Keresés EN

shopping

Kerámiamustra - az 5 legizgalmasabb magyar tervező újdonságai

A kézzel készült kerámiák hatalmas divatja Budapestet is meghódította. Csúcsra járnak a slow mozgalmak. Új, a korábbinál kissé őszintébb irányt vett a gasztronómia, és hódít az egyszerűség és a természetesség. Nem csoda, hogy az ételek mellett a hozzájuk kapcsolódó tárgyak köre is átalakul. Egyre több fiatal designer készít hétköznapi használatra is alkalmas étkezési kerámiákat, többen közülük valóban világszínvonalon. Elmerültünk egy kicsit a témában, és máris mutatjuk milyen tehetségeket találtunk!

Minden sorozata egy-egy önálló kis univerzum – ami nem is csoda, hiszen rendszerint megrendelésre dolgozik –, minden részletében passzol az adott funkcióhoz vagy éppen a megbízó igényeihez és a brandjének karakteréhez. Tünde hatalmas empátiával veti bele magát egy-egy feladatba, számára kifejezetten inspirálóak a személyes találkozások során szerzett benyomások. Porcelán és kő edénytárgyait fatüzes égetéssel készíti, amely hosszadalmas, ugyanakkor komoly szellemi és fizikai igénybevételt jelent, hiszen órákon keresztül kell őrizni a tüzet, ellenőrizni a megfelelő hőmérsékletet. Munkáit a gasztrorajongók jól ismerhetik, hiszen ő tervezte a budai Tanti étterem, illetve a ZHAO ZHOU teázó készleteit, jelenleg pedig Palágyi Eszter séffel a Costes étterem számára készít egy vadonatúj kollekciót.

WEB
Facebook
Rendelhető
Árak: csészék 3800 forint, tányérok 5000 - 10 000 forint

2/5

Kezemura

Mindennapi használatra szánt, kézbe simuló ivópoharak, kannák és tálkák sorával indította márkáját Somoskői Gábor. Kifejezetten visszafogott formákkal dolgozik, tárgyait a finom árnyalatok, a festett vagy éppen maszkolással elért geometrikus dekorok teszik egyedivé és nagyon is maivá. A Kezemura edénykéit a tervezőjét ért hatások – utazásokon, kirándulásokon szerzett élmények, újonnan felfedezett technikák és színek – alakítják, és persze figyelembe veszi vásárlói kéréseit is. Fontos számára a tárgyakhoz fűződő viszonyunk, és arra törekszik, hogy kerámiáinak használata különleges élményt jelentsen. A konyhai vonal mellett nemrég egy újabb együttműködésbe fogott: a vágott virágokra, cserepes növénykékre és a hozzájuk kapcsolódó tárgykultúra fejlesztésére szakosodott Wild Flower Bar számára készített natúr fehér és szürkékre hangolt, a cserepeseket tökéletesen kiegészítő kaspókollekciót.

WEB
Facebook
Rendelhető
Kapható: The Garden Studio, Mono art & design, Csendes - A Pesti Szatócs, Wild Flower Bar (kaspókollekció)
Árak: csészék 3500 - 4500 forint, bögrék 3800 - 6000 forint, tálak: 4000 - 6500 forint, kaspók: 5000 - 8000 forint

Szentendrei műhelyében készíti az egymással tökéletesen kombinálható, a lehetőségek végtelen arzenálját kínáló porcelán- és kerámiakészleteit. Rendkívül kifinomult tálai, tálkái, tányérjai egyszerű lapokból készülnek, amelyek később különleges felületű, pasztelltónusú matt vagy fényes mázat kapnak, amelyek zömét maga Judit készíti. Egyre többször dolgozik kőedénnyel és porcelánnal, mert a magas égetési hőfoknak köszönhetően ezek az edények remekül bírják a gyűrődést akár nagyobb igénybevétel esetén is. A tervező munkáiból nem hiányzik az irónia és a humor sem: aprócska figurákkal benépesített fotósorozataival nem csupán helyes sztorikat „tálal”, és szórakoztat, de arra is remek módot talált, hogy tárgyainak gyönyörű faktúráját közelebbről is bemutassa.

WEB
Facebook
Rendelhető
Kapható: Artushka, FIAN Koncept, Magma, Mono art & design, WAMP Árak: tányérok, tálak, csészék 1500 - 6000 Ft.

Műhelyét a szakma ma már az országhatárokon túl is ismeri, sőt elismeri. Elsősorban éttermi megrendelésre készít fatüzelésű kemencében égetett kerámiákat, amelyek olykor sok-sok hónap közös ötletelését követően öltenek formát. Megbízói között olyan éttermek szerepelnek mint az Olimpia vagy a TOKIO Étterem, a MÁK Bistro, az Innio Borbár, a KNRDY vagy legutóbb a St. Andrea Wine & Gourmet Bar. Emellett építészeti projektekhez is szívesen kapcsolódik, és előszeretettel vállal egyedi megrendeléseket. A gyári minőséggel vetekedő tárgyait fesztelenség jellemzi, formaviláguk, karakterük hosszas kísérletezés eredménye. Edényeit a tűz és a hamu spontán felületképző játéka teszi különösen izgalmassá, személyessé. Kizárólag korongon vagy szabad kézzel dolgozik, a mázakhoz saját receptúrát fejlesztett ki, kerüli a sorozatgyártásban megszokott eljárásokat. Termékei budapesti bemutatótermében tekinthetők meg előzetes bejelentkezéssel.

WEB
Facebook
Árak: kérésre

5/5

Mastro

A fiatal tervező, Strohner Márton termékei között egyedi tervezésű, kézzel készült kis szériás használati tárgyak, ékszerek és lakberendezési kiegészítők egyaránt megtalálhatók. A Mastro kínálatában okosan simul össze a minőség és a funkció, legyen szó aprócska sótartókról, minimalista konyhai tárolókról, ivópoharakról vagy éppen izgalmas formavilágú vázákról. A márkára jellemzőek a kellemes pasztellárnyalatok és a rendkívül frissnek ható matt és klasszikus mázas felületek. A kollekció folyamatosan újabb darabokkal bővül. A tervezőt jelenleg a porcelán és a fény kölcsönhatása is foglalkoztatja, ennek felhasználási lehetőségeit kutatja. A nagy méretű porcelánlámpákból és vázákból álló vadonatúj kollekció várhatóan az év végére lesz elérhető.

WEB
Facebook
Rendelhető
Kapható: ,
Árak: Muffin - só- és borsszóró 3200 forint, Muffin váza 31 700 forint, Timeless fali óra (S/L): 19 000 forint / 31 700 forint, Mouflon lámpa 108 000 forint

Hasonló tartalmak

Ha más kell, mint a zokni és a tusfürdő – Karácsonyi vásárok, ahol magyar termékekből válogathatunk

?>

Közeledik a karácsony, ideje az ajándékok beszerzésének. Ezekben a karácsonyi vásárokban hazai tervezők, kézművesek termékei közül válogathatunk.

Elegáns ajándékok és nagy koccintások – Innen vásárolj italokat az ünnepekre

?>

Hat helyet ajánlunk, ahonnan könnyedén, akár az otthon kényelméből, online is beszerezhetitek az ünnepi italokat.

Puha és meleg talpalávaló – 6 magyar szőnyegmárkát ajánlunk

?>

Különösen a szürke téli napokon dobja fel a lakást egy-egy csodás szőnyeg. Hat magyar márkát ajánlunk gyönyörű darabokkal.

Shopping

Bormennyország, pezsgőparadicsom és a párlatok otthona – Budapesten már 6 helyen várnak a Radovin italszaküzletei

?>

A Radovin hangulatos italszaküzleteit Hidegkúttól kezdve Gazdagréten, Újbudán és Óbudán át Zuglóig számos helyen megtaláljuk.

Neked ajánlott

A