1/8

Séf utcája

Bíró Lajos lett az első telepesek egyike a piac galériáján tavaly decemberben. A Séf utcájában autentikus környezetben valósítják meg a minőségi, házias delit és hentesüzletet - az egész tulajdonképpen egy felturbózott kifőzde, ahol az árak egy kicsit ugyan magasabbak, mint egy irodai menzán, de a minőség miatt az ember szívesen kifizeti a különbözetet. A választékban olyan ételek vannak, mint az Eszterházy vadas marha bangkoki stílusban, a pacalpörkölt, a kemencés töltött káposzta, a sólet, a bundáskenyér, a bizarr melegszendvics, vagy a békebeli lecsókolbász. Az ételek 1400-1700Ft között mozognak.

2/8

Buja Disznó(k)

Bíró Lajos és csapata 2015 őszén hívta életre a Buja Disznó(k) nevű helyet a Belvárosi Piacon. A játékos névből már sejthető, hogy a fő alapanyag bizony a sertéshús lesz, nem hétköznapi köntösben, azon belül is a legmagasabb minőségű, óriás szeleteké a főszerep. A repertoárban helyet kapott többek között a szalontüdő (1700 forint) és a némileg bizarr kinézetű disznóorr is (1400 forint). Vegetáriánusoknak nem ajánljuk.

3/8

Vörös Homár (Bezárt)

Szabó Péter a Hegyvidék Bevásárlóközpontban kezdte el a Vörös Homárt, majd úgy döntött, itt a Belvárosi piacon folytatja. Jól tette. Az alapvetően egy halkereskedésként működő helyen döntően Spanyolországból és Olaszországból érkező tengeri kütyüket vásárolhatunk, de a belőlük készült fogásokat a galérián található étteremben el is fogyaszthatjuk. A választékban található fish&chips (1890-2290 Ft), grill pisztráng (1990 Ft), marinált polip (2690 Ft), garnélanyárs (850 Ft), tejszínes, füstölt lazacos tészta (2290 Ft), vagy paradicsomos, fokhagymás, garnélarákos tészta (2490 Ft).

4/8

Bullseye (Bezárt)

Vörös Homár csapata – felbuzdulva a Belvárosi piac feljlődésén – úgy döntött, hogy a marhahúsra is rámegy. A halas hellyel pont szemben megnyitották a Bullseye nevű boltot, ahol hamburgert, barbeque szendvicset, vagy különböző steaket (2490-7990 Ft) is ehetünk. A hely koncepciója, hogy minden magyar alapanyagokból készül, ezzel garantálva, hogy minden friss és jó minőségű - lehetséges, hogy ezzel akarják kompenzálni, hogy a Homár alapanyagai messziről jönnek.

5/8

Panificio il Basilico - Belvárosi Piac (Bezárt)

Szabi, a pék nevéhez fűződik a Panificio il Basilico, ahol a magyar pékségek szakértelme keveredik az olasz és osztrák hagyományokkal, formákkal, vendéglátási modellel. A helyen kaphatunk többek között dupla kakaós csigát, különféle töltött buktákat, olasz zöldségekkel megpakolt focacciákat és laktózmentes kifliket is. A budaiaknak természetesen marad a Városmajor utcai egység, de mostantól a pestieknek sem kell csak ezért átkelni egy hídon.

6/8

Steamboo (Bezárt)

Nemrég megnyitott Szabó Győző Steamboo-ja is: a fura nevű ételt egy baráti vacsora alkalmával találta fel a színész, amikor egy új metódussal készített pálcikával ehető falatokat sushi helyett. Az algalap nélkül gyúrt lényegében nigiri alapokat, ezeket ízlés szerint pakolta meg halakkal és egyéb hozzávalókkal, majd oldalukra cukkinit tapasztott. Az így elkészült falatok rizspapírba kerültek, szaloncukor formára hajtotta őket és autentikus, emeletes bambusz párolóedényben ressre készítette őket. A steamboo-k ára 370 Ft, de legalább 4 kell a jóllakáshoz.

7/8

Gianni üzletei

A november 27-én nyitott hely a POMO D'ORO kapcsán már jól ismert Gianni nevéhez fűződik, akitől kifejezetten szimpatikus húzás volt, hogy a Hold utcába is elhozta az olasz gasztronómiát. Az étteremtulajdonos viszont nem állt meg ott, hogy egy helyet csináljon, az olasz kultúra szinte minden területét le szerette volna fedni, így már 4 hely is hozzá köthető. Az egyik ezek közül a Pasta & Sugo, ahol street food stílusban ehetünk tésztákat és olasz édességet - a választékban a mindig változó napi ajánlat mellett (1200 Ft) a klasszikus olasz tésztákat találhatjuk meg fixen, szintén 1200 Ft-ért. Rögtön szemben egy pizzaszeletezőt is találunk szintén a Gianni-csomag részeként, itt 490 Ft-ért kaphatunk minőségi pizzaszeleteket, de akár egészben is megvásárolhatjuk 1900 Ft-ért. A családhoz tagja továbbá a nemrég nyílt Via Lattea Gourmet Shop, amely a Nógrád megyei Szente község-beli Maszlik Családi Gazdaság által szállított tejből készítik az olyan olaszos ételeket, mint a mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék. A négy hely közül a Fritú az, amely a legjobban kilóg a sorból, ez egy magyaros beütésű lángosozó, olyan extrákkal, mint a rántott sajtok (450-950 Ft), halrudacskák (690 Ft), vagy a sült krumpli (350 Ft).