Tülekedés helyett lassulás, giccs helyett igazi ajándékok, kényszerű pénzköltés helyett hazai tervezők támogatása. A kisebb, kézműves- és dizájner-karácsonyivásárokon mindebben részünk lehet, miközben lélekben is az ünnepre hangolódhatunk, finomságokat kóstolhatunk és fenntarthatóbban vásárolhatunk. Nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbb ajándékot szeretteinknek, de minden segítséget megkapunk ahhoz, hogy örömet szerezzünk. Itt vannak Budapest legjobb alternatív karácsonyi vásárai.

1/16

Adventi ip

Ha valódi értéket ajándékoznánk idén karácsonykor szeretteinknek, érdemes ellátogatnunk a Várkert Bazár adventi vásárábaNépszerű dizájnerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várnak bennünket, miközben magukat az alkotókat is megismerhetjük. 

Időpont: 2022. december 11. és 18.
Helyszín: Várkert Bazár
További infók itt.

2/16

Czakó karácsonyi vásár

A Czakósok felkeresték kedvenc alkotóikat és megszervezték 2022 egyik legcukibb karácsonyi vásárát. Fiatal magyar tervezők termékeivel, élő zenével, a Czakó Kioszk jóvoltából pedig forralt borral és gőzgombóccal várnak bennünket a Czakó Kert karácsonyi vásárán, ahol a menő ajándékok mellett a bejglit is megrendelhetjük és a karácsonyfát is beszerezhetjük, de találunk többek között izgalmas printeket, grafikákat, sálakat és kerámiát is.

Időpont: 2022. december 9. és 16.
Helyszín: Czakó Kert
További infók itt.

3/16

Adventi WAMP

Három adventi hétvégén, minden alkalommal 130 alkotó munkája közül válogathatunk a WAMP karácsonyi vásárán. Az eseményre ugyan 500 forintos belépőt kell fizetnünk, de az összeget beszámítják a WAMP workshopjain, amikre a zenei és a gasztronómiai különlegességek mellett szintén érdemes figyelmet fordítani. 

Időpont: 2022. december 4., 11. és 18.
Helyszín: Bálna Budapest
További infók itt.

4/16

Kiskertpiac – zöld karácsony

Az Anker közben, kutyabarát helyszínen vár bennünket a Kiskertpiac. A havonta megrendezett eseményen a főszerepben a növények és a virágok vannak, most azonban a karácsony lesz a fókuszban. Természetközeli ajándékokkal, különleges ételekkel és italokkal várják az érdeklődőket. 

Időpont: 2022. december 18.
Helyszín: Madhouse
További infók itt.

5/16

Ajándék Terminál az Etele Plazában

Karácsony alkalmából az Etele Plazában találjuk meg az Ajándék Terminál pop-up üzletét, ahol mintegy 80 hazai dizájner termékeit vásárolhatjuk meg. A fókuszban idén is a fenntarthatóság, az egyedi, kis szériás termékek állnak. 

Időpont: 2022. november 26.  december 24. 
Helyszín: Etele Plaza
További infók itt.

6/16

csak a men

Szaloncukor, bejgli, mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony, bár nem az egészséges életmód jut eszünkbe ezekről a finomságokról. Szerencsére ez most megváltozhat, hiszen a RAM karácsonyi vásárán több mint 50 kiállító hozza el glutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, natúr és bioélelmiszereit, natúrkozmetikumait és más zero waste termékeit. 

Időpont: 2022. december 910.
Helyszín: RAM  Radnóti Miklós Művelődési Központ
További infók itt.

7/16

Adventi hangulat a Nemzeti Múzeumban

November 26-tól hétvégente sokszínű programmal köszönti az ünnepet a Nemzeti Múzeum. Az épületben népművészeti vásár, a télen is hangulatos kertben pedig finomságok várnak bennünket, a legkisebbek pedig különböző workshopokon vehetnek részt. 

Időpont: 2022. november 26-tól december 24-ig – hétvégente
Helyszín: Nemzeti Múzeum
További infók itt.

