kultúra

5 alternatív fesztivál Budapest közelében

Szerzők

  • Kovács Dávid

2019. 06. 05. 18:22

A június beköszöntével elindult a nagybetűs fesztiválszezon is, de még mindig van egy kis időnk eldönteni, hol szeretnénk bulizva kipihenni a hétköznapokat. Ehhez segítségül most 5 kisebb, a fősodortól elütő, és éppen emiatt izgalmas fesztivált ajánlunk, ami Budapestről könnyen elérhető, mégis kellően távol van a nagyvárosi rohanástól.

Fotó: Dudás Ádám

Waldorfeszt 2019

1/5

2627 Zebegény, Bartóky József út 7.

Több infó

Címkék

A zebegényi Szőnyi Táborban helyet kapó Waldorfeszt június 7-én startol, az első adandó alkalommal beindítva a nyarat. Kiváló lehetőség a lazításra, mivel a résztvevők száma 500 főre van limitálva, ezért nem kell tartani a tömegtől, de a napközbeni programok is az aktív pihenésre vannak kihegyezve. Az olyan előadók koncertjei mellett, mint a Kistehén, a Ricsárdgír vagy a Csaknekedkislány, részt vehetünk kézműves, színházi és irodalmi programokon is, sőt vezetett túrákat is szerveznek a Börzsönyben.

További információ ITT.

Fotó: Kolorádó Fesztivál / Facebook

Kolorádó Fesztivál 2019

2/5

2094 Nagykovácsi,

Több infó

Címkék

„Pesti fesztivál a budai hegyekben” – ezzel a szlogennel indult a Kolorádó 2016-ban, de mostanra érezhetően többé vált, ugyanakkor a kezdeti szellemisége is megmaradt. A június 19-én kezdődő nagykovácsi fesztivált a Guardian idén már másodjára sorolta a legjobb európai butikfesztiválok közé, nagyban köszönhetően az olyan idei fellépőknek, mint Kurt Vile, Femi Kuti, Ben UFO, Yves Tumor és Anastasia Kristensen. Persze a koncertek mellett itt is nagyon erős színház programot kapunk, a szervezők pedig olyan fontos ügyek mellett is kiállnak, mint a nemi egyenjogúság, valamint a környezetvédelem.

További információ ITT.

Fotó: Munkácsy Barbara

Katlan Festival (07.12-13.)

3/5

A Katlan Festival már csak a helyszínét illetően is különleges színfolt a hazai fesztiválpalettán, hiszen a Tárnoki Kőfejtő sziklafalai közt rendezik meg, idén második alkalommal. A Katlan másik erőssége, hogy főként az underground techno bugyraiból kikerülő nemzetközi és hazai DJ-ket állítanak színpadra a hazai klubélet olyan sorozatait megidézve, mint a Der Morgen, a Rattus és a CRIME. A fesztivál ezzel egy eddig csak nagyon kis mértékben lefedett szcénát emel be a magyar piacra, a már biztos nevek közt találjuk Etapp Kyle-t, Shifted-et, SPFDJ-t és Terence Fixmer-t is.

További információ ITT.

LB27 Reggae Camp (07.23-27., Cegléd)

4/5

A Ladánybene 27 zenekar által életre hívott fesztiválnak sokáig nem volt állandó helyszíne, ám az utóbbi években sikerült otthonra lelnie Cegléden, sőt a reggae műfajon kívülről érkező közönség számára is évről évre érdekesebb. Az alapvetően a reggae, ska, dancehall és egyéb társműfajokra koncentráló fesztivál egyedi, nyugalmat és békét árasztó hangulata valóban vonzó, és a zenei felhozatalba is egyre többször csúsznak be jó nevű külföldi előadók – idén Bushman és a Mellow Mood – a kötelező magyar fellépők (LB27, PASO, Copy Con) mellett.

További információ ITT.

Fotó: Csenki Bianka

UbikEklektik (08.29-09.01., Zsámbék)

5/5

Az UbikEklektik szellemisége nagyon hasonló a Waldorfeszthez, tulajdonképpen itt is egy összművészeti fesztiválról beszélhetünk, amelyet Zsámbékon rendeznek meg az utolsó augusztusi hétvégén. Az underground körökben jól ismert és onnan fél lábbal már kilógó zenekarok (Bohemian Betyars, Deep Glaze, Bajdázó) mellett fontos szerepet kapnak a színházi előadások, valamint a kiállítások is, kortárs hazai alkotók munkáiból válogatva.

További információ ITT.

Hasonló tartalmak