Olyan divattervezők, dizájnerek és más kreatív szakemberek által alapított hívott showroomokat mutatunk, amelyek megmutatják, hogy a kreativitás és az üzleti érzék bizony nem zárják ki egymást.

1/6

-

Sok-sok dizájner fejében meg sem fordul, hogy saját boltot nyisson, hiszen minden idejét lefoglalja a tervezés, az önálló márka építgetése. Szívesebben keresnek inkább egy már bejáratott boltot, ahol sok más tervezőhöz hasonlóan 'polcot bérelnek', vagy más konstrukcióban mutatják be újdonságaikat. Vannak azonban olyanok is, akiket nemhogy nem terhel le a komoly koncentrációt igénylő egy saját üzlet fenntartásával járó feladattenger, de valósággal lubickolnak benne: jó érzékkel és finom ízléssel választanak tervezőtársakat, odafigyeléssel fordulnak a vevőkhöz, szívesen működnek együtt más kreatívokkal, egyszóval magukénak érzik a vállalkozás minden egyes rezdülését. S valljuk be, ennek az odaadó gondoskodásnak mi, a vásárlók örülhetünk a legjobban.

Éva szobája olyan akár egy nappali, ám a tárolóbútorok helyén ruhákkal teli sztenderek, a polcokon pedig táskák ékszerek és formatervezett szemüvegkeretek sorakoznak. Marillai Évi, az INQ divatmárka alapítója és Járadi Judit, a Jurekka tervezője évek óta ismerik egymást, s a köztük és a márkáik között lévő összhang adta a közös együttműködés ötletét. Egy olyan bensőséges atmoszférájú helyet szerettek volna, amely bemutatóteremként is működik, de találkozók, megbeszélések bonyolítására, sőt kisebb események befogadására is alkalmas. Az Eva's Room egyelőre kevés, ám annál koherensebb összképet hozó tervezővel működik együtt és az eredmény nem csupán az egymáshoz szuper jól passzoló termékekből álló kínálat, de egy komplett életérzés is egyben!

Forgalmazott márkák: INQ, Jurekka Leanea jewelery, Thinwood
Nyitva tartás: kedd-csütörtök: 12.00-18.00, vagy előre egyeztetett időpontban
Weboldal
e-mail

Ács Ilona nevét talán kevesebben, de az általa alapított, saját tervezésű elegáns bőrtáskákat kínáló LAONI nevét vélhetően jóval többen ismerik. A márka már jó néhány éve visz igencsak sikeres boltot, sőt egy ideje a saját kollekciók mellett más hazai tervezők újdonságait is bemutatja. A bulinegyed szélén, íves árkádok alatt található üzletet nemrégiben külsejében és koncepciójában egyaránt újra szabták a tulajdonosok. Az átkeresztelt concept store-ban az alapító brand és más hazai tervezők ruhái és divatkiegészítői mellett kiemelt szerepet kap a fiatalabb generáció, s a környezettudatosság, a fenntartható elvek mentén dolgozó alkotók. A La Vision a divat és a dizájn népszerűsítését is fontosnak tartja, ezért időszaki kiállításokat is szerveznek, plusz az üzlethez immár egy kávézó is kapcsolódik.

Forgalmazott márkák: Alpa Gloves, ARTISTA, bySigne, Cocoon Manufactúra, Ilyés Juli, Fabala, Lantos Judit, LAONI, Licorice, LILLA PAPAI, Mastro design, Paper Up, Personal Perception, Soie Essentielle, WYHOYS Nyitva tartás: hétfő-szombat 10:00-19:00 Facebook-oldal

A minőségi bőrtáskákra és más bőr kiegészítőkre fókuszáló Juhász Dóra és divat- és bőrtervezőként egyaránt dolgozó Szerencsés Gabo a diploma megszerzése óta közösen dolgozik, ám márkáik kinőtték a 'műhelyi' kereteket, s a fejlődés következő állomásaként saját, utcafrontos üzletet nyitottak. 'Lucky' és 'Shepherd' társakra is vágyott, ezért más márkák számára is otthont kínáltak; egy olyan platformot, ahol közösen építhetik saját ügyfélkörüket, kiküszöbölve a bizományos értékesítési forma hátrányait. A csatlakozó tervezőket a kivételes minőség és az egyediség köti össze, ám stílusában annál változatosabb az üzlet kínálata, hiszen a letisztult és az extravagáns stílust kedvelők mellett az elegáns és romantikus vonalra vágyok is találnak itt ruhákat, táskákat, ékszereket és más divatkiegészítőket. Utóbbi kategóriában a férfiakra is gondolnak.
Forgalmazott márkák: Juhász Dóra, Gabo Szerencses, Camou, Emese B Design, FANNI'S jewelry, Folenta,Janka Arnoczy, Király Fanni Ékszer, Lazlo Wear, Madme, Mania By Eeve, Samea Noori
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök: 10:00-18:00, péntek: 10:00-20:00
Weboldal
Facebook-oldal

Egységes, visszafogott, már-már minimalista stílusban gondolkodó brandeket mutat be közös boltban az 1975 fashion concept két alapítója, Györe Nikoletta és Kupi Szimonetta. Saját, sok éve működő és sikeres márkájuk alapelveit ültették át a bolt koncepciójára, és olyan alkotókat hívtak meg, akik funkcionális, laza, ugyanakkor karakteres darabokat kínálnak, legyen szó ruhákról, ékszerekről, vagy éppen cipőkről. A válogatás során már bevezetett és kevésbé ismert márkák egyaránt felkerültek a palettára. A cél egy olyan érzékeny közönség megszólítása volt, amely számára fontos az egyediség, de a mindennapokban is jól hordható, a divat gyors változásának ellenálló, ugyanakkor stílusos holmikat keresnek.

Forgalmazott márkák: 1975 fashion concept, AGNESKOVACS, ZWANA Veronique Amati, Flow, DYAN, Barkart, Marianna Herrhofer
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 11:00-20:00, szombat: 10:00-20:00 Facebook-oldal