8/16

Karácsonyi vásár a Montage-ban

A Margit körút egyik legújabb helye, a Montage is kiveszi a részét a karácsonyi készülődésből. Két adventi hétvégén is tartanak vásárt, ahol 10 kiállítótól szerezhetjük be az ajándékokat, de bejglik és házi sütik is lesznek. Nézelődés közben pedig szuper kávé és sült gesztenye mellett pihenhetünk náluk. 

Időpont: 2022. december 10. és 17. (13 órától)
Helyszín: Montage
További infók itt.

9/16

Makers’ Market

60 szuper alkotó dizájntárgyai, akusztikus koncertek és workshopok várnak minket a Makers Marketen, ami ezúttal fedett helyszínen kerül megrendezésre. 

Időpont: 2022. december 18.
Helyszín: Larus Étterem
További infók itt.

10/16

Babka Deli Karácsonyi Vásár és korcsolyapálya

A XIII. kerületi Önkormányzat, valamint Nemesvölgyi Attila és a Babka Deli összefogásának köszönhetően Újlipóciában is beköszöntött az igazi karácsonyi hangulat. A helyszínen jégpályát találunk, ahol a különleges gasztronómiai élményekről is gondoskodnak, egy közelben lévő üzlethelyiségben pedig ízletes meglepetések, karácsonyi vásár és további gasztroprogramok is várnak. 

Időpont: 2022. november 26.  december 31.
Helyszín: Babka Deli
További infók itt

11/16

Mazel Tov Hanu | Karácsonyi vásár

Lazítsunk, borozzunk és kávézzunk a Mazel Tovban az ünnepre készülve. A falakon csodás fotók, ünnepi séfajánlat, jazzkoncert és 12 alkotó portékájával vásár is vár bennünket.

Időpont: 2022. december 17.
Helyszín: Mazel Tov
További infó itt.

12/16

zug

A karácsonyra hangolódva kézművesvásáron vehetünk részt a ZUG műhelyben, ahol garantáltan megtaláljuk a tökéletes ajándékokat a fa alá, amiket több mint tíz hazai alkotótól válogathatunk össze. 

Időpont: 2022. december 9. és 16.
Helyszín: ZUG 
További infók itt

13/16

Faur Zsófi Galéria

Vásárolj kis méretű, ajándéknak is alkalmas alkotásokat a Faur Zsófi Galéria művészeitől az itt rendezett vásáron. Az esemény a Slow Xmas, a tematikus és bevásárlóutcák karácsonya programsorozat része, amit bátran ajánlunk azoknak, akik egy kicsit lassabban, meghittebben ünnepelnének. 

Időpont: 2022. december 823. (megnyitó 18 órakor)
Helyszín: Faur Zsófi Galéria
További infók itt

14/16

Zipernowsky karácsonyi vásár

A Zipernowsky Stúdió karácsonyi vásárán kerámiákat, szuper koszorúkat és zöldeket, printeket, kutyás kiegészítőket, ékszereket, lakáskiegészítőket találhatunk szeretteink számára. A hangulat este egy kicsit megváltozik, DJ-szettel fejezhetjük be az ünnepre való felkészülést. 

Időpont: 2022. december 10. (15 órától)
Helyszín: Zipernowsky Stúdió
További infók itt.

15/16

Shuk

Idén is vár a Nagy Lumen karácsonyi vására, ahol mintegy 15 alkotó munkái közül válogathatunk szeretteink és barátaink számára. A vásáron szőnyegkészítő workshop is lesz, a Teo Studio jóvoltából (erre előzetesen regisztrálni kell).

Időpont: 2022. december 10. és 17.
Helyszín: Nagy Lumen
További infók itt.

16/16

Vegan Sunday

Minden egészséges hozzávalót beszerezhetünk a karácsonyi sütés-főzéshez, de ajándékokat is találhatunk a szeretteinknek a Vegan Sunday Christmas Marketen, a Westend Tetőkertben, ahol karácsonyi meseország és ingyenes korcsolyapálya is vár ránk. 

Időpont: 2022. december 11.
Helyszín: Westend Tetőkert
További infók itt.

Címkék