Most a Nemzeti Múzeumban mindenki megalkothatja saját Barbie menyasszonyát!

Barbie-val, minden idők egyik legnépszerűbb játékával találkozhatunk a Nemzeti Múzeumban, a Magyar Menyasszony kiállítás kísérő programjaként. Első alkalommal – anyák napja alkalmából – május 4-én készíthetnek a látogatók saját tervezésű esküvői ruhákat neki, de a sorozat folytatódik. 

A legendás baba, amely nemrégiben óriási filmsikert is elért, idén már 65 éves, tervezője, Ruth Handler, a Mattel cég egyik megalapítója egy utazása során nyert ihletet hozzá, majd az Egyesült Államokba visszatérve került a piacra. A Barbie-menyasszonyiruha-készítő workshopot a Nemzeti Múzeum több partnerrel együttműködve valósítja meg. A kreatív alkotáshoz az inspirációt és a hátteret a Magyar Menyasszony kiállítás ruhakölteményei adják, a workshop során a résztvevőket pedig Földi Andrea jelmeztervező és a KreaTour csapata segíti szakmai tanácsokkal, praktikus tippekkel, gyakorlati fogásokkal.

A Mattel mindenkinek, anyáknak és lányoknak is egy-egy Barbie babát ajándékoz, és a ruhákhoz szükséges anyagokat a fenntarthatóság jegyében a Daalarna biztosítja. A programon való részvételhez előzetes varrástudás nem szükséges. A legelső Barbie baba 1959-ben debütált, és azóta rengeteg különböző foglalkozású verzió jelent meg belőle, egyedülálló módon lett popkulturális ikon, és Barbie-val, minden idők egyik legnépszerűbb játékával találkozhatunk a Nemzeti Múzeumban, a Magyar Menyasszony kiállítás kísérő programjaként.

A workshopok időpontjai a múzeum honlapján láthatóak!

Címkék