Keresés EN

A Svábhegyi Csillagvizsgáló egy interaktív csillagászati élményközpont, ahol megnézhetjük akár a vörösen izzó Napot, a Hold krátereit vagy a galaxisokat is. A csillagvizsgáló elődjét még az 1870-es években építette egy felvidéki nemes. A nyolcholdas, ősfás területen ma 6 épület van, ebből 3 kupola, ahol a csillagok és a bolygók észlelése, mérése zajlott valaha. A növényzet terjeszkedése miatt már nem végeznek komolyabb kutatási méréseket, de a legnagyobb kupolából még mindig elég jó kilátás nyílik az univerzumra. A romantikus hangulatú, klasszicista kupolákkal teli park ideális randihelyszín, és családi programnak is remek, de már azért is megéri ellátogatni ide, hogy vidéki utazás szervezése nélkül is láthassuk a csillagos égboltot. És ha azt gondoljuk, hogy csillagvizsgálóba csak sötétedés után érdemes menni, akkor tévedünk: fényes nappal is rengeteg izgalmas dolgot csinálhatunk, például mikroszkópok alatt láthatjuk, hogyan is néz ki egy meteorit.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A