Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Ez a 15 kedvenc teraszotok, ahol nemsokára már koccinthattok is

És elérkezett, amiről november óta álmodunk – nyitnak az éttermek és a kocsmák teraszai. A döntés helyességét nem tisztünk megítélni, de ha egészségesek, netán már védettek vagyunk, és szívesen innánk egy kávét vagy fröccsöt ismét emberek között, akkor mutatjuk, hogy melyik teraszokon tehetjük ezt meg a következő napokban.

Mikor kiderült, hogy a héten várható a teraszok nyitása, megkérdeztük tőletek az Instagramon, hogy mely helyek hiányoznak nektek a legjobban, hova mennétek legszívesebben. A temérdek válasz alapján mutatjuk azokat a helyeket, ahol biztosan kiülhettek.

1/15

A Majomhoz

Buda tavaly nyílt titkos kertjében az ígéretekhez híven indul az élet. Étel, ital lesz,  úgyhogy nekünk nincs más dolgunk, mit messzebb húzni a széket a szomszéd asztaloktól és élvezni a remélhetőleg langyos áprilisi estéket a Városmajorban. Sőt, a második nyárra új gasztroegységekkel és bővített programokkal is készülnek, közkívánatra pedig a kapukat is korábban nyitják, mint tavaly nyáron.

2/15

pántlik

Városliget egyik legrégibb, legszerethetőbb gasztrokocsmája, a Pántlika is azonnal kinyit, most, hogy megkapták a jelet fentről. A Hermina út 47-tel szemben lévő egységben étel és ital most is van, úgyhogy ők azonnal full gázzal kezdik a szezont. Gourmet-hamburgerek, változatos itallap – csak arra vigyázzunk, hogy a biztonságos távolságot pár koktél után is tartsuk.

3/15

Béla

A Bartók Béla út kedvenc teraszára már akkor elkezdtek foglalni a törzsvendégek, amikor múlt héten szóba került, hogy nyithatnak a teraszok. Ez még ne tartson vissza minket attól, hogy arrafelé szeretnénk meginni az első csapolt sörünket 6 hónap után. Úgy készülnek, hogy a nyitás napján nemcsak az italpult lesz feltöltve, de a konyha is pörögni fog.

4/15

Bereg

A Hattyúház rejtett kis kertje sok mindenki törzshelye – nem csoda, hisz aki üldögélt már az árnyas fák alatt a lampionok kedves fényében, az szívesen megy vissza. Ők is nagyon várták a nyitást, de előbb be kell fejezniük a kert idei szépítését. Mindenesetre remélik, hogy a legdurvább esetben is kinyithatnak szombaton. Mielőtt elindulunk, azért eresszünk meg egy telefont, nehogy lukra fussunk. 

5/15

Fecske Presszó

A Szabó Ervin Könyvtárral szemben lévő nagy Fecskében gőzerővel haladnak a nyitás előkészületei – a tervek szerint azonnal nyitnak, most, hogy zöld jelet kaptak, és péntekre biztosan minden elkészül ahhoz, hogy újra fogadhassák a vendégeket. Ha valamiért kicsit csúszna a nyitás, akkor sincs ok a szomorúságra – a Mikszáth téren lévő Kis Fecske egész télen működött elviteles üzemmódban, úgyhogy ott mindenképpen kapunk egy forró kávét vagy egy frissítő sört. 

6/15

doc vino

A belváros egyik legszerethetőbb borterasza tökéletes helyszín arra, hogy a újra találkozzunk a barátainkkal. A családias környezetben 150 különböző tételt találunk remek borokból, falatkáknak pedig a Pomo D'oro éléskamrájából rendelhetünk. Ők is nagyon tervezik a nyitást – de érdemes telefonálni, hogy biztosan legyen asztalunk estére. 

