Összevetettük azokat a kósza híreket, amelyeket év végén Budapest utcáin hallottunk, és ennek alapján, sok különböző következtetést levonva, az eddigi trendek alapján megpróbáljuk megjósolni, hogy mi történhet az új évben. Az ötletek nagy része ugyan kicsit paranormális, de úgy gondoljuk, hogy ebben a városban semmi sem lehetetlen.

1/6

A Sziget Eye állandó látványosság lesz

Mivel a Sziget Eye majdnem az egész évet az Erzsébet tér felett forogva töltötte, ezért a hivatalos szervek úgy döntenek, hogy miért is ne lehetne belőle egy folyamatosan működő látványosságot csinálni? De hogy még több külföldit felcsalogassanak a kerékre, ezért elhatározzák azt is, hogy egy Duna-parti lokáció sokkal megfelelőbb lenne. A lehetséges helyszínek között lesz a Duna-korzó, a Várkert Bazár és a Lánchíd kellős közepe is.

2/6

A hamburger mint “magyar nemzeti étel”

Ahogyan a Zing Burger, meg az Attaboy és az ehhez hasonló burgerezők teljes gőzzel futnak, úgy egy mozgalom is kialakul majd, amely szerint a hamburgert a paprikás csirke és a gulyás mellett nemzeti ételnek kellenek nyilvánítani. Ennek eredményeként a Michelin-csillagos éttermek felhagynak a szokásos ételeikkel, és degusztációs hamburgermenükre állnak rá.

3/6

A budapesti tetőteraszok a város több pontján feltűnnek

Amint a meleg visszatér, számíthatunk a tetőteraszok robbanásszerű elterjedésére. A lehetséges helyek között van a budai várpalota erkélye, a Szent János-kórház teteje, a Nyugati pályaudvar épülete. Emellett természetesen a korábban megnyílt 360 Bár és a Tip Top Bár is jelen lesz.

4/6

A beerbike-ok átveszik a trolik szerepét a belvárosban

Kihasználva a népszerű sörbiciklik egyre növekvő számát, a város vezetése úgy dönt, hogy a költségek lefaragásának kedvéért állományba állítják őket, hogy azok helyettesítsék a trolikat. Az általában a 70-es és 78-as vonalon járó sörbringákat ezentúl arra köteleznék, hogy út közben felvegyék a megállókban várakozó utasokat, akik valószínűleg nem bánják majd az új szabályozást.

BeerBike
Cím:
1061 Budapest, Király utca 16.
Facebook

5/6

Az egyetemek új kémiaszakot indítanak, amely a kávékra fókuszál

Építve arra a szándékra, hogy az elmúlt időszakban a budapestiek a világ legjobb kávéját szerették volna lefőzni az olyan helyeken, mint a Tamp & Pull, a NOMURI és a Mantra, az ELTE elhatározza, hogy olyan haladó kémiai kurzusokat indít, amelyek a coffee arabica leghatékonyabb lefőzésre okítanak.