shopping

szerkesztés

A legjobb hazai designerajándékok – több célcsoportnak ajánlva

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2019. 12. 10. 15:31

Mindannyian szeretünk személyre szabott ajándékot tenni a fa alá, de a hihetetlenül széles választékot gyakran még feltérképezni sem egyszerű. Három kategóriába soroltuk az idei szezon legjobbjait, de szerintünk nem csak a szűken vett célcsoport örül nekik.

KÖRNYEZETTUDATOSOKNAK

1/13

Fotó: Kivibag

Kivibag tasakok

2/13

Címkék

Az eldobható műanyagzacskók szuper alternatívái ezek a környezetbarát, könnyen tisztítható vízlepergető zsákok, amelyeket többféle méretben és hihetetlenül sokféle mintával választhatsz. A lunch és snack bagekbe csomagolhatsz szendvicset vagy bármilyen nasit, az egyterű cipzáros változatokat használhatod pénztárcának, de tarthatod benne a bankkártyát, kulcsot, kozmetikumot, sminkcuccot is.

Fotó: Planthetics

Plantethics mécsestartó

3/13

Címkék

Dénes Barbara környezettudatos lakberendezési és divatkiegészítőket készít. Szívesen dolgozik fával, a Rewood sorozat mécsestartói például viharkárokból és metszési munkálatokból származó faanyagból készülnek. Az ágakat felszeletelik, némelyiket hántják is, majd kifúrják, kézzel csiszolják, lakkozzák és festik őket. A különféle formájú és méretű darabok kisebb csoportokban mutatnak a legjobban, de önállóan is izgalmassá tesznek egy ebédlőasztalt, vagy ablakpárkányt.

Fotó: Eperfa

Eperfa

4/13

Címkék

A kézbe simuló, tömör fából készülő hegyvidéki madárkák az Eperfa műhelyéből származnak. A karácsonyfára vagy faágra akasztható őszapót, cinkét, vörösbegyet, meggyvágót és tengelicet felvonultató széria tömör bükkfából készül bőr függesztőkkel. A szép formák önmagukban is vonzók, sőt a márka minden eladott madaras dísz után száz forinttal támogatja a Magyar Madártani Egyesületet az MME Gondoskodó Termék program keretein belül.

Fotó: Artkores

Artkores

5/13

Címkék

Az Artkores Upcycled Doodad ékszerek kizárólag háztartási műanyaghulladék felhasználásával készülnek. A hordható, játékos kreativitással feltöltött „műtárgyak” bigyók, azaz angolul: doodad-ek, minden esetben egyedi darabok, a dizájn és művészet határán mozognak, „Statement” jellegükből adódóan pedig felhívják a tudatos fogyasztásra mások figyelmét is.

FELTÖLTŐDÉSRE, LASSULÁSRA VÁGYÓKNAK

6/13

Fotó: FABRIKME

FABRIKME

7/13

Címkék

Dobd fel velük a kanapét, a fotelt vagy az ágyat, válassz hasonló darabokat, vagy alkoss egyedi kombinációt különböző mintákból. A gondosan válogatott alapanyagokból kizárólag Magyarországon készülő párnák kifinomult árnyalataikkal tökéletes kiegészítői lehetnek bármilyen stílusú és funkciójú enteriőrnek.

A WLB olvasói XMASWELOVE15 kuponkóddal 15% kedvezményt is kapnak a márka saját webshopjában.

Fotó: Antihatáridőnapló

Anti-határidőnapló 2020

8/13

Az antihatáridőnapló segít, hogy a mindennapi rohanás mellett jusson időd a feltöltődésre is. A naplókoncepciót azoknak találták ki, akik szeretnének tudatosabban tervezni, hogy ne csak a határidős, de a számukra fontos, én-idős elfoglaltságokra is jusson idejük. A klasszik naplóoldalak mellett többek között önreflexiós gyakorlatok, slow inspiráció, sőt ajándék slow kuponfüzet is helyet kapott az A6 és A5 méretben is elérhető, magyar és angol nyelven.

Fotó: Just Stay Natural

Bazsalikomos kert

9/13

Címkék

Beh Marian saját kertjében hozott létre egy különleges gyógy- és fűszernövényes világot, ahol teakeverékeket és sóvirágokat készít. Az organikusan termelt gyógynövényeket, fűszernövényeket hagyományos módon szárítja, a gyümölcsöket házi aszalógépeken aszalja. Termékei nemcsak szépen csomagoltak (a dizájn Batykó Róbert munkája), de sok-sok pozitív élettani hatásuk is van. Kifejezetten karácsonyra készült a gyümölcsös-fűszeres karácsonyi teakeverék és az ünnepi fűszerekkel teli sóvirág.

DIVATBOLONDOKNAK

10/13

Fotó: Dado Makramé

Dado makramé

11/13

Címkék

Dénes Dalma menő csomózott lakásdekorációs termékeket és divatkiegészítőket tervez és készít 100% kézzel készült, újrahasznosított prémium természetes pamutfonalakból vagy kenderkötélből. A karácsonyi ajándékozást sokféle makramé „csodabox” összeállításával is segíti, amelyek között nem csupán divatrajongóknak találhatod meg a tökéletes ajándékot.

Fotó: Zoltai András

Dobrumba x VYF

12/13

Címkék

A „sálmárka” legújabb szériáját a közel-keleti, mediterrán és kaukázusi ételeket kínáló Dobrumbával közösen jegyzi. A kollekció egyes darabjain az Ararát két oldalát láthatod, török és örmény szemszögből. Az illusztrációk egy részét a török származású fiatal grafikus, Aysu Taskin készítette, az Ararát jereváni megközelítését pedig örmény útjainak emléket állítva Laki Eszter, a studio NUR alapítója tervezte.

Fotó: Budapest Charms

Budapest Charms ékszerek

13/13

Címkék

A filigrán tűzzománcos medálokon egy-egy híres budapesti épület vagy szobor körvonala látható, amelyek egyesével és „tematikus” gruppokban is jól mutatnak. Az aranyozott szépségekből nyakláncok és karkötők készülnek, sőt igény szerint ezüst változatok is rendelhetők. Budapest-rajongóknak nincs is ennél jobb választás!

Hasonló tartalmak

Admin mode