7/15

Kabin

A Népsziget kisberlinje egész nyáron csodás lehetőségeket rejt mindenkinek, 0–99 éves korig – mi is alig várjuk, hogy kényelmes székeikből nézzük a Dunát vagy a feltehetően később induló jógaóráikon hajladozzunk. Ők május 1-jére tervezték a nyitást, de most, hogy jött a jel, már ki is teszik az asztalokat. Mint mondják, lehet, hogy az első héten még nem lesz minden az étlapról, a pultban sem lesz ott az egész itallap, de kit érdekel? A hangulat garantált, mint mindig. 

8/15

Csendes Társ

Hangulatos belvárosi oázis a Magyar utcában, a 2000-es évek bölcsészhangulatát árasztó Csendes kis testvére. Mivel a Csendesből idén télen egyáltalán nem jutott nekünk, extra öröm lesz a Csendes Társban meginni az idei első csapolt sörünket. Asztalt foglalni ajánlott, kevés ilyen szerethető törzshely van a környéken!

9/15

Zöld Küllő

Szerethető új hely a Ligetben, a Vajdahunyad vára mögött – vihetjük a kutyát, a gyereket és a nagyit is, a madárfüttyös zöldben mindenki jól fogja magát érezni. Elviteles módban idáig is működtek, úgyhogy a fröccsünk vagy a csapolt sörünk mellé biztos kapunk jó falatokat is – hekket, lepényt, flekkent, kenegetőket vagy salikat is választhatunk az étlapról. Mivel a konyhát nem zárták be, nyitnak is egyből, most, hogy megjött az engedély fentről!

10/15

Bambi

A budai oldal egyik legnépszerűbb terasza, a retró melegszendvicsek Mekkája, ahol kicsit mindig olyan, mintha a 60-as évek napos oldalára ülnénk be. Mindegy, hogy hűvösebb őszi nap vagy forró nyári délután, a terasz mindig tele. Szombaton ők is kinyitnak, ha időben odaérünk, akkor nevezzünk be egy hideg sörre és egy tormás virslire!

11/15

Közpo

A Madách tér egyik legnépszerűbb helye idén télen már a hírekbe került egy nagyobb büntetés miatt – akkor a törzsközönség dobta össze számukra az összeget. Ez is mutatja, hogy mennyien szeretik a Központot. A hely előtt lévő ácsingózás igazi generációs választóvonal, ráadásul sokaknak a top 5-ben volt a mi hiányzik legjobban a karantén alatt" versenyben. Mivel várhatóan nagyon sokan lesznek a nyitás napján, fokozott óvatossággal vegyüljünk!

12/15

fellini r

Budapest egyik legnépszerűbb nyári létesítménye a Rómain is úttörőnek számított – és bár azóta jóval több kedvenc is nyílt a Dunának ezen a szakaszán, a csíkos napozóágyakkal tarkított Fellinit nehéz überelni. Asztalfoglalás nincs, de készülődés és építkezés már van, úgyhogy elő a biciklikkel, és jó idő esetén szombaton tekerjünk ki!

13/15

Bestia

A Bazilikával szembeni Bestia teraszán mindig jó ücsörögni – ha szombaton szép lesz az idő, tökéletes helyszín a visszatéréshez! A Bestiát ismerve jó falatokban, izgalmas italokban és remek hangulatban biztosan nem lesz hiány!

14/15

Ibolya Espresso

A város másik nagy retró kedvence a Bambi mellett a Ferenciek terén lévő Ibolya. Bár az elmúlt években sokat változott, nem feltétlenül a legeslegjobb irányba, a hangulat még mindig a régi. Ráadásul a környéken kevés a közönségkedvenc teraszos hely, úgyhogy ha szombaton arra járunk, nevezzünk be egy Ibolya-féle melegszendvicsre. 

15/15

360 B

A város egyik első és legnépszerűbb rooftop barja, ahol nem csak nyáron és nem csak este érdemes menni – hiszen vannak délelőtti jógaórák, brunchok, télen pedig fűtött igluk –, már nagyon hiányzott nekünk. Szombaton ők is nyitnak, a Facebookon ígértek szerint rengeteg izgalmas koktéllal várják azt, aki a leggyorsabban foglal asztalt a hétvégi naplementenézéshez!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A