Keresés EN

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping

Induljon a vintage vadászat!

Unod a megszokott ruháidat? Igazán különleges és egyedi kiegészítőkre vágysz? Ha igennel válaszoltál az alábbi kérdésekre, akkor érdemes ellátogatnod Budapest legmenőbb vintage üzleteibe. Mi ezt tettük – a várost jártuk igazi kincsek és csecsebecsék után kutatva.

1/7

-

Öreg, kopott bőröndök, világhírű divatházaktól származó ruhák és kiegészítők, bakelit lemezek és kissé félelmetes régi játékok – ilyen és ehhez hasonló dolgokkal sikerült összefutnunk az antik túránk során. Néhány rendhagyó tárgyba is belebotlottunk, találtunk gyilkos magassarkú cipőket, szőrméket és persze egy jó pár vicces ruhát is. Ha tehát igazi kincsekre vágysz, vagy csak szeretnél jól körbenézni és egy nagyot nevetni a régi idők stílusán, akkor ezeket az üzleteket Neked találták ki! A nagyvárosi kincsvadászat jó alternatívát jelenthet akkor is, ha a Sziget fesztivál körüli őrülettől szeretnél egy kicsit megszabadulni és inkább Budapest rejtett zugait fedeznéd fel.

2/7

Antifactory – Egy falat Berlin

Az Antifactory Vintage Home Shop a egyik épületében található – amint belépsz a 8-as szám alatt található kapun nincs is más dolgod, csak a pézsmaszarvast kell keresned. Nem viccelünk, csak keresd a szarvast! Amíg a berlini hangulatot idéző lakásüzletben bogarásztunk, találtunk néhány elég menő darabot. Többek között egy vintage Versace bőrnadrágot is, amely aranyozott biztosítótűkkel volt díszítve. Ami a legmeglepőbb az egészben, hogy mindössze 6000 forintért akár a miénk is lehetett volna. Ha esetleg valami ütős Sziget szerkót kerestek, akkor ide mindenképp nézzetek be! Már csak azért is érdemes beugrani, mert vannak itt egyedi, pézsmaszarvas logós pólók, készíttethetsz szegecsekkel kirakott ruhákat is, sőt mi több igazán baráti árakon vásárolgathatsz. A legdrágább darabok a bundák, ezek 8000 forint körül mozognak, viszont már 2-3-4 ezer forintért találhatsz kedvedre való darabokat.

3/7

Iguana Retro – Vintage biciklik

Az Iguana Retro üzlete hamar lenyűgözött minket. Még mielőtt ugyanis lehetőségünk lett volna belépni az üzletbe, máris két gyönyörű retro biciklivel találtuk szembe magunkat az utcafronton. Persze maga az üzlet is tartogatott ám meglepetéseket – odabent ugyanis a régimódi porszívóktól kezdve az old’s school bőrdzsekiken keresztül nagyon sok mindent láttunk. Még egy olyan játékfigurát is szemügyre vehettünk, ami még az 1980-as moszkvai olimpiára készült. Az Iguana Retro-ban amúgy a ruhák és a táskák kapják a főszerepet. Az érdeklődök sokszor nagyon konkrét elképzelésekkel érkeznek azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnének. Sokan például egyenesen megőrülnek a vintage Converse tornacipőkért, ezek még mindig slágernek számítanak. A vásárlók között amúgy vannak fiatalok, de az idősebb korosztály is képviselteti magát. Az üzletet természetesen a külföldiek is megtalálták már maguknak!

Iguana Retro Fashion (bezárt)
Cím: 1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

4/7

Jajcica – Föld alatti meglepetés

A Jajcica igazi meglepetés volt számunkra – nem is gondoltuk volna, hogy a Dohány utcáról nyíló apró bejárat egy hatalmas, földalatti vintage birodalmat rejt. Ahogy óvatosan lépkedtünk a lefelé vezető meredek lépcsőkön egyik pillanatról a másikra egy régiség mennyországban találtuk magunkat, ami a szó szoros értelmében tömve volt különlegességekkel. A rocker hangulatú üzlet bőrdzsekiket és bőrnadrágokat, mindenféle táskákat és kiegészítőket kínál, de vannak itt régi csipke fehérnemű darabok, gyilkos cipők és még menyasszonyi ruhák is. Meglepő módon sok kis elrejtett zegzugot is találtunk – ezek is tartogattak meglepetéseket; kabátokra, zakókra és elfekvőben lévő lábbelikre bukkantunk. Mi csak néhány percig maradtunk az üzletben, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy rájöjjünk, egy nap is kevés lenne ahhoz, hogy átbogarásszuk a kínálatot. Legközelebb viszont egészen biztosan több időt szánunk majd a nézelődésre, és visszalátogatunk a Jajcicába.

5/7

Lovebug Vintage – Régiségek

A Lovebug Vintage neve egészen biztosan ismerősen fog hangzani azoknak, akik rajonganak a régiségekért. A körülbelül két és fél évvel ezelőtt indult kis vállalkozás volt ugyanis az első Magyarországon, amely régimódi ruhákat, retro cuccokat és vintage apróságokat kínált. Az első, aprócska showroomhoz hamar egy webshop is társult. A gyűjtemény azonban csak nőtt és nőtt, hamar túllépte a kis lakás korlátait így a régiségek ma már egy Margit körúti bérház egyik lakásában élnek különálló életet. A 62-es számnál keressétek a rózsaszín Lovebug feliratot és készüljetek fel, mert egy igazi időutazásban lesz részetek! Az ötletgazda és tulajdonos Kertész Violetta lesz majd segítségetekre a nézelődés, vásárolgatás során.

A Lovebug üzlete a külföldieket is szívesen fogadja, bár előzetes bejelentkezésre így is szükség van.

6/7

Ómama – Buda kincses ládikája

A Buda egyik barátságos utcájában található Ómama üzlete és kirakata már első ránézésre is nagyon ígéretesnek tűnt. Hamar rájöttünk, hogy odabent minden a kincsekről, értékes apróságokról és különleges csecsebecsékről szól. Találtunk például Nina Ricci fülbevalókat az egyik vitrinben, de volt itt minden a Chaneltől kezdve a Guerlain, az Escada, a Dior és a Givenchy cuccokon át egészen az Oscar de la Renta apróságokig. Ez az üzlet könnyedén a gyűjtők egyik kedvencévé válhat – ők kedvükre válogathatnak az ékszerek, a kiegészítők és a parfümös üvegcsék között.

Az eladó úriember igazi szakértőnek tűnt – és valószínűleg az is volt. Abszolút képben volt még a legapróbb részletekkel is, minden darabnak tudta a történetét. Ha kérdéseitek vannak, hozzá bátran fordulhattok, egészen biztosan a segítségetekre lesz.

Hasonló tartalmak

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Neked ajánlott

A