Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

A belváros legjobb bisztrói

A legjobb bisztrók népszerűsége elsősorban sokoldalúságukból fakad, hiszen jóval többet kínálnak az étlapon és itallapon fellelhető finomságoknál. Amellett, hogy belső tereik harmonizálnak az adott hely gasztrofilozófiájával, az említésre méltó bisztrók konyhái a kulináris kreativitás szentélyeiként szolgálnak, ahonnan újítások sora indul hódító útjára. Hogy könnyebben eligazodjatok a bisztrórengetegben, összegyűjtöttük a belváros legjeit.

1/7

Pesti Disznó

A színházaktól, bároktól és kocsmáktól roskadozó található a tapas-szerűen apró adagokban tálalt, tradícionális magyar finomságok tárháza. A spanyolos külcsín az enteriőrben is visszaköszön, amelyet meleg színek jellemeznek, és amelynek legdominánsabb anyaga a mélybarna fa. A Pesti Disznót végső soron a kistestvérének is tekinthetjük, hiszen hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a húsalapú fogásokra, amelyek nem mellesleg a médiából is ismert séf, Bereznay Tamás szakértelmét dicsérik.

2/7

Kispiac Bisztró

A vonzáskörzetében fellelhető Kispiac Bisztró - ahogy arról beszámoltunk - szintúgy a hagyományos magyar konyhára építette fel gasztroprofilját. A kínálat sokszínű, és saját kezűleg készített lekvárokkal, kenyértésztával, savanyúságokkal, grillcsirkével, pecsenyével, valamint zöldséges sült krumplival csábít. Mivel a Hold utcai piac szó szerint a szomszédban található, a friss alapanyagok beszerzése gyors és akadálytalan. A menü a napi ajánlatok hiányát széles választékkal és pénztárcabarát árakkal kompenzálja, az enteriőr pedig egy otthonos ebédlőre emlékeztet.

3/7

Borssó (Bezárt)

A (vagy épp a Csendestől) néhány kőhajításnyira megbúvó a francia és a magyar konyha ízeit vegyíti. A régies, fa-dominálta enteriőr első ránézésre nem tartogat különösebb meglepetéseket, de a lényeg ezúttal is a részletekben, vagyis az eklektikus design-apróságokban rejlik. Rendszeresek a magyar borszakma krémjével fémjelzett borvacsorák, a menü pedig nagy hangsúlyt fektet a szezonalitásra.

4/7

Mák Bistro

A és a közelében kanyargó belvárosi utcák egyikében rejtőzik a , amelynek legfőbb célja a csúcsgasztronómia népszerűsítése a távolságtartó sznobizmus teljes mellőzésével. A konyhát, amely az Osztrák-Magyar Monarchia gasztrohagyományait vegyíti a tradícionális magyar ízekkel (illetve olykor francia és egyéb nemzetközi elemekkel), az újításra való hajlam és a kreativitás jellemzi. A Mák Bistro a legkedveltebb budapesti éttermek közé tartozik, így az asztalfoglalás erősen javasolt.

5/7

Klassz Étterem és Borbolt (Bezárt)

Az található körülbelül ötvenféle bort kínál, amelyeket nem csupán helyben fogyaszthatsz, de akár haza is vihetsz. Az enteriőr fiatalos és mintákban gazdag, a térrendezés pedig elsőre zsúfoltnak tűnhet, de ez valójában a bisztró-hangulat, valamint az otthonos atmoszféra malmára hajtja a vizet. A nemzetközi ízeket felvonultató fogások függőséget okoznak, míg a kiszolgálás zavarba ejtően gyors. Budapest egyik kedvenc étterme.

6/7

L’Enoteca

A sokoldalú L'Enotecában 300 palackot számláló, irigylésre méltó borválasztékból szemezgethetsz, amelyeket kóstoláshoz finomhangolt falatokkal, illetve a mediterrán konyha különféle fogásaival kísérhetsz. Az enteriőr egy toszkánai borospince hangulatát idézi, a Duna-parti helyszín pedig illusztris környezetet biztosít egy hamisítatlan olasz lakomához.

7/7

Bock Bisztró (Bezárt)

Az ismert borász nevét viselő Bock Bisztrónak az előkelő Corinthia Grand Hotel Royal alsó régiói adnak otthont. A szezonalitást szem előtt tartó, Bíró Lajos nevéhez fűződő menü rusztikus, valamelyest modernizált magyar fogásokra épül. Az enteriőr és a hangulat a legkevésbé sem harmonizálnak a Corinthia ötcsillagos sajátosságaival, de a tartalom ugye fontosabb, mint a forma. Az üveglap mögé rejtett parafadugókkal feldobott asztalok, a zöld szövettel borított, fajsúlyos fa székek, továbbá a krétával felírt napi kínálat otthonos atmoszférát teremtenek.

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A