Keresés EN

A Szerkesztőség multifunkcionális kultúrhelyként tovább erősíti a budai oldalt, mely a Margit-negyed projekt új üdvöskéje. A hely tényleg magában hordoz mindent, amit csak lehet: egyszerre kávézó, dizájnbolt, szakmai és nem szakmai találkozási pont, kiállítótér és még munkaállomás is, ugyanis a helyet kitaláló, megnyitó és üzemeltető képzőművészeti folyóirat, az Új Művészet szerkesztősége is itt található. A Szerkesztőség ötletgazdái a képzőművészeti folyóirat print kiadásának vezető szerkesztője, Rudolf Anica és Sirbik Attila, az online megjelenés főszerkesztője. A hely minimalista arculatát pedig Solymosi Mór és Kárpáti Tibor álmodta és valósította meg. Amint belépünk, világos tér fogad bennünket, ahogy az egy művészeti tértől elvárható, az első pedig, ami a szemünk elé akad, a kávézórész, a pulttal szemközti falon lévő polcokon pedig a dizájnbolt termékeivel, elsősorban illusztrátorok könyveivel, füzeteivel és albumaival szemezhetünk. A hátsó helyiségben egy nagy falipolc van, tele könyvvel, amellett pedig menő tervezői ruhák lógnak a vállfákon, de táskák, ékszerek és falra szánt, hangulatos képek közül is válogathatunk. A legnagyobb tér a kiállítótér, mely egy külön helyiségben van, ahol kortárs alkotók mutatkoznak meg és/vagy be a legfrissebb munkáikkal. Kizárólag hétköznap tartanak nyitva, és várnak minden érdeklődőt, akkor is, ha csak besétálnánk megnézni az éppen aktuális kiállítást, anélkül, hogy bármit is vásárolnánk!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

Neked ajánlott

A