Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

A jó pizza nem csak a belváros kiváltsága – Külső kerületekből és az agglomerációból ajánlunk helyeket

A pizzaláz megállíthatatlan! Mára evidens, hogy szinte már a legtöbb budapesti kerület kapott egy-egy kiváló pizzériát, nem beszélve a vidéki városokról, amik szintén nagyon belehúztak. Merre mehetünk ízletes pizzákért a belső kerületeken kívül?

1/10

Perifer

Egy ósdi csepeli lottózó épületébe (na jó, inkább bódéjába) költöztek be a lelkes pizzarajongók, akik először kizárólag hétvégén, kvázi hobbiból és szerelemből sütöttek, de ma már szerdától nyitva vannak. Mi több, a Dürerbe is kitelepültek, de mi most foglalkozzunk az eredetivel. Ha szereted az alternatívabb helyeket, nem vágysz bőrfotelre, hanem a maximális pizzaélmény az első, akkor a Periferico jó választás lesz a maga hipszter mivoltával és makulátlan pizzáival. 

WLB-tipp: peperosa, pera, noce e miele 

2/10

Bazsalikom Nápolyi Pizzéria

Kistarcsán, Noth Gáboréknál az igazi, hamisítatlan nápolyi pizza sül, egy gyönyörű színes, mozaikos Manna Forni búbosban. Az alapok mellett jócskán tartanak gurmébb változatokat is, így kerülhet a pizzára füstölt gomolya, körtecsatni, savanyított mustármag is. Minden kreációjuk harmonikus és élményszerű, a tészta kifogástalan, az ottlét mosolygósan telik. Nem győzzük kipróbálni az összes pizzájukat, sosem csalódunk!

WLB-tipp: Il basilico, diavola
 
A Bazsalikom Nápolyi Pizzéria augusztus 9-ig nyári szünetet tart! 

3/10

Ciao

Családias és mindig kedélyes hangulatú a csömöri CIAO, aminek hihetetlenül megörült a zsáktelepülés és környéke. Olasz étteremként pastákat, halas ételeket, gazdag salátákat kínálnak, de a fő attrakció talán mégis a két perc alatt készre sülő pizza. A teraszon és odabent is ülhetünk, mindenképpen megcsap majd a készülő finomságok semmihez sem hasonlítható illata. Több ilyen kis olasz étteremre lenne szükség a külső kerületekben, Pest megyében!

WLB-tipp: funghi porcini, montanara 

4/10

Toro Rosso Pizza

Ébredj, XVII. kerület! Megérkezett a Toro Rosso, egy pizzéria, ahol egyelőre nem ücsöröghetünk, hiszen elvitelre és kiszállításra készítik a nápolyi stílusú pizzákat. Úgy kellett a környékre már, annyira várták a minőségi, tényleg olasz alapanyagokkal és metódussal készülő pizzákat, mint kitikkadt ember az első korty vizet. Villámsebesen készülnek a pizzák, sok dolguk van a srácoknak, mivel úttörőként érkeztek ide. 

WLB-tipp: capricciosa, dicapo 

5/10

Daniele Urban Nápolyi Pizzéria

Diósdon járunk, egy pizzaműhelyben, ahol sosem fogy el a kreativitás és a tettvágy. Prémium olasz alapanyagokkal dolgoznak, és mindig kisütnek valami újat, valami mást, amiért rajonganak a környékről érkező törzsvendégek. Érdről, Tárnokról és Budaörsről is sokan járnak a Daniele Urban Nápolyi Pizzériába, itt tényleg nem kötnek kompromisszumokat, kifogástalan pizzákat készítenek, szívből jövően. 


WLB-tipp: tonnata, pesto a patate 

6/10

Napolizza

Gödöllőn, a Szűcs Lajos Sportközpontban van egy kis bódé, ahol klasszabbnál klasszabb pizzákat csinálnak, akár az edzésen megfáradt fiataloknak, akár meccsek nézőinek vagy a célirányosan hozzájuk érkezőknek. Hihetetlen, hogy ilyen csoda történik egy apró kis viskóban, amit más szerszámossufninak használna. Forrong a kemence, hólyagosodnak Gödöllő legjobb pizzái!

WLB-tipp: Rafano, tartufo 

7/10

Panificio il Basilico Szentendre

Van még valaki ebben az országban, aki ne ismerné Szabadfi Szabolcsot? A pékek pékjét, sokak példaképét, aki sok-sok évvel ezelőtt megmutatta nekünk, mit is jelent a gourmet-pizza, és azóta is fantasztikus vadkovászos darabokat süt. Nem véletlen, hogy a Gourmet Fesztiválon is kígyóznak előtte a sorok, hiszen jöhet bármilyen fine dining csuda, Szabi pizzája is felér az élménnyel. Irány Szentendre!

WLB-tipp: porchetta, 'nduja

8/10

Stube

Pilisvörösvár kincse a Stube, ami egy vérbeli családias vendéglő. A maga svábos jellegével és tradicionális sváb és magyar ételeivel tényleg sokak kedvence. Sütnek pizzát is, nem kifejezetten bekategorizálva stílus szerint, de az étterem szívében, a fatüzeléses kemencében készülnek el. A szél ropog, a feltétek remekek, az egész Stube-pizza-élmény visszatapsolós.

WLB-tipp: caldo, stube

9/10

Cukorborsó Kertvendéglő

Modern módon magyaros, ízletes, családi ebédekre és vacsorákra megálmodott étterem a pátyi Cukorborsó, ami legalább annyira kedves vendéglátást visz, mint amennyire édes maga a neve is. Tradicionális fogásaik mellett készítenek klassz pizzákat is, amiért nem bír elég hálás lenni a környék. Mi leginkább a teraszon szeretünk pizzázni Cukorborsóéknál. 

WLB-tipp: parma, rosso-nero

10/10

Ittali

A név vicces, de a produktum kicsit sem. Vác is beszállt a pizzabizniszbe. Az Ittaliban nemcsak az olasz tésztakedvenc készül, hanem foglalkoznak burgerekkel, mexikói street fooddal is, de mi a saját nápolyi stílusú pizzáikra fenjük a fogunkat. Hosszan érlelt tésztájuk egy csoda szép búbosban éri el a legjobb állapotát, a váciak pedig örömködnek, hogy nem kell fél órákat utazniuk a minőségi pizzáért!

WLB-tipp: Margherita, Maradona

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A