Keresés EN

A Teyfölt Szentendre központjában találjuk, ahol a magyar konyha jól ismert ételeit kínálják – a betűtésztalevestől a borsófőzeléken, a hortobágyi húsos palacsintán és a töltött paprikán át a tejbegrízig, de egyik sem a hagyományos módon készül, mégis tökéletesen visszahozza gyerekkorunk és a családi ebédek ízeit. Nem olcsó hely, de egyáltalán nem elitista vagy sznob, hanem közvetlen, barátságos és befogadó, ahol őszinte kedvességgel fogadnak. A Teyföl megálmodói egy kreatív páros, a hosszabban külföldön élés után hazatérő, majd Szentendrén letelepedő Szászfai Brigi és Póti Bence. A séf pedig Kulcsár Alex, akinek bátran szabad kezet adnak a konyhában. A Teyfölben fokozottan figyelnek arra, hogy az is jóllakjon, aki vegán, aki bármire, például a gluténre érzékeny. Aki pedig húst enne hússal, próbálja ki a lassan (12 órán át) főzött, marhából készült húslevest vagy a vadast. Az itt kapható összes sör hazai kisüzemből származik, a borok pedig környékbeli kisebb pincészetekből. Fontos számukra, hogy amit csak lehet, azt helyi termelőktől szerezzék be, illetve a bioalapanyagokat részesítik előnyben. A mesés fogások mellett zenei és stand up estekkel várják a vendégeket, valamint a fügefás, belső teraszukon is igen kellemesen időzhetünk, hétköznapokon pedig ebédmenüt is kínálnak.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A