A toplistákat a legtöbben nagyon szeretjük. Így vagytok ezzel ti, a We Love Budapest olvasói is, hiszen a 2015-ös esztendő legolvasottabb cikkeinek jelentős része ilyen jellegű összeállítás volt. Megnéztük a statisztikát és előkerestük a 10 legnépszerűbb írást, hogy stílszerűen egy toplistába gyűjtve elétek tárjuk. Az első helyezetten egy kicsit meglepődtünk.

1/10

#10 Öt új terasz Budapesten

Bejártuk a várost augusztus végén, és leteszteltük az újonnan megnyitott teraszokat, no meg a helyeken kapható fröccsöket. Az öt legjobb közé befért a Gellért Söröző & Brasserie, ahonnan remek kilátás nyílik mind a hotelre, mint a Dunára, sőt még a Szabadság-szoborra is; a Bálna Terasz, ahol a szerencsétlenül pozicionált bicikliút ellenére a naplementék közel telt házasak; az első randira szívből ajánlott Filo Bar; a Sirály Sétány, amely tágas és már most jól kihasznált, valamint az erős fröccskínálattal bíró Új Budai Parkszínpad.

2/10

#9 Képregény-kávézó nyílt az Astoriánál

Mi lenne, ha létezne egy olyan hely a városban, ahol képregényhősök között lazulhatnánk? Az a helyzet, hogy lett ilyen: a Comix Coffee. A kávézó nagy egyetemek közelében, az Astoria és a Kálvin tér között található, és a fiatalokat, valamint a kockákat lőtte be célközönségként – no meg a mi olvasóinkat, hiszen a 7 ezer fölötti lájkok száma azt mutatja, hogy sokan szerettek szuperhősök társaságában latte macchiatózni.

3/10

#8 Gofri és shake a legfelsőbb szinteken

Ébred a Móricz Zsigmond körtér környéke is, 2015 augusztusa óta pedig valódi zarándokhely lett az édesszájúak körében. Sőt, azok is a Sweetheartba járnak, akik az igazi liège-i tésztás gofrira esküsznek – arra, amelyikben gyöngycukor van, ami nem olvad el sütés közben, ezért kristályosan roppan. Hihetetlen feltétarzenállal, valódi cukorsokkal hívogat a budai gofribár.

4/10

#7 A legjobb használtruha- és vintage boltok Budapesten

Budapesten rengeteg időkapun, más néven vintage boltba belépve repülhetünk vissza az elmúlt évtizedek divatvilágába, az ilyen butikoknál pedig csak használtruha-üzletből van több a fővárosban. A lista hetedik helyéig jutott összeállítás azt bizonyítja, hogy szerettek válogatni alacsony árak és barátságos légkör mellett a szuper ruhák, cipők, táskák és egyéb kiegészítők között.

5/10

#6 Ilyen volt és ilyen lesz a Széll Kálmán tér

Ha az egykori Moszkva térre gondolunk, elsőként a kannás bortól rámenős punkok, az illegális 'rabszolgapiac' és a kosz jut eszünkbe. Még a város kevésbé vonzó részeiben is kevés olyan hely van, amelyikre annyira ráfér a felújítás, mint Buda egyik legfontosabb terére. A rekonstrukció kapcsán megnéztük, hogyan változik a környék képe, és bemutattuk a legújabb látványterveket.

6/10

#5 Szuper reggelik Budapesten

'Reggelizz úgy, mint egy király!' – tartja a mondás. Mi is ezen az elven vagyunk, s amellett, hogy a városban rengeteg jó pékséget találunk, sok hely készül kimondottan reggelire való ajánlatokkal. A megszokottabb, ismertebb reggelizőpontokat most újabbakra cseréltük. Az ötödik hely azt mutatja, hogy szeretitek királynak érezni magatokat.

7/10

#4 Tizenkét kötelező klisé új budapesti hely nyitásához

Egy könnyed kis ironikus összeállítás arról, amit a mindennapi munkánk során itt-ott megtapasztalunk. Első kézből tudjuk mindig, hogy mikor, hol, kik nyitnak valami újat, s azt is, hogy mennyiben fog különbözni a már meglévőktől. Súgunk: néha semmiben. Élcelődtünk egy picit.

8/10

#3 Ilyenek vagyunk mi, budapestiek

Irónia vol 2: a budapesti kasztok léteznek. Kétségtelen, hogy a 2 milliós magyar fővárosban megtalálhatóak bizonyos tipikus csoportok, amelyek tagjait egy kerülethez való kötődés, egy specifikus életmód, bizonyos közös célok vagy éppen a máshonnan származás tart össze. Összegyűjtöttünk 9 budapesti archetípust, felnagyítottuk az összes szerintünk rájuk jellemző tulajdonságukat, majd az egészet megfűszereztük egy gondolatnyi gonoszkodással.

9/10

#2 Budapest legújabb burgeres helyei

A burgerforradalom mint kifejezés olyannyira elcsépeltté kezd válni, hogy jóérzésű ember már nem is igazán használja. Ti mégsem unjátok a hamburgeres írásainkat, sőt, a legújabb helyeket összelapátoló cikk konkrétan a legolvasottabb gasztrotémájú anyag lett 2015-ben. 11 burgerező szerepel az összeállításban, melyet maga a Burgerpápa áldásával szabadítottunk rátok.