Keresés EN

Szabadidő

Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget)

A régebben csak Nagy-szigetként emlegetett terület déli felében működött az Óbudai Hajógyár, amely később a terület névadója lett. A Hajógyári minden nyáron életre kel a Sziget Fesztivál miatt, de az év többi részében kevésbé népszerű célpont. Pedig érdemes néha idelátogatni, ha egy kis nyugalomra vágyik az ember – ilyenkor szinte rá sem lehet ismerni a helyre. Az erdőkön és réteken uralkodó csendet legfeljebb a kutyákat sétáltató családok és a csúszdaparkban játszadozó gyerekek hangja töri meg, így néhány itt töltött óra alatt teljesen megfeledkezhetünk a városi nyüzsgésről. Emellett sportolásra is van lehetőség, a játszótér közelében van egy kültéri kondipark és néhány sportpálya, valamint nyilvános mosdó. Óbudával a K-híd és a Hajógyári-híd köti össze, illetve tavasztól őszig hétvégenként megáll a szigeten a 226-os autóbusz.

Tipp: A Hajógyári-sziget történetéről szóló cikkünket is érdemes elolvasni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A