A díjmentesen letölthető PARKER alkalmazással egyenesen a legközelebbi üres helyre navigálhatunk

Ha a Belvárosban élsz, vállalkozást üzemeltetsz, vagy bármilyen okból rendszeresen kell járnod arra autóval, akkor tudod, milyen stresszes tud lenni a parkolás. Van egy jó hírünk számodra: a díjmentesen letölthető, magyar fejlesztésű PARKER alkalmazás már több, mint 6000 utcai parkolóhely valós idejű foglaltságát mutatja. Segítségével felesleges keringés nélkül, célirányosan lecsaphatunk a legközelebbi szabad helyre. Az eddigi tapasztalatok szerint egy tipikus parkolás során átlagosan 10 perccel hamarabb ér célba az, aki a PARKER-t hívja segítségül. Sőt, többnyire sikerül a desztinációhoz közelebb is megállni. A Smart Lynx Kft. által 2019-ben útjára indított szolgáltatás jelenleg a XIII. kerületi Újlipótvárosban, a teljes V. kerületben, valamint Pécs belvárosában érhető el.

Parkolás közben sokszor nem könnyű kiigazodni a különböző parkolóhely típusok közt sem. Miután nagy nehezen találunk egy szabad helyet, gyakran még visszasétálunk az utca elejére, hogy meggyőződjünk róla, hogy nem csak azért szabad, mert épp rakodóidőszak van, vagy véletlen egy kerületi lakosoknak fenntartott helyet foglaltunk el. A Parker erre is figyel helyettünk: a megfelelő szűrőket beállítva nyugodtak lehetünk, hogy az applikációban jelzett zöld pöttyök olyan helyet jelölnek, ahol tényleg szabad parkolnunk.

A szabad parkolóhelyre navigálás nem csak az idegrendszerünket kíméli, de a környezeti terhelés csökkentésében is jelentős szerepet játszik. Egy évben 185 tonnára tehető a Smart Lynx Kft. okosrendszerével megtakarított CO2 kibocsátás.

Általános trend, hogy a közterek zöldítésével egyre csökken a városi parkolóhelyek száma, hiszen az utca valóban nem a privát autók tárolására való. Felértékelődnek azok a technológiai megoldások, amelyek segítenek a kereslet, avagy a keringő autók, és a kínálat, vagyis a szabad parkolóhelyek hatékony egymásra találásában. A valós idejű foglaltságfigyelés nem magyar találmány, de a 6000+ digitalizált parkolóhellyel bőven az európai élvonalba tartozunk.

A sokoldalú technológia a városi forgalomszervezés más területein is megállja a helyét. A VII. kerületi Belső-Erzsébetváros forgalomcsillapítási intézkedéseinek mérését is a Smart Lynx által telepített szenzorok biztosítják. De rengeteg lehetőség rejlik a városi logisztika modernizálásában is. Nem utópia a dinamikus közterület használat, azaz, hogy egy adott hely reggel rakodóhelyként, délelőtt parkolóként, délután pedig kávézóteraszként funkcionáljon.

Ez kicsit még odébb van, addig is reméljük, hamarosan még szélesebb körben lesz elérhető az okosparkolás. Arra buzdítunk minden autóst, hogy ha valamiért muszáj autóval mennie a belvárosba, akkor mindenképpen töltse le a PARKER alkalmazást.

Ezt a cikket nem a We Love szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Címkék