Keresés EN

Gasztró

A belváros legjobb bisztrói

A legjobb bisztrók népszerűsége elsősorban sokoldalúságukból fakad, hiszen jóval többet kínálnak az étlapon és itallapon fellelhető finomságoknál. Amellett, hogy belső tereik harmonizálnak az adott hely gasztrofilozófiájával, az említésre méltó bisztrók konyhái a kulináris kreativitás szentélyeiként szolgálnak, ahonnan újítások sora indul hódító útjára. Hogy könnyebben eligazodjatok a bisztrórengetegben, összegyűjtöttük a belváros legjeit.

1/7

Pesti Disznó

A színházaktól, bároktól és kocsmáktól roskadozó található a tapas-szerűen apró adagokban tálalt, tradícionális magyar finomságok tárháza. A spanyolos külcsín az enteriőrben is visszaköszön, amelyet meleg színek jellemeznek, és amelynek legdominánsabb anyaga a mélybarna fa. A Pesti Disznót végső soron a kistestvérének is tekinthetjük, hiszen hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a húsalapú fogásokra, amelyek nem mellesleg a médiából is ismert séf, Bereznay Tamás szakértelmét dicsérik.

2/7

Kispiac Bisztró

A vonzáskörzetében fellelhető Kispiac Bisztró - ahogy arról beszámoltunk - szintúgy a hagyományos magyar konyhára építette fel gasztroprofilját. A kínálat sokszínű, és saját kezűleg készített lekvárokkal, kenyértésztával, savanyúságokkal, grillcsirkével, pecsenyével, valamint zöldséges sült krumplival csábít. Mivel a Hold utcai piac szó szerint a szomszédban található, a friss alapanyagok beszerzése gyors és akadálytalan. A menü a napi ajánlatok hiányát széles választékkal és pénztárcabarát árakkal kompenzálja, az enteriőr pedig egy otthonos ebédlőre emlékeztet.

3/7

Borssó (Bezárt)

A (vagy épp a Csendestől) néhány kőhajításnyira megbúvó a francia és a magyar konyha ízeit vegyíti. A régies, fa-dominálta enteriőr első ránézésre nem tartogat különösebb meglepetéseket, de a lényeg ezúttal is a részletekben, vagyis az eklektikus design-apróságokban rejlik. Rendszeresek a magyar borszakma krémjével fémjelzett borvacsorák, a menü pedig nagy hangsúlyt fektet a szezonalitásra.

4/7

Mák Bistro

A és a közelében kanyargó belvárosi utcák egyikében rejtőzik a , amelynek legfőbb célja a csúcsgasztronómia népszerűsítése a távolságtartó sznobizmus teljes mellőzésével. A konyhát, amely az Osztrák-Magyar Monarchia gasztrohagyományait vegyíti a tradícionális magyar ízekkel (illetve olykor francia és egyéb nemzetközi elemekkel), az újításra való hajlam és a kreativitás jellemzi. A Mák Bistro a legkedveltebb budapesti éttermek közé tartozik, így az asztalfoglalás erősen javasolt.

5/7

Klassz Étterem és Borbolt (Bezárt)

Az található körülbelül ötvenféle bort kínál, amelyeket nem csupán helyben fogyaszthatsz, de akár haza is vihetsz. Az enteriőr fiatalos és mintákban gazdag, a térrendezés pedig elsőre zsúfoltnak tűnhet, de ez valójában a bisztró-hangulat, valamint az otthonos atmoszféra malmára hajtja a vizet. A nemzetközi ízeket felvonultató fogások függőséget okoznak, míg a kiszolgálás zavarba ejtően gyors. Budapest egyik kedvenc étterme.

6/7

L’Enoteca

A sokoldalú L'Enotecában 300 palackot számláló, irigylésre méltó borválasztékból szemezgethetsz, amelyeket kóstoláshoz finomhangolt falatokkal, illetve a mediterrán konyha különféle fogásaival kísérhetsz. Az enteriőr egy toszkánai borospince hangulatát idézi, a Duna-parti helyszín pedig illusztris környezetet biztosít egy hamisítatlan olasz lakomához.

7/7

Bock Bisztró (Bezárt)

Az ismert borász nevét viselő Bock Bisztrónak az előkelő Corinthia Grand Hotel Royal alsó régiói adnak otthont. A szezonalitást szem előtt tartó, Bíró Lajos nevéhez fűződő menü rusztikus, valamelyest modernizált magyar fogásokra épül. Az enteriőr és a hangulat a legkevésbé sem harmonizálnak a Corinthia ötcsillagos sajátosságaival, de a tartalom ugye fontosabb, mint a forma. Az üveglap mögé rejtett parafadugókkal feldobott asztalok, a zöld szövettel borított, fajsúlyos fa székek, továbbá a krétával felírt napi kínálat otthonos atmoszférát teremtenek.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szponzorált

Ezeken a helyeken kóstolhatod meg Budapest hivatalos születésnapi tortáját!

?>

Húsz cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása nyert meg.

Növényi alapú ételek egy csipet skandináv életérzéssel – A Hÿgge Bisztróban jártunk

?>

„Ellenszer a hideg időre, az esős napokra és a mindent beborító sötétségre” – a Hÿgge Bisztróban azt kaptuk, amire most vágyunk.

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Neked ajánlott

A