A divattervezők mindig egy-két lépéssel az aktuális szezon előtt járnak, s ők már pontosan tudják, mit is hordunk majd néhány hónap múlva. Nincs ez másképp a budapesti magyar márkák esetében sem, amelyeknek a showroomjaiba már beköltöztek a tavaszi-nyári holmik. Öt tervezőt látogattunk meg, akik villáminterjúinkban elárulták, melyek a legújabb kollekcióik kedvenc darabjai, és hogy szerintük mi az, ami nem hiányozhat a ruhatárunkból!

1/5

ÉMÉ

We Love Budapest: Mi jellemzi az aktuális kollekciót?
ÉMÉ: A tavaszi-nyári szezonra tervezett Summer in the City sorozatot a déli nap sugarai és játékos árnyékok sokasága inspirálta. A darabok különlegességét a pasztellszínek és az élénk árnyalatok összhangja adja, a fülledt városi hangulatát pedig egyedi, trópusi növényeket idéző printekkel, organikus mintákkal és geometrikus szabásvonalakkal jelenítettük meg. Kizárólag természetes anyagokat használunk, így a ruháink kényelmes viseletet nyújtanak még a legnagyobb hőségben is.

WLB: Melyik összállítás a kedvencetek, és miért?
ÉMÉ: Két kedvenc lookot emelnénk ki. A light blue farmeringünk tökéletes nyári választás, s mivel finom farmeranyagból készült, nagyon kényelmes érzetet biztosít viselője számára, ráadásul a szabása is rafinált: egyszerre lezser, mégis csinos. A második kedvencünk a pasztellpink printelt aszimmetrikus ruhánk, amely nemcsak a hétköznapokon, de egy esti randin is tökéletesen megállja a helyét.

WLB: Mit tartotok a szezon kulcsdarabjának?
ÉMÉ: Idén nyáron ismét teret követelnek a vibráló élénk színek, kötelező darabok lesznek a fodrozott fazonok és a vállat megmutató felsők.

Instagram
Facebook
Kapható: One Fashion Budapest
Ár: 8000-30 000 forint között

WLB: Mi jellemzi az aktuális kollekciót?
KELE: A tavaszi/nyári kollekciót egy magyar népmese, a Zöld Péter, vagy másként A mindentlátó királylány története inspirálta. A klasszikus, letisztult formák a főhős segítőit megjelenítő puha, szellős, kötött struktúrákból épülnek fel. A mese legfőbb motívuma, a rózsa, változatos formákban jelenik meg a különböző darabokon: szóló mintaként a közepében elbújt kiskondással, illetve struktúraként és farmerhatású terülő mintaként. A finom pamutból készült pulóverek, pólók, pólóingek, sortok és ruhák Jacquard-mintáin a rózsa mellett halakkal és a madarakkal is találkozhatunk. A kollekció színeit a mese szereplői határozták meg, így kerültek bele a kék és a zöld különböző árnyalatai, a barna, az arany, valamint a rózsa színei, a halvány rózsaszíntől az izzó vörösig.

WLB: Melyik összállítás a kedvenced, és miért?
KELE: A személyes kedvencem egy zsebes, rózsás Jacquard-mintás oversized pólóruha, mert kortól és testalkattól függetlenül mindenkinek jól áll.

WLB: Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?
KELE: Az idei szezon kulcsdarabja az inspiráció esszenciáját megfogalmazó Jacquard-mintás hátú bomber-kardigán, mely rendkívül jól kombinálható sportos és elegáns darabokkal egyaránt.

WEB
Facebook
Kapható: online, shop The Garden Studio
Ár: kérésre

3/5

ARTEP

WLB: Mi jellemzi az aktuális kollekciót?

ARTEP: Az Antigravity névre keresztelt kollekciót a keleti selymek könnyedsége, az egymásra rétegzett és egymás mellé helyezett különböző textúrák játéka, a légies, könnyed szabásvonalak jellemezik, amelyek kényelmesek, jól hordhatóak és szerintünk sok-sok szezonon átnyúló tartós értéket képviselnek.

WLB: Melyik összállítás a kedvenced, és miért?

ARTEP: A pántos maxiruha a fehér bőr hátizsákkal kiegészítve nagyon izgalmas összehatást kelt. A ruha két különböző vastagságú anyagból készül, áttetsző voile-ból és selyemszaténból, amelyek száriként vonják körbe a viselőjüket. Az egyik meghatározó idei trend a vállak szabadon hagyása, ez a ruha is egy szinte láthatatlan vállpánttal készül.

WLB: Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

ARTEP: Több olyan trendelem is van, amit kicsit finomítva és átértelmezve beépítettem a kollekcióba. IIyen például a fodrok illetve a csillogó anyagok használata, amit bátran hordhatunk, most nem lehet túlzásba vinni. Ezt a vonalat képviseli a színes lurex-szálas trikóruhánk.

WEB
Facebook
Kapható: Online, Paloma
Ár: 17 900 - 34 900 forint

WLB: Mi jellemzi az aktuális kollekciót?

B&O: A kollekció inspirációja a Her című film, amelynek főszereplője valós emberi kapcsolatok híján egy magát Samanthának nevező operációs rendszerrel alakít ki kapcsolatot, majd szeret bele. A film azzal szembesít, hogy szituációkba, fantáziákba vagy akár gépek által generált indentitásokba is képesek vagyunk beleszeretni. Kollekciónkon ezt a történetet visszük végig. A ruhák színei, mintái is ezt az urbánus, a film helyszíneként szolgáló Shanghai és Los Angeles karakterének keverékéből létrejövő soft fictiont adják vissza, s a kollekció napjaink egyre testetlenebb kapcsolataira reflektál.

WLB: Melyik összállítás a kedvencetek, és miért?
B&O: A piros-fehér mintás ingruha és az overall. Mindkettő nagyon karakteres darabja a női kollekciónknak, az anyagot és a sziluettet illetően egyaránt. Jól variálhatóak, sportcipővel és magassarkúval egyaránt viselhetőek. A férfikollekciónk leghangsúlyosabb darabja a királykék short, amely fehér lyukacsos betéttel kombinálva a hetvenes évek sportöltözetéhez nyúl vissza.

WLB: Mit tartotok a szezon kulcsdarabjának?
B&O: Az ingruháinkat és a férfishortunkat.

WEB
Facebook
Kapható: saját showroom
Ár: 14 000 - 37 500 forint