Keresés EN

Kultúra

7 érdekes kiállítás, amit látni kell az ősz folyamán

Az ősz a kiállítások időszaka, ilyenkor bőségesen válogathatunk a különböző tárlatok között, és ez nincs másként idén sem. Ezúttal 7 kiállítást ajánlunk nektek az év utolsó harmadára, köztük a World Press Photo-val, a Csillagok Háborúja-kiállítással és a Godot Galéria 20 éves jubileumi tárlatával.

1/7

Három szín / Mai Manó Ház

Több mint 100 évvel ezelőttre, a cári Oroszország idejére repít vissza bennünket a Mai Manó Ház augusztus végén nyílt kiállítása. A Szergej Prokugyin-Gorszkij fotóit bemutató tárlat különlegessége, hogy színes képekről van szó, hiszen a fotográfus a saját maga által tervezett, három színszűrővel rendelkező géppel készítette el a képeket. A fotók a forradalom előtti években, 1909 és 1915 között készültek.

 • Mikor: keddtől vasárnapig 12:00-19:00-ig
 • Meddig: 2019. október 6-ig
 • Jegyár: 700-1500 Ft

2/7

Radisics Milán: Sur/Real Lands / Faur Zsófi Galéria

Radisics Milán ezúttal Spanyolországban, Zaragoza és Toledo környékén készített légifotókat az odafentről egészen szürreálisan kinéző mezőgazdasági földekről. A felülnézetből absztrakt alkotásoknak is beillő területeken az egykori vízfolyásokban kizárólag olívát és búzát termesztenek, melyek tűrik a nyári hőséget és szárazságot is, a helyi gazdálkodók pedig valószínűleg nem is sejtik, milyen látványos „festményeket” hoztak létre munkájukkal.

 • Mikor: hétfőtől péntekig 12:00-18:00-ig
 • Meddig: 2019. október 6-ig
 • Jegyár: ingyenes

3/7

A Godot Galéria 20 éves jubileumi kiállítása / Godot Galéria

Az idén 20 éves Godot Galéria nagyszabású kiállítással ünnepli a kerek évfordulót, a jelenleg a galériával együtt dolgozó valamennyi művész alkotásaiból válogattak a jubileum alkalmából. Bukta Imre, drMáriás, feLugossy László, Gaál József, Nagy Kriszta, Szikora Tamás és Ujházi Péter is négy-négy művel szerepel, ráadásul kizárólag olyan alkotásokról van szó, melyek ma már jelentős magángyűjteményekben találhatóak meg.

 • Mikor: keddtől péntekig 09:00-14:00-ig, szombaton 10:00-13:00-ig
 • Meddig: 2019. október 12-ig
 • Jegyár: ingyenes

4/7

World Press Photo Kiállítás 2019 / Magyar Nemzeti Múzeum

A 2019-es World Press Photo Kiállításon kevésbé dominál a brutalitás, cserébe jóval több történetet ismerhetünk meg a képeknek köszönhetően. A második alkalommal a Magyar Nemzeti Múzeumban látható tárlaton magyar fotós munkájával is találkozhatunk a díjazottak közt, hiszen Máté Bence nyerte a természetfotó kategóriát. Kísérőkiállításként Borsi Flóra képeit nézhetjük meg, neki ez az első nagyszabású kiállítása idehaza, miután korábban már olyan helyszíneken is bemutatkozhatott, mint a párizsi Louvre vagy a londoni Saatchi Gallery.

 • Mikor: keddtől csütörtökig és vasárnap 10:00-18:00, pénteken és szombaton 10:00-20:00
 • Meddig: 2019. október 23-ig
 • Jegyár: 1000-2100 Ft

5/7

Nadja Massün: Intim Univerzum / Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Nadja Massün francia-magyar származású fotográfus fekete-fehér képei egyszerre mutatják meg a valóságot és egyszerre rugaszkodnak el attól, ugyanakkor mindvégig rendkívül személyesek maradnak. Pályafutásának kiindulópontja családtagjainak és a közöttük lévő érzelmi, bizalmi kapcsolatoknak érzékeny bemutatása volt, de további munkáiban is megőrizte ezt az irányt.

 • Mikor: hétfőtől vasárnapig 08:00-19:00-ig
 • Meddig: 2019. október 27-ig
 • Jegyár: ingyenes

6/7

Az utca nem játszótér - A gördeszkázás története Budapesten, 1978-2019 / Deák 17 Galéria

A Deák 17 Galéria rendhagyó, s egyben hiánypótló kiállítása a budapesti gördeszkás szubkultúra történetét mutatja be a 70-es évek végétől, egészen napjainkig. A tárlat rávilágít a szocializmus utolsó két évtizedében felnövekvő generáció útkeresésére, de a témának aktualitása is van, hiszen a 2020-as tokiói olimpián szerepel majd először a gördeszkázás.

 • Mikor: keddtől péntekig 10:00-18:00-ig
 • Meddig: 2019. december 14-ig
 • Jegyár: ingyenes

7/7

Csillagok Háborúja - The Fans Strike Back / Bálna Budapest

Decemberben érkezik a mozikba a legújabb Csillagok Háborúja epizód, Skywalker kora címmel, ehhez kapcsolódóan érkezett Budapestre szeptember közepén a The Fans Strike Back kiállítás, ráadásul az első filmet éppen 40 éve mutatták be Magyarországon. A Bálnában helyet kapó kollekció közel 1500 négyzetméteren mutatja be a korábbi részek hivatalos és gyűjtői darabjait, valamint különböző művészek egyedülálló munkáit.

 • Mikor: keddtől péntekig 12:00-20:00-ig, szombaton 10:00-21:00-ig, vasárnap 10:00-19:00-ig
 • Meddig: 2019. december 31-ig
 • Jegyár: 3400-4900 Ft

Hasonló tartalmak

Kultúra

Tandori 85

December 9-én Tandori Dezsőre emlékeznek a Három Hollóban. A költő 85. születésnapja alkalmából szervezett összművészeti esten lesz Tandori gombfocitorna, kerekasztal olyan művészekkel, mint 6363, Simon Márton, Závada Péter, 19 órától pedig koncert zárja a programokat.

Kultúra

Nyílt nap a Kelenhegyi úti Műteremházban

December 10-én egy egyszeri programsorozaton való részvételre nyílik lehetőségünk: a Kelenhegyi úti Műteremház kapuja kitárul, az alkotó művészek lakásajtajai megnyílnak, és betekintést nyerhetünk műtermeikbe, lakásaikba. A ház belső és külső terei is életre kelnek: lesz lépcsőházi kiállítás, művészettörténeti és építészettörténeti séták, felolvasószínház és gyermekprogramok is.

Kultúra Szponzorált

Grecsó Krisztián: Tíz eszkimó – Pezsgős szilveszter a Katonában

Tölthetjük kultúrával is a szilvesztert, december 31-én ugyanis a Tíz eszkimó előadással és pezsgőzéssel várnak a Katona József Színházban. A színdarab szövegét Grecsó Krisztián írta, és Máté Gábor rendezte.

Szponzorált Kultúra

Tarnóczi Jakab és Varga Zsófia: Extázis

Az Extázis című előadás felfedezésre szólítja a nézőt. Egy konstruált miniuniverzumba invitál, egy színpadra sűrített, alternatív Budapest-labirintusba. A több szálon és több idősíkon futó multimédia-esemény egy csapat fiatal mindennapjait követi végig, akik arra az egyszerű kérdésre keresik a választ: hogyan lehetne jól vagy legalább jobban lenni? A zene, a tánc, a színház és a film formanyelvét használva áll össze az Extázis sajátos világa. Ebben a világban elmerülve minden néző a saját narratíváját rakhatja össze dialógusokból és képekből. A bemutatón december 16-án vehetünk részt.

Neked ajánlott

A