Bréking / szabadidő

Bréking / shopping

szerkesztés

Didergéstől mentes adventi vásár és menő jégpálya vár Újlipótvárosban is

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 11. 28. 16:25

Újlipótvárosban megszokhattuk már a kedves közösségi kezdeményezéseket, amiből idén télen sincs hiány. A Victor Hugo utca 35-ös számnál (Wein János park) most egészen év végéig mini karácsonyi vásár és jégpálya várja az érdeklődőket. Az összefogást a XIII. kerületi Önkormányzatnak, valamint Nemesvölgyi Attilának és a Babka Delinek köszönhetjük.

Szokásunk élhető és izgalmas környékként hivatkozni Újlipóciára, ami megmutatkozik a közösség aktivitásában, összefogási kérdések sikerében is. Nemesvölgyi Attila, a Babka Budapest és a Babka Deli tulajdonosa a Pozsonyi út környékének meghatározó figurája, aki minden kreativitásával beszáll a XIII. kerület legnyüzsgőbb szakaszának kulturális életébe

Nemesvölgyi Attila, a Babka és a Babka Deli tulajdonosa

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A Victor Hugo utca 35-ös (Wein János park) számhoz szervezett Babka Deli karácsonyi vásár és a tér adottságaihoz képest egészen méretes jégpálya most ismét még szerethetőbbé teszi a környéket a téli időszakra, a helyiek (és persze az idegenlégiós látogatók) legnagyobb örömére. Emberi és ölelnivaló az ötlet egy stresszes és nehéz időszakban. 

Terülj-terülj asztalkám és flatbread

Fotó: Babka

A forró italokon és falatokon felül szuper programokkal készülnek: gasztromozit, halászléfőzéstworkshopokatgasztrokönyvvásártFerdinánd-hétvégéterdélyi lakomát ígérnek az év végéig. Piknikjellegű mindez, csak éppen limonádé helyett forralt italok lesznek és a napszemüveg helyett ildomosabb kellék a sapka-sál-kesztyű triója. 

Panettonék a vásáron

Fotó: Babka

A vásárt és a programok zömét (pl. gasztromozi) a régi görög étterem üzlethelyiségébe tervezték, így a fagyoskodástól nem kell tartani, csúszás után be is térhetünk Chez Dodo-féle macaronokra, a flatbreadet a Babka és Szabi a pék biztosítja, a bejglit és a jeruzsálemi kalácsot a Babka jóvoltából vásárolhatjuk és kóstolhatjuk, míg az ünnepi piték Kerek Brigittától érkeznek. Akik tárgyi ajándékokat szereznénk be, Konda Brigi kerámiái és a Casa Budapest apróságai is elérhetőek. 

Hangulat a vásár egyik sarkában

Fotó: Babka

Meggyőződésünk, hogy ebben a kihívásokkal teli időszakban éppen az ilyen, a közösségi összetartozást erősítő, életörömöt közvetítő kezdeményezésekre van szükség! Számunkra ez a karácsonyi vásár mindazokat az értékeket is szimbolizálja, amikben igazán hiszünk. Egy összetartó, szolidáris, támogató gasztronómiai és kulturális közösség jelképe, egy olyan befogadó tér, ahol mindenki nyitott egymás kultúrájára, és szívesen osztja meg egymással az élet apró örömeit, vagy éppen kihívásait” – mondta Nemesvölgyi Attila

Használatban a jégpálya

Fotó: Babka

A kerületben egyébként felgyúltak a díszkivilágítás fényei. Idén a Pozsonyi úton, az Országbíró sétányon, a Gyöngyösi sétányon és a Vizafogó sétányon (utóbbit maguk a lakosok szavazták meg) andaloghatunk aranyszín fényekben. A karácsonyi vásár és a jégpálya a XIII. kerületi Önkormányzat közreműködésével valósulhatott meg. 

 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Ha tetszenek a cikkben szereplő fotók, és szívesen megvásárolnád őket – vagy akár csak egyet – nagy felbontásban, ide írj egy e-mailt: sales@welovebudapest.com. (A fotók kizárólagos tulajdonosa a We Love Budapest Kft.)

Hasonló tartalmak

Admin mode