A MOM Parkban a néhai TG Piccolino helyén nyílt meg a szemben lévő, szinte a bevásárlóközpont legidősebb bérlőjének tekinthető Leroy Bistro tulajdonosi körének gondolatiságát és koncepcióját közvetítő Localino, ahol Buda egyik legjobb pizzája sül a kemencékben. A Localino nem trattoria, osteria vagy pizzéria, hanem egy hangulatos olasz hely, nagyszerű csapattal. 

A konyháért Giuseppe és Tarjányi Szilveszter felel, Giuseppe keze alól már több tízezer pizza került ki, igazi mestere a műfajnak, de az annyira sokat emlegetett és népszerű nápolyi stílus helyett az ő 72 órán át kelesztett vadkovászos pizzái egészen más iskolát visznek. A kemencében sült remek feltétek éppen szuper arányban találkoznak a roppanós tésztával, frissek, ízletesek és üdítő, hogy más élményt kapunk a már jól ismert nápolyi műfaj helyett.  

Az étlap a mai divatos szűkre szabott helyett olasz lévén kicsit bővebb, de nem csordul túl. Ráadásul sok olyan szeretett olasz fogást is felírtak rá, ami itthoni éttermekben nem is biztos, hogy szerepet kap. Hiszen míg a quattro formaggi vagy a bolognese nagyot mennek, cacio e pepe vagy alla sorrentina tésztaremekek ritkábban készülnek, de itt ezeket is megkóstolhatjuk.

Hasonló tartalmak

Admin mode