A külföldi divatláncok és a high-end fashion márkák közötti piaci rést szeretnék a magyar fiatal divattervezők kitölteni.

Célcsoportjuk azok a 20-as, 30-as éveiben járó fiúk és lányok, akik nem szeretik, ha egy ugyanolyan kabát jön velük szemben az utcán, s szeretnének önmagukból kicsit többet megmutatni. A fiatal tervezők egy másik alternatívát nyújtanak a stílusosan öltözködni vágyóknak, akik szeretik az izgalmas formákat és a különleges darabokat.
 
Ezeket a kis szériás, javarészt utcai viselésre szánt ruhakollekciókat magyar varrodák készítik, s emiatt néha kicsit borsosabb árat kérnek értük a boltokban. A külföldi, jó minőségű alapanyagokból dolgozó designerek nemzetközi szinten elismertek, de sajnos a magyar, fiatal generáció még mindig szívesebben akasztja le a vállfát a megszokott üzletekben, mint az egyedi, kis boltokban. Az alábbi tervezőket azoknak ajánljuk, akik szeretik az izgalmakat, s a megszokottól eltérőt. 

1/6

Nanushka

A magyarok imádott tervezője, Sándor Szandra, avagy Nanushka erősen kítűnik a divat mezőnyben. A fiatal lány főként az utcai, hétköznapi viseletet szereti, a komfort és a funkció előtérbe helyezésével. A letisztult, tradicionális szabásvonalak igazi életstílust képviselnek. A Londonban és az Egyesült Államokban is forgalmazott kollekciók kényelmes blézerekből, cicanadrágokból, kabátokból, egyszerű ruhákból állnak.

2/6

Luu Anh Tuan

Egy kis vietnámi csavarról gondoskodik a magyar divatéletben Luu Anh Tuan. A divattervezőt európai és ázsiai utazásai inspirálták, majd 2006-ban nyitotta meg belvárosi üzletét Budapesten. A férfi és női ruhakollekciók mellett az alkotó munkáját további bőrtáskák s bőrkiegészítők dicsérik. A meghatározó geometriai jellegnek köszönhetően számos ruhadarabon visszaköszönnek a három- és négyszögek.

3/6

Lakatos Sándor

Lakatos Sándor szintén érdekes figura a tervezők körében. 1996 óta foglalkozik férfiruha készítéssel, kollekcióiban megtalálhatjuk a legvadabb Hello Kitty-s öltönyöket, de a minimalista, fekete elegáns zakókat, polókat is. Sándor úttörő a magyar férfiak utcai viseletében. A tervezés gyerekkorában találta meg a családi szabóságnak köszönhetően. Boltját a Duna utca 3 száma alatt találod.

4/6

ONE Fashion Agency & Retail

Az egyszerre kísérletező és elegáns vonal képviselője Abodi Dóra. A kézzel kidolgozott részletek, új vonalak, friss, kortárs gondolkodásmód szokatlan anyaghasználattal, s luxussal vegyül. A ruhák mellett cipőket, táskákat s kiegészítőket is vásárolhatunk az Év fiatal divattervezőjétől a II. kerületben.

5/6

Pazicski Miklós

Vajon ki az a designer, aki visszautasítja napjaink női viseletének puszta funkcionalitását és az előre mutató, de mégis nőies vonalakra helyezi a hangsúlyt? Pazicski Miklós. A Nemzeti Múzeum szomszédságában vásárolhatjuk meg a kollekció darabjait, amelynek legszembetűnőbb jellemvonásai a nosztalgia és a tradicionális szabásvonalak párosítása a mai trendekkel.

6/6

Mójzes Dóra

Mójzes Dóra célja, hogy megalkossa a XXI. századi nő stílusát. A nőt, aki nyitott és határozott, aki sikeres a munkájában, de nőies a mindennapokban is. A főként fekete, fehér s szürke színekkel dolgozó tervező ruháit Budapesten a Catwalk, Retrock Deluxe üzletekben lehet megvásárolni, illetve Zürichben és Miamiban.