Keresés EN

A Palotanegyedben található tér Budapest egyik legnépszerűbb tere, ahova 1998 óta autók nem hajthatnak be. Hangulatos, mediterrán levegőjű kis sziget, amely nyáron egy hatalmas kerthelyiséghez hasonlít. A tér névadója a magyar irodalom egyik legismertebb írója. A téren látható Mikszáth-szobrot 1961-ben állították, az író halálának 50. évfordulója alkalmából. A tér legismertebb épülete az 1. szám alatt található, amely kezdetben Irinyi János első gyufagyárának adott helyet, később itt lakott Mikszáth is, 1917 és 1948 között leánygimnázium volt, 1953 és 2011 között a Piarista Gimnázium működött az épületben, azóta pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karát találjuk itt.

A tér Szentkirályi utcai sarkán működött 1995-ig a legendás Tilos az Á, melynek helyén később a Zappa Caffee üzemelt, 2021 óta pedig a Tilos a tilos várja a vendégeket. Mellette találjuk a laza és pénztárcabarát Kis fecske Presszót, ahol ebédmenüt is kínálnak. Érdemes még megemlíteni a környék egyik új szórakozóhelyét, a 2022-ben megnyílt Mixát Udvart, a 2021-ben indult Helló Röfit, a Zengő Bárt, az Al Dentét, vintage cuccokért pedig a Typo Showroomot keressétek!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A