A magyar fiatal divattervezőkről szóló összeállításunk második részét itt olvashatod.

1/7

USE Unused

A USE unused három tervezője 2004-ben debütált, s azóta is együtt dolgoznak. A tehetséges triumvirátus rendszeresen részt vesz a New York-i divathéten, s ezenkívül Las Vegasból, Berlinből, Helsinkiből kerülnek elő legfőbb megrendelőik. Innovatív művészi gondolkodás jellemzi őket, amely modern, nagyvárosi ruhákon köszön vissza. A USE egyik ruháját Ashley Tisdale-n is megcsodálhattuk már.

A márka 2017 nyarán megszűnt.

2/7

Je Suis Belle

Je Suis Belle, azaz szép vagyok. Kell ennél jobb név? Dévényi Dalma és Kiss Tibor valószínűleg ugyanezt gondolták, s kezdtek el együtt dolgozni. Könnyedség, nőies elegancia, játékosság uralkodik a ruhákon, amely vagány, úttörő szellemiségű nőknek szól, akiknek fontos az egyéniség. A tervezők minden erejükkel próbálják újraértelmezni s átmosni a kliséket, s valami igazán egyedit alkotni.

3/7

Szegedi Kata

Az egyik legfiatalabb az élmezőnyben az a Szegedi Kata, aki az innovatív, modern design hű elkötelezettje. A kozmopolita nők, akik büszkék függetlenségükre s egyéniségükre, feltétlenül látogassanak el Katához, aki a kifejező színek, formák és minták örök megálmodója.

4/7

Artista

Az Artista egy hat tervezőből álló alkotócsoportként indult el 1993-ban, akik női és férfiruháikat dobták piacra, s a divatbemutatók színpadára. Célkitűzésük, hogy sajátos, egyedi image-t, hangulatot alakítsanak ki s folyamatosan frissítsék azt. A divatbemutatókon is mindig tevékenyen részt vesznek, s táskákkal, övekkel, telefon- és szemüvegtokokkal szélesítik a kínálatot.

5/7

NUBU

A kifinomult, urban stílus képsviselője a Nubu, amely a progresszív, klasszikus és letisztult szabásvonalat követi. A férfi és női ruhakollekciók mellett találhatunk gyerekeknek tervezett darabokat is: hálózsákokat, pulcsikat, takarókat, s harisnyákat. A visszafogott színeket, s formákat a Mono üzletben lehet megvásárolni.

6/7

Es-tu un Ange?

Es-tu un Ange?, avagy angyal vagy? A válaszunk Rideg Natali márkájára egy nagy igen, vagyis naná, hogy angyalok szeretnénk lenni, s szárnyalni a kreációiban. Natali nem rejti véka alá, hogy meg szeretne élni márkájából, így a művész és az iparos szakmák keresztmetszetében szeretne alkotni. A New York-ban készült 2010-es bemutatkozó anyagon láthattunk tőle batikolt hatású farmereket, overallokat, kabátokat, rafinált mini ruhákat, s egyedi virág, öv kiegészítőket

7/7

Giorgia Fonyódi

A 2010-es év másik nagy meglepetése Giorgia Fonyódi, aki Hawaii-on és Londonban tanult, mind amellett, hogy Budapesten is minden tudást elsajátított a magas rangú iskolákban. A luxus, a stílus és a minőség magas színvonalú megtestesítőjeként emlegetik a tervezőnőt, aki három különböző kollekcióval debütált, s amelyekben párhuzamosan gondolkodik s alkot.