei nyárra szánt fa és plexi szemüvegkollekció is.

WEB
Facebook
Ár: 60 000 forinttól
Kapható: Corner Design Store

Badger and Fox

4/7

Címkék

Semmi decens visszafogottság, semmi konzervativizmus. Semmi, amit egy hagyományos csokornyakkendőtől elvárnánk. Kizárólag csíkok, pöttyök, kockák, merész, feltűnő és karakteres színek jellemzik az egyik legkülönlegesebb hazai manufaktúra aprócska textil kiegészítőit. Ellenállhatatlan darabok, amelyek mágnesként vonzzák a tekintetet, s mi úgy véljük, hogy kivétel nélkül minden férfi ruhatárában ott lenne a helyük! Minden egyes darab kézzel, s legújabban egy finom tapintású Skóciában gyártott gyapjúból készül, nevük skandináv mesehősöket idéz, s már hangzásuk alapján is magunk elé képzelünk egy nem feltétlenül szakállas és kockás inges férfi karaktert. Ha a készen kapható nyakbavalók között nem találod meg az igazán hozzád illőt, ne ess kétségbe, az alkotók egyéni megrendeléseket is szívesen teljesítenek. Gunnar, Jeppe és Olle jó, hogy velünk vagytok!

WEB
Facebook
Ár
: kb. 10 000 - 13 000 forint
Kapható: Online és a Retrockban

Gabo Szerencses

5/7

Címkék

A kesztyű nem csak a hideg ellen véd. Sejtelmes, rejtélyes, elegáns ruhadarab, pláne, ha finom bőrből készül. Szerencsés Gabo pedig a bőr szerelmese, s nem csupán az anyag tapintása varázsolja el, de imádja annak illatát is. Kesztyűi kizárólag minőségi anyagból készülnek, amelyeket rafinált fazonok, különleges tűzések, sőt olykor apró szegecsek tesznek igazán egyedivé, s azokhoz szólnak, akik szeretik elkerülni a sematikus megoldásokat, s inkább választanak egy hosszú évekre szóló, időtálló de exkluzív darabot, legyenek akár nők, akár férfiak. Ha szeretnéd a személyiséged egyetlen pár kesztyűvel megmutatni, jó helyen jársz, hiszen választhatsz finom tűzésekkel dekorált neutrális árnyalatot, de feltűnő színű bélelt darabot is. Ha felpróbálod, olyanok lesztek „mint a borsó, meg a héja”, elválaszthatatlanok.

WEB
Facebook
Ár: 18 500 - 25 500 forint
Kapható: Lucky Shepherd Showroom, Treasure

Alma Abonyi

6/7

Címkék

Bár a táskák alapvetően a divatkiegészítők közé tartoznak, Abonyi Alma darabjai főszerepet követelnek maguknak. Az epoxy gyantából, valamint, szén- és alumíniumszövet borítással készülő, esetenként bőrrel és szőrmével megbolondított Phoenix kollekció gyönyörű formájú darabjai egyfajta viselhető objektként hatnak, ami nem véletlen, hiszen Alma szobrászként diplomázott, a divatiparba autodidakta módon vágott bele. A meglepően könnyű, mégis masszív kézitáskák, clutchok, hátizsákok és laptoptáskák összesen tizenöten vannak. Közülük öt kifejezetten női, a többi uniszex darab. A színek a fehértől a pasztell sárgán és egy szépséges szürke árnyalaton át az elmaradhatatlan feketéig terjednek.

WEB
Facebook
Ár: 120 000 - 250 000 forint
Kapható: online

Tatz

7/7

Címkék

Egy divatkiegészítő, amit nem csupán viselsz, de valóban a bőrödön hordhatsz. Ha lételemed a változás, ezeket a szuper ideiglenes tetoválásokat biztosan imádni fogod. Nem kell megvárnod a fesztiválszezont, díszítsd magad egyik nap kedves gyémántokkal, másnap hamvas hortenziákkal, s harmadnap egy nyalka hintalóval. A könnyen felragasztható tetoválások természetes anyagból készülnek, biztonságosak és nem károsak az egészségedre, és ha vigyázol rájuk akár 3-4 napig kiváló minőségben maradnak fent a bőrödön. A márkát a designrajongó Hoffmann Petra és az amúgy grafikusként is dolgozó Szendrey Gabi alapította, akik bevallottan szerelemgyerekként kezelik a tetkóbizniszt. A saját grafikák mellett készült már közös sorozat a Bomo Arttal, és a nyári fesztiválszezonra is sok-sok újdonságot tervez a csapat.

WEB
Facebook

Ár: 1 000 forinttól
Kapható: NON + MOM Park, Szimpla Design Shop, Insitu, Smallgarden

Hasonló tartalmak

Admin